Warung Aziz Satar & Otak - Otak Kemaman

Assalamualaikum & Hello.
Baru ni Nani ke Cherating sebab ada famlily day dekat sana so sebelum balik tu sempat lah singgah Kemaman dulu cari satar. Dari Cherating nak ke Kemaman tu adalah dalam lima ke sepuluh minit macam tu aje hah. Memang dekat sangat dah kan, rugi lah kalau tak singgah kan. Bukan senang nak sampai sana walaupun Pahang dengan Terengganu tu berjiran. Eh 😆 Pagi tu memang Nani skip breakfast dekat resort sebab rasa malas sangat nak turun, bila sampai aje Kemaman memang terus cari warung lah nak makan. Kalau area Cherating memang boleh katakan sepanjang jalan tu ada orang jual satar, keropok lekor apa semua ni tapi Nani pilih untuk ke Kemaman jugak sebab nak terjah Warung Aziz Satar & Otak - Otak ni hah. 
Warung Aziz Satar & Otak - Otak Kemaman
Nani difahamkan warung ni pernah masuk Jalan Jalan Cari Makan so memang jadi pilihan orang ramai jugaklah. Masa Nani sampai tu tak ada lah ramai sangat orang dan ruang makan dekat sini sangatlah luas. Banyak sangat pilihan makanan dekat sini tau. Bukan setakat satar dengan otak otak aje, tapi ada jugak nasi campur, soto, pulut mangga dan macam macam lagi lah. Pilih aje lah mana satu yang tekak tu rasa nak makan. Heheh 😀
Warung Aziz Satar & Otak - Otak Kemaman
Macam biasalah dah sampai sana mestilah satar dengan otak otak yang dicari dulu. Bukan senang nak jumpa satar dengan otak otak yang sedap dekat tempat lain kan. Heheh. 
Warung Aziz Satar & Otak - Otak Kemaman
Nani ni jenis yang tak berapa makan sangat otak - otak. Kalau makan pun dalam dua tiga keping macam tu aje. Nani tak ingat pulak berapa harga otak - otak ni hah. Tapi lepas ni rasanya dah trauman nak makan otak - otak. Hahah! Haritu tengah makan makan boleh pulak terlekat tulang. Hoi seriau aku jadinya. Ingatkan tak ada tulang langsung otak otak ni. Sampai sekarang terasa perit tekak lagi sebab tertelan tulang ikan. Fobia sikit dah. Eheh. 
Warung Aziz Satar & Otak - Otak Kemaman
Satar ni terbaik, siap ada cili potong tu perghh nikmat! Harga untuk sepuluh ketul satar ni lima ringgit. Berbaloi lah kan. Haritu order dekat 15 ringgit kot untuk makan dekat situ aje lepas tapau lagi bawak balik. Dasaar kuat makan. Hahah!
Warung Aziz Satar & Otak - Otak Kemaman
Yang ni pulak sotong celup tepung. Ada jugak order ikan celup tepung dengan udang celup tepung haritu tapi nan hadonya gambar sebab semua dah selamat masuk perut diorang dulu. Hahah! Tak menyabar betul kan nak makan. Rasanya dekat area Terengganu ni memang femes makan seafood celup tepung macam ni. 
Warung Aziz Satar & Otak - Otak Kemaman
Laksam ni pun sedap jugak okeh. Kuah pekat & secukup rasa cumanya isi laksam ni keras sikit masa tu. Nani baru tahu kalau belah Terengganu ni laksam dia memang ada letak belacan seketul atas tu. Nani ni kureng sikit kalau makan laksam ni ada belacan so awal awal dah asingkan ke tepi. Hahah! So kalau korang berkesempatan ke Kemaman jangan lupa tau singgah Warung Aziz Satