Lepak di Restoran PappaRich

Assalamualaikum & Hello.
Hai koraang! Finally it's Friyay! Apa plan korang untuk weekend ni? Nani setakat ni belum ada apa apa plan lagi, cuma esok aje lah nak pergi wedding kawan masa zaman sekolah dulu. Iye telah masuknya waktu kawan kawan menamatkan zaman bujang dan kau masih relax jadi manusia single dan available. Hahah! Belum sampai seru lagi nak berumah tangga, mungkin lagi dua tiga tahun akan datang. Eh? Kuasa Tuhan kan, doa yang baik baik inshaAllah ada lah tu nanti. Heheh. So, entry hari ni pasal makanan lagi. Sekarang ni banyak betul keluar berjalan & ofcourse lah 'agenda' utamanya makan. Jalan jalan cari makan konsep dia. Hahah! Kali ni kita lepak dekat Restoran PappaRich pulak. Nama restoran pun ada perkataan rich, haruslah harga pun boleh tahan jugak kan. Hahah! Nani tak ada lah selalu sangat pun makan dekat sini, cuma bila teringin nak makan mee kari ke laksa ke memang sini lah salah satu tempat yang selalu dituju. 
Kali ni Nani makan dekat Restoran PappaRich di Melawati Mall. Actually PappaRich ni ada banyak jugak outlet dia orang. Kalau korang nak pergi nanti boleh lah check it out mana outlet yang terdekat dengan korang okay! Nani suka lepak dekat sini sebab ada banyaaak pilihan menu. Mostly menu dia orang ikut citarasa orang Malaysia lah, daripada breakfast sampai lah ke dinner semua ada dekat sini. Heheh. 
Menu yang paling Nani suka dekat Restoran PappaRich, dia orang punya mee kari. Portion banyak okay, memang boleh kenyang lah makan semangkuk mee kari ni hah. Harga semangkuk mee kari dekat sini dalam RM 16++ macam tu kalau tak silap. Nani dah lupa sebenarnya, resit pun dah hilang ke mana entah. Hahah! Tapi serious memang berbaloi makan mee kari dekat sini. Selalunya ada dua tempat aje yang Nani selalu pergi kalau tiba tiba teringin nak makan mee kari, sama ada dekat Restoran PappaRich tak pun dekat Old Town White Coffee. Heheh. Dua restoran ni antara yang sedap jugaklah pada Nani. Kalau korang tahu ada restoran yang jual mee kari boleh lah share dekat bawah ni okay! Next time boleh lah Nani try pulak. Thank you in advance! 

Althea Pore Purifying Serum Cleanser

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Siapa dekat sini yang jenis suka pakai make up tapi malas nak cuci muka lepas tu? Nah hari ni Nani share satu lagi produk terbaru keluaran Althea iaitu Pore Purifying Serum Cleanser. Produk ini berfungsi untuk menanggalkan make up dan segala jenis kotoran yang ada dekat muka kita. Kalau dah seharian berada dekat luar memang muka kita akan mudah terdedah dengan macam macam jenis kotoran sebab itu lah pentingnya untuk kita mencuci muka. Actually ni first time Nani guna produk yang bertindak sebagai cleanser dan juga serum. Memang excited lah kan nak try produk yang 2 in 1 macam ni. Plus, Nani ni kadang kadang jenis malas nak bersihkan muka jugak, sebab itu lah kot muka tak flawless lagi sampai sekarang. Hahahah! Nak cantik memang kena rajin sikit. Tapi lepas ni dah tak ada masalah lah nak cuci segala jenis make up sebab dah ada Pore Purifying Serum Cleanser ni hah. Nani dah try gunakan serum cleanser ni untuk beberapa minggu dan hasilnya memang wow! Tak rugi lah untuk korang cuba juga produk terbaru Althea ni. Hiks :)
 Apa yang Nani paling suka tentang serum cleanser ni sebab tak mengeringkan kulit kita langsung. Nani jenis combination skin tau (oily dekat bahagian T zone & dry dekat bahagian lain) so kalau Nani pakai produk yang tak berapa sesuai atau pun produk yang mengandungi alcohol memang boleh nampak kulit jadi makin kering sampai ada dry patches T_T Pedih muka bila ada dry patches ni dan ambil masa berhari hari jugaklah nak bagi kulit tu okay semula. Memang kalau bab cleanser semua ni, Nani jenis memilih sikit tak boleh ikut suka aje nak pakai yang mana satu. Nani pulak boleh dikatakan setiap masa duduk dalam aircond, memang kulit akan automatik jadi kering. So kena guna semua produk yang boleh memberikan kelembapan. 
Selain itu, serum cleanser ini juga mempunyai pH level yang seimbang dan berfungsi untuk menanggalkan sel kulit mati serta mengecilkan ruang pori. Bila muka kita ada large pores memang kena buat double cleansing setiap hari, sekurang kurangnya pores tu akan mengecil dan tak terlalu jelas. Untuk pengetahuan korang, antara tiga bahan utama dalam produk ni ialah ekstrak daun pudina (mint leaf extract), minyak jojoba (jojoba seed oil) dan juga ekstrak daun teh (tea tree leaf extract). Jom cheeck it out apa fungsi setiap bahan ni dekat bawah! 
💕Jojoba Seed Oil
Melembapkan lagi kulit muka dan mengelakkan kulit muka daripada kering. 
💕Mint Leaf Extract 
Mempunyai sifat antibakteria yang membersihkan kulit.
 💕Mint Leaf Extract
Menyejukkan kulit muka. 
 Kalau korang boleh nampak tekstur serum cleanser ini sangat ringan dan transparent. Cara penggunaan Pore Purifying Serum Cleanser ni, korang cuma perlu tuangkan sedikit dekat bahagian muka kemudian sapu sehingga rata dan bilas dengan air. Memang terasa bersih sangat sangat muka lepas tu. Nani lagi suka tuang macam ni terus, ada sesetengah orang suka tuang atas kapas, so ikut kesesuaian masing - masing okay. Paling penting, cuci dulu make up sebelum nak tidur ke apa kalau tak memang kulit muka akan cepat aje naik jerawat. Itu lah benda yang paling kita tak nak kan. Hahah! 
Nampak tak hasilnya tu? Habis hilang segala jenis make up yang ada tadi. Memang best dan berkesan lah produk ni sebab tu Nani cakap tak rugi kalau kita beli. Heheh. Oh ye Pore Purifying Serum Cleanser ini sangat sesuai digunakan untuk semua jenis kulit so tak ada masalah lah untuk korang pun cuba jugak. Baru pertama kali guna serum cleanser ni memang terus suka, confirm akan repurchase nanti. 
Cuma satu aje lah yang jadi masalah, produk ni tak sesuai untuk dibawa travel sebab mudah tumpah. Kalau nak bawa tu memang kena berhati hati sikit. Heheh. Untuk korang yang masih tercari cari produk yang sesuai dengan kulit muka boleh lah try guna Pore Purifying Serum Cleanser ni okay! Memang berbaloi baloi sangat beli. Harga untuk sebotol serum cleanser ni hanyalah RM 33 dengan isi padu sebanyak 150 ml. Paling penting boleh melembapkan kulit muka kita. Untuk korang yang berminat dengan Pore Purifying Serum Cleanser ni, boleh dapatkan di website Althea Korea okay! Nak lagi mudah klik aje link dekat bawah ni. Jangan lupa untuk cuba!
Website:
Facebook:
Instagram:

Menu di Hujung Minggu

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Entry makan makan lagi hari ni. Heheh. Pada Nani, weekend adalah masa untuk family gathering, tak pun jumpa kawan kawan. Family gathering ni tak semestinya pergi jalan jalan ke apa, duduk dekat rumah then masak dan makan sama sama pun dah seronok. Lagi pun siapa aje kan yang tak suka makan? Hahah! Memang selalunya time weekend tu menu meriah sikitlah dari hari biasa & masa ni lah request macam macam makanan kan. Paling best sekali bila balik rumah sendiri lah, tak payah cakap nak makan apa pun, macam macam benda ibu kita dah masakkan. Kasih sayang orang tua ni memang tak ternilai, sebab itu lah kena hargai sampai bila bila. Memang tak ada nya orang lain boleh bagi kasih sayang yang sama macam mak ayah kita. Betul tak? Heheh. Sebab itu lah kot Nani suka balik Pahang, ulang alik setiap minggu pun tak apa asalkan dapat balik rumah. There is no place feels like home, trust me! 
Hari tu sempat jugaklah balik lunch dekat rumah nenek Nani. Memang ngam sangat makan nasi panas panas dengan gulai lemak ayam & sambal sardin. Sambal sardin tu pulak buat extra pedas, memang layan sangat wakk. Mahunya tak bertambah makan, terus lah lupa kisah nak diet apa semua. Hahaha! Weekend cheat day tak apa kot. Eh? Dalam banyak banyak benda, Nani paling suka pinggan dekat rumah nenek Nani ni sebab antik. Pinggan macam tu zaman sekarang dah susah nak jumpa tau. Percayalah pinggan tu sangatlah tahan lama, kalau jatuh pun susah nak pecah. 
Macam biasa bila balik Pahang wajib suruh ibu masakkan gulai tempoyak ni. Kalau tak ikan patin, ayam pun sedap. Dekat Kuala Lumpur tu memang lah ada tapi harga dia pun wow jugaklah kan. Hahah! Tapi sesedap mana pun dekat restoran tu, air tangan ibu jugak yang kita akan cari. Balik rumah, makan lah puas puas. 
Ayam goreng Korea lagi. Resepi ada dekat side bar okay! Haipp yang putih putih tu bukan habuk ke apa tau, tapi bijan. Heheh. 
Lauk simple macam ni pun sedap bila kita masak sendiri. Ada pajeri terung, ikan goreng, sambal belacan lepas tu ulam apa entah namanya. Hahah! Selalu orang masak pajeri nenas kan tapi dekat rumah ni memang pajeri terung lah. Kalau nenas tu Nani tak berapa minat sangat bila buat pajeri. Ohh resepi pajeri ni tak pernah share lagi sebab Nani pun tak pro sangat buatnya. Hahah! Lauk lauk kampung ni sikit sikit boleh lah masak, kalau pajeri semua ni kelaut lagi. Kahkah!
Kebetulan hari tu ada kuah kacang dekat dalam peti ais, terus lah datang idea nak buat cucur udang. Gigih okay keluar malam tu semata mata nak pergi beli udang dekat pasaraya. Hahah! Cucur udang simple simple aje, ini pun sebab terliur tengok cucur udang kak SA. Itu yang nak jugak buat. Kalau beli tu kadang kadang berminyak sangat lah, udang pun tak ada selalunta. So kita buat lah jugak sendiri baru puas hati & makan lah sampai kenyang kan. Nani lagi suka makan cucur udang dengan kuah kacang macam ni daripada makan dengan sos tu. Tapi tak ada lah gigih sangat nak buat kuah kacang tu sendiri kan, selalunya bila aje kuah yang dah siap tu. Heheh. Masak sendiri jugak yang sedap. Betul tak korang? 

Althea x Titi Kamal Stay Fresh Body Sparkling Mist

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Baru baru ni Nani telah mencuba satu lagi produk terbaru keluaran Althea Korea iaitu Stay Fresh Body Sparkling Mist. Excited betul nak try sebab ramai yang cakap bau body mist ni wangi dan segar sangat. Bila diri sendiri dah try, memang betul wangi sampai rasa setiap masa lah nak guna body mist ni. Hahah! Ibu dengan adik Nani pun suka dengan bau body mist keluaran Althea Korea ni sampai hari tu Nani kena order dua botol sekali untuk dia orang. Nani memang sejenis yang jarang sangat beli body mist secara online tau, sebab Nani suka nak try bau dulu. Tapi bila dengan Althea Korea ni, tak bau pun tak apa sebab mostly produk keluaran Althea jarang sangat mengecewakan. Nak bau dulu bukan apa, kadang kadang ada sesetengah body mist ni bau dia terlalu 'kuat' sampai rasa tak selesa pulak nak pakai. Nani suka bau body mist yang tak terlalu kuat, macam Stay Fresh Body Sparkling Mist ni lah. So hari ni Nani nak share dengan korang pulak apa yang best sangat tentang body mist terbaru keluaran Althea. Mana tahu nanti korang nak try jugak kan. Hiks. 
Althea x Titi Kamal Stay Fresh Body Sparkling Mist
 Apa yang paling Nani suka sekali dengan Stay Fresh Body Sparkling Mist ni sebab packaging dia yang mudah untuk kita dibawa ke mana mana. Macam Nani sendiri, memang sepanjang masa lah ada dalam handbag. Bila rasa badan dah bau semacam aje, memang wajib lah sembur body mist. Haipp bau semacam tu bukan sebab tak mandi okay, cuma iye lah kadang kadang bila kita berada dekat luar ni memang terdedah lah dengan macam macam bau yang tak diingini. Jadinya, body mist ni lah yang akan penyelamat nanti. 
Althea x Titi Kamal Stay Fresh Body Sparkling Mist
Untuk pengetahuan korang, Stay Fresh Body Sparkling Mist ni merupakan kolaborasi antara Althea dan juga Titi Kamal. Eh siapa Titi Kamal ni? Titi Kamal merupakan selebriti yang terkenal di bumi Indonesia. Beliau merupakan seorang penyanyi dan pelakon yang sangat berbakat. Diinspirasikan oleh Titi Kamal, Althea telah mengeluarkan body mist ini. Hasil gabungan bunga rose, buah orange dan buah peach sememangnya menghasilkan bau yang sangat wangi dan segar. Sekali sembur aje memang dah buat Nani jatuh cinta. Haih, memang confirm akan beli lagi lepas ni. 
Althea x Titi Kamal Stay Fresh Body Sparkling Mist
 Cara penggunaan body mist ini pun sangatlah mudah, korang spray aje pada bahagian badan untuk kekalkan bau yang wangi dan segar sepanjang hari. Macam yang Nani kongsikan dengan korang tadi, antara tiga bahan utama untuk body mist ini ialah bunga rose, buah orange dan juga buah peach. Nak tahu tak apa kelebihan setiap bahan ni? Okay, jom baca apa yang Nani nak kongsikan dekat bawah ni. 
💗Damask Rose Water
Menjadikan kulit sentiasa terhidrat dan juga memberikan bau yang wangi. 
💗Orange Flower Extract
Menyegarkan segala deria bau.
💗Elder Flower Extract
Menyejukkan dan menyegarkan kulit serta memberikan aroma yang wangi
Althea x Titi Kamal Stay Fresh Body Sparkling Mist
Best kan produk Stay Fresh Body Sparkling Mist keluaran Althea ni? Terdapat dalam 100 ml body mist dalam satu botol ni dan sangat sesuai untuk digunakan bagi semua jenis kulit. Paling best sekali, bau body mist ni sangat tahan lama so tak payah lah kita nak spray banyak kali. Heheh. Buat masa sekarang, memang ini lah antara body mist fav Nani. Untuk korang yang teringin juga nak beli dan try sendiri Stay Fresh Body Sparkling Mist keluaran Althea x Titi Kamal ni, korang boleh dapatkan di laman web Althea yang berharga RM 35 sebotol. Pada Nani, harga tu sangatlah berbaloi memandangkan kualiti body mist ni pun tip top. Nani pun sarankan korang beli juga sebab bau dia sangat segar dan best. Nak tahu lebih lanjut tentang body mist ni, korang boleh klik link dekat bawah ni okay! 
Website:
Facebook:
Instagram:

Mr Dakgalbi di Melawati Mall

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Baru ni ajak kawan Nani keluar semata mata nak makan dekat Mr. Dakgalbi. Tiba tiba teringin pulak sebab dah lama tak makan dekat sini. Hahah! Dia punya teringin tu memang lah, semua yang mahal mahal. Nasib baik lah masing masing onz aje bila ajak makan dekat Mr. Dakgalbi. Selalunya kita orang pergi outlet yang dekat Setapak tu, tapi sebab dah ada buka cawangan dekat Melawati Mall, kita try lah yang dekat sini pulak. Plus boleh jugak cuci mata kan lepas makan tu. Eheh. Sekarang ni dah banyak jugak cawangan dia orang, nanti korang check it out lah okay mana outlet yang terdekat kalau nak pergi. Rasanya lepas ni kalau nak makan dekat Mr Dakgalbi memang akan pergi yang dekat Melawati Mall ni aje lah sebab outlet dia orang yang dekat sini, dia orang combine sekali tau dengan Chicken Plus. So, kalau kita makan dekat Mr Dakgalbi boleh lah nak order jugak menu yang dekat Chicken Plus. Nani pun baru jugak tahu lepas tengok story Instagram kawan hari tu. Heheh. Apa yang best sangat dekat Mr Dakgalbi ni? 
Fried Rice Set (RM 50.00)
Selalunya kalau Nani datang sini ramai ramai, memang akan order set yang ni lah sebab boleh share sikit orang. Heheh. Macam yang korang tengok dekat gambar atas tu, ini set untuk 1 -2 pax tapi sebenarnya makan untuk tiga orang pun boleh. Banyak okay portion untuk satu set ni, serious kenyang lepas makan tu. Dulu around RM 47 macam tu aje untuk satu set ni, sekarang dah makin mahal. Nak makan sekali sekala boleh lah dekat sini, kalau selalu kopak jugaklah duit kita ni wakk. Hahaha! 
Kita orang add on ayam goreng dekat Chicken Plus jugak hari tu. Kali ni try flavour baru pulak, Crazy Spicy kalau tak silap Nani. Tak ingat sangat dah apa flavour yang Nani pilih hari tu, resit pun dah campak dekat mana entah. Hahah! Nani tengok ada tiga jenis flavour baru dekat Chicken Plus ni, next time boleh lah try pulak. Dulu Nani dah pernah share review Nani makan dekat Chicken Plus ni, korang boleh refer dekat entry ni okay, Restoran Chicken Plus di Melawati Mall
Boneless Chicken Regular (RM 16.00)
Untuk yang set boneless regular ni ada dalam sembilan ketul ayam macam tu. Pada Nani untuk flavour ni rasa dia biasa biasa aje, lagi sedap flavour Hot Shocking. Heheh. Tapi ini just pandangan & citarasa Nani tau, mana tahu kalau korang suka kan. Nani tak berapa minat sangat dengan flavour yang ni sebab rasa pedas pedas manis. Overall puas hati lah makan, setakat ni servis & makanan dekat Mr Dakgalbi ni tak pernah lagi lah tak sedap. Nani hari tu pergi time weekdays so tak ramai sangat orang. Korang pun jangan lupa try makan dekat sini okay! 

Lunch di Waroeng Penyet NU Sentral

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Dah lunch ke belum tu? Kisahnya weekend baru ni pagi pagi lagi dah menapak pergi Wisma Jakel dekat Jalan Tar semata mata nak beli kain untuk kenduri kahwin. Gigih sangat okay! Orang lain punya majlis, kita pun sibuk jugak nak buat baju baru. Hahaha! Alang alang ada sales hari tu, untung sangat lah membeli. Dekat dua jam jugaklah duduk dalam Jakel tu, sampai rambang mata sebab banyak sangat pilihan. Settle beli kain apa semua, terus lah lajak ke NU Sentral untuk lunch. Masing - masing skip breakfast pagi tu so wajiblah lunch makan nasi. Hahah! Actually Nani dah lama tak jalan jalan NU Sentral ni, blur sekejap nak cari tempat makan yang sedap. Sudahnya kita orang lunch dekat Waroeng Penyet ni. Dalam banyak banyak restoran ayam penyet, Nani paaaling suka Waroeng Penyet ni sebab ada macam macam jenis sambal & ayam dekat sini agak besar. Memang puas hati lah makan cerita dia. Cuma kalau time tu ramai orang, kena bertabah sikitlah nak tunggu seat kosong. Heheh. Selalunya Nani datang sini memang akan order ayam penyet tak pun ayam panggan dia orang. Fuhh dia punya sedap tu memang boleh buat kita teringat ingat lah. Hahah! 
 Table for two. Harga ayam dekat Waroeng Penyet ni ikut bahagian tau. Kalau ambil bahagian paha around RM 11.90 macam tu, kalau bahagian dada pulak dalam RM 10.90. Tapi puas hati lah makan sebab ayam besar okay! Nasi dengan air kena add on lain. Nak jimat makan time weekdays lah sebab dia orang ada pakej lunch untuk satu set nasi, ayam dengan air dalam RM 13.90. Tapi memang queue panjang lah lagi lagi hari Jumaat. Nani baru ni pergi time weekend, okay lah sikit sebab tak payah nak tunggu meja kosong apa semua. Sampai aje boleh terus order dan servis dekat sini sangat laju. I like! 
 Hari tu pernah baca dekat Instagram siapa entah cakap terung berlado dekat sini sedap so Nani pun order lah jugak baru ni. Sepinggan terung berlado ni RM 6.50, okay lah untuk makan dua orang. Serious sedap sangat terung berlado dekat sini sebab terung tu dia orang goreng garing, kena pulak dengan sambal yang pedas tu fuhh layan. Next time pergi memang wajib order terung berlado ni nampaknya. Betul lah orang cakap kalau pergi makan dekat mana mana restoran makanan Indonesia, wajib try dia orang punya terung berlado. Sedapppp! 
Total order untuk satu set dekat atas ni RM 25.90 (sambal boleh ambil sendiri nak banyak mana). Paling best sekali dekat Waroeng Penyet ni, kita boleh pilih nak sambal yang paling pedas ke, sederhana ke atau pun sambal kicap. Pada Nani semua sambal dekat sini sedap. Untuk korang yang ada dekat sekitar NU Sentral, wajib makan dekat Waroeng Penyet ni, memang confirm puas hati. Kalau ambil sambal yang paling pedas tu siap sedia lah nak lap peluh. Hahah! Waroeng Penyet NU Sentral ni dekat level 5 kalau tak silap Nani, sebaris dengan Dubuyo, Manhattan Fish Market semua. Jangan lupa try tau korang! Ada orang cakap Kangkung Belacan dekat sini pun sedap jugak, korang pernah try? 

Pengalaman ke Museum Of Illusions di Bukit Bintang

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Hari tu lepas kita orang lunch dekat Nene Chicken Avenue K, terus berjalan kaki ke Bukit Bintang. Nani pun baru aje tahu ada satu laluan pejalan kaki (walkway) yang dari KLCC terus ke Bukit Bintang. Memang keluar aje dari walkway tu, terus sampai Pavillion. Tapi boleh tahan jugaklah jauh dia tu, dalam 15 minit berjalan baru sampai. Tapi sebab laluan ni berbumbung so tak ada lah rasa panas membahang sangat. Selama ni memang gigih sangat okay naik Monorail sampai sana, sekarang dah tahu ada short cut tak payah naik Monorail lagi dah. Heheh. So, kenapa gigih sangat berjalan sampai ke Bukit Bintang ni? Actually hari tu ada join contest dekat Instagram, tiba tiba menang pulak. Dapatlah dua tiket free masuk ke Museum Of Illusions ni hah. Tempat ni baru lagi buka, tak silap Nani dalam bulan Jun 2018 macam tu. Walaupun muka Nani ni jaraaang sangat masuk tempat tempat macam ni, tapi dah dapat ticket free tu memang tak lah nak tolak kan. Museum ni memang dekat sangat dengan Pavillion, Fahrenheit 88 semua tu. Boleh lah kalau nak shopping pulak kan lepas dah jalan jalan dalam Museum Of Illusions ni. Eh? Hahah! Tapi kita orang hari tu tak shopping pun, lepas jalan jalan terus aje balik. Seram lah kita tengok harga dekat tempat tempat macam ni. Hahaha! Mampu tengok aje konsep dia. Kah! 
Museum Of Illusions di Bukit Bintang
Museum Of Illusions ni terletak dalam Ansa Hotel tau so kalau korang nak pergi jangan lah pulak cari Museum Of Illusions punya signage, memang tak jumpa lah cerita dia. Korang kena masuk dulu dalam hotel tu, baru lah jumpa museum nya. Senang tak nak cari hotel ni? Senang sangat. Keluar aje dari Pavillion tu, lintas jalan terus jumpa hotel ni. Museum Of Illusions ni betul betul dekat sebelah Fahrenheit 88 tu. Kita orang pergi hari tu pergi hari Jumaat, so tak ramai sangat orang dalam museum ni. Plus, tempat ni baru jugaklah lagi, so tak ramai sangat kot orang yang tahu. Heheh. 
Museum Of Illusions di Bukit Bintang
 Hari tu ada upload gambar ni dekat Facebook dengan Instagram, masing - masing komen, eh kecilnyaaa Nani. Hahaha! Ini lah yang dinamakan trick ye, memang mengecil terus masuk dalam museum ni. Hahaha! Oh ye, kalau korang datang sini jangan lah risau bab nak ambil gambar sebab ada ramai pekerja dia orang yang boleh tolong. Cuma itu lah, pekerja nya semua lelaki, sampai aku naik awkward lah nak posing beria hari tu. Hahaha! Bergambar pun behave aje. Kah! Selain dari port yang menarik untuk bergambar, dalam museum ni jugak boleh main game uji minda. Gitu! 
Museum Of Illusions di Bukit Bintang
 Kalau korang tengok secara dekat, dalam frame tu ada macam macam jenis gambar tapi bila dah jauh dia sebenarnya bentuk muka seseorang. Nani pun hari tu lambat jugak lah nak perasan benda ni, lepas tu dah berjalan pergi sudut lain baru lah sedar sebenarnya tu gambar orang. Nama pun Museum Of Illusions kan, memang banyak lah trick yang ada. Museum ni ada dua tingkat tau, so boleh lah bergambar dan main game uji minda tu sampai puas. Kita orang hari tu banyak bergambar aje. Hahaha! Dalam kepala dah set memang nak pergi jalan jalan, relax kan minda sekali ada game yang kena berfikir ni automatic jadi malas. Hahaha! 
Museum Of Illusions di Bukit Bintang
 Harga Tiket Museum Of Illusions Bukit Bintang 
Dewasa:
RM 45 (Non MyKad)
RM 35 (MyKad)
Kanak - Kanak:
RM 35 (Non MyKad)
RM 25 (MyKad)
Museum Of Illusions di Bukit Bintang
Eh tetiba jadi banyak pulak muka kan. Sesungguhnya hari tu aku pun amazed kejap lepas tengok gambar ni. Hahaha! Banyaaak lagi lah tempat yang best dalam ni. Ada satu tempat tu sampai rasa pening lah masuk situ sebab dia buat kita rasa berpusing pusing padahal jambatan tu elok aje tak bergerak. Hahah! Korang pun kena lah pergi jugak kalau nak tahu best ke tidak museum ni. Heheh. 
Museum Of Illusions di Bukit Bintang
Kalau tadi muka Nani jadi banyak, kali ni nampak kepala aje pulak. Hahaha! Kalau bawa anak anak pun sesuai aje tau sebab banyak tempat boleh bergambar. Cuma kalau yang nak main game uji minda tu dia complicated sikit lah. Heheh. Museum Of Illusions ni dibuka setiap hari tau bermula pukul 10 pagi sehingga 10 malam. Nani hari tu dekat dua jam jugaklah jalan jalan dalam museum ni. Heheh. 
Museum Of Illusions di Bukit Bintang
Overall, Nani puas hati lah jalan jalan dalam Museum Of Ilusions ni. Sekali sekala masuk museum kan, apa salahnya. Asyik jejak kaki dalam mall sepanjang masa pun tak jadi jugak. Hahah! So kalau korang tak tahu nak bawa anak anak berjalan hujung minggu dekat mana, boleh lah pergi ke Museum Of Illusions ni okay. Kalau tak silap Nani dia orang ada jugak harga untuk pakej satu keluarga. Mungkin korang boleh try check it out dekat website dia orang. Nani letak siap siap link website dengan alamat museum ni untuk rujukan korang. Jangan lupa ajak yang tersayang ke Museum Of Illusions ni okay!
Phone Number: 03 - 2110 2654
Address: 
Ansa Hotel Kuala Lumpur
101, Jalan Bukit Bintang 
55100, Kuala Lumpur
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. 


Don's Builder Kontraktor Bina & Ubah Suai Rumah di Kawasan Utara

Assalamualaikum & Hello.
Hai koraang! Siapa orang utagha dekat sini? Hari ni Nani nak share satu benda yang menarik khas untuk korang yang tinggal dekat area Pulau Pinang, Perlis dan jugak Kedah. Setiap orang mesti ada impian nak ada rumah sendiri kan. Pada Nani, dalam banyak banyak aset, rumah antara investment yang paling berbaloi sekali untuk kita beli. Harga rumah sekarang pun boleh tahan jugak lah mahalnya kalau nak beli, memang untung siapa yang ada tanah sendiri, boleh lah bina rumah ikut citarasa dan konsep yang kita nak. Bila nak bina rumah sendiri ni mesti lah paling susah nak cari kontraktor yang betul betul boleh buat kerja dengan kualiti yang tip top. Betul tak korang? Nani memang jenis yang sangat mementingkan kualiti lagi lagi kalau nak bina rumah ni. Tak nak lah nanti baru duduk sebulan dua lepas tu dah ada kerosakan dekat sana sini. Nanti nak kena keluarkan duit lagi untuk baiki yang rosak tu kan. Paling risau sekali, kalau kena tipu dengan kontraktor. Nanti duit entah ke mana, lepas tu rumah kita pulak yang tak siap. Seraaamnya membayangkan benda benda macam ni kalau terjadi. Tak pasal pasal pulak rumah impianku musnah. So, hari ni Nani nak share dengan korang salah satu kontraktor yang trusted dekat area Utara. 
Don's Builder Kontraktor Bina & Ubah Suai Rumah di Kawasan Utara
Korang pernah dengar tentang Don's Builder? Hah kalau tak pernah dengar, jom baca apa yang Nani nak kongsikan ini. Untuk pengetahuan korang, Don's Builder merupakan kontraktor binaan yang berdaftar dengan CIDB khusus dalam kerja - kerja seperti mengubahsuai rumah, membina rumah di atas tanah sendiri, penambahan rumah dan juga lukisan pelan. Kalau korang nak renovate rumah yang sedia ada sekarang pun, boleh guna khidmat Don's Builder ni okay! Dia orang ni telah berkhidmat selama dua tahun dan sepanjang dua tahun tu tak pernah lagi ada projek yang terbengkalai atau pun tertangguh. Haih, memang seronok sangat tau bila ada kontraktor yang boleh buat siapkan kerja on time dengan hasil yang berkualiti macam ni. 
Don's Builder Kontraktor Bina & Ubah Suai Rumah di Kawasan Utara
Paling menarik sekali, Don's Builder ni sangat mementingkan hasil kerja yang berkualiti di dalam setiap binaan dan memastikan mutu binaan terjamin serta menepati citarasa client. Nani suka contactor yang macam ni, jenis yang senang dibawa berbincang. Mudah lah nanti kita nak terangkan konsep rumah yang macam mana kita nak. Iye lah, rumah ni bukannya untuk kita duduk sehari dua tapi untuk sampai ke hari tua. Mesti lah kita nak rumah yang selesa untuk menetap. Betul tak korang?
Don's Builder Kontraktor Bina & Ubah Suai Rumah di Kawasan Utara
Kalau korang tak ada design rumah lagi pun tak apa tau sebab Don's Builder boleh sediakan untuk korang juga. Dekat atas ni antara design yang sedia ada daripada Don's Builder. Macam macam jenis design ada, tinggal pilih aje design mana satu yang korang berkenan di hati. Harga pula macam mana? Bab harga pun korang runding lagi dengan dia orang. Konsep dia harga yang kita bayar tu setanding dengan kualiti rumah yang akan Don's Builder bina nanti. Kalau Nani memang sanggup lah bayar berapa pun asalkan bila dah siap rumah tu, kita puas hati, nak tinggal pun selesa. 
Don's Builder Kontraktor Bina & Ubah Suai Rumah di Kawasan Utara
 Ini antara rumah yang telah dibina oleh Don's Builder. Kalau korang nak tengok lebih banyak Portfolio Projek hasil kerja dia orang, boleh check it out dekat website Don's Builder ni okay! Nani ada share dekat bawah ni, link website dia orang. Oh ye, untuk pengetahuan korang banyak jugak tau kawasan yang Don's Builder ni cover untuk yang nak buat sebarang pengubahsuaian rumah.  Korang boleh refer dekat bawah ni, mana tahu ada kawasan korang ke kan. Boleh lah lepas ni guna khidmat Don's Builder pulak. 
Pulau Pinang: Butterworth, Kepala Batas, Seberang Jaya, Batu Kawan & banyak lagi. 
Kedah: Alor Setar, Jitra, Gurun, Kuala Nerang, Kulim, Sungai Petani & banyak lagi. 
Perlis: Arau, Kangar, Padang Besar, Kuala Perlis, Simpang Empat & Beseri. 
Don's Builder Kontraktor Bina & Ubah Suai Rumah di Kawasan Utara
Korang tunggu apa lagi tu, lepas ni boleh lah terus contact Don's Builder ni okay! Dijamin hasil kerja yang berkualiti dan tip top setanding dengan harga. Untung betul orang Utara sebab ada contractor yang macam ni. Daripada pelan rumah sampai lah siap bina sebuah rumah dia orang boleh buat. Harap harap lepas ni bukan dekat area Utara aje lah dia orang punya servis, Nani pun teringin jugak nak gunakan khidmat Don's Builder ni. Heheh. Untuk yang ada impian nak bina rumah ke, nak renovate rumah ke boleh lah runding terus dengan Don's Builder ni melalui Encik Rizal Razak di talian 017 - 5828538. Kalau korang nak tahu lebih lanjut melalui Don's Builder, boleh check it out link dekat bawah ni okay! Semoga entry ni membantu korang untuk mendapatkan kontraktor yang dipercayai. 
Instagram: Dons Builder
Facebook Profile: Rizal Razak 
Phone Number: 017 - 5828538
Alamat Pejabat: 
Sebelah Lebuh Raya Utara Selatan
Jalan Datuk Kumbar
05300, Alor Setar Kedah. 





Nene Chicken Avenue K

Assalamualaikum & Hello.
Hai koraaang! Selamat tahun baru semua. Ada yang masih bercuti ke hari ni atau pun masing - masing dah mula berkerja? Apa apa pun semoga tahun baru ni lagi baik dari yang sebelumnya. Kalau ada azam yang tak tertunai dulu, boleh lah bawa ke tahun ni, lagi lagi azam nak kurus tu. Hahaha! Korang celebrate tahun baru dekat mana semalam? Nani memang tak keluar celebrate dekat mana - mana pun sebab Jumaat lepas dah seharian berjalan. Keluar pagi, petang baru balik. Fuhh! Kaki pun boleh tahan jugaklah lenguh. Hahah! Mahu nya tak lenguh, dari KLCC berjalan sampai ke Bukit Bintang, dengan cuaca yang panas, orang pulak ramai, memang letih sikit lah. Actually hari tu Nani ke Bukit Bintang sebab nak redeem ticket museum. Nanti Nani share okay antara salah satu museum yang ada dekat area Kuala Lumpur. Sebelum masuk museum, wajiblah isi perut dulu kan. So kali ni kita orang pergi makan dekat Nene Chicken lagi. Disebabkan hari tu Jumaat, memang full house lah cerita dia. Nak order aje dah sekian lama beratur, belum part nak tunggu makanan siap. Dekat sejam jugak lah hari tu. Moral of the story, jangan lah pergi time lunch hour hari Jumaat, memang azab nak tunggu. Hahaha! Kalau kena waktu tu lapar sangat, memang boleh emo lah. 
  Kali ni order menu yang sama macam hari tu jugak, Nene Dosirak (RM 17.90). Kita orang pilih flavoured Freaking Hot. Ikutkan bila order set ni akan dapat kimchi dengan coleslow sekali tapi hari tu tak ada pulak. Mungkin dah habis kot sebab seriously memang ramai sangat orang hari tu. Ayam pun ikutkan bahagian wings tapi dapat chicken fingers. Still sedap dan pedas macam dulu walaupun ayam tu tak salut sos penuh. Cuma bila makan tak ada kimchi dengan coleslow tu rasa kering sangat.
Cheezy fries tu Nani saja tambah sebab nampak sedap. Harga RM 5.90  untuk satu kotak tu. Banyaak jugaklah fries dia letak sampai Nani tapau bawa balik. Iye lah dah kenyang makan nasi, lepas tu fries lagi kan. Overall, sedap aje cuma itu lah sebab tak complete macam yang Nani pernah order dulu so rasa macam alah tak bestnya. Heheh. Kalau korang nak tengok complete meal untuk Nene Dosirak ni, boleh klik link INI okay. Tapi tak boleh nak salahkan dia orang jugaklah sebab time tu customer ramai kan. It's okay, lepas ni tak nak dah pergi time hari Jumaat lagi lagi waktu lunch. Fuhh! Serik dah rasa. Hahah! Siapa sini suka jugak makan ayam Korea? Kita gengg! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page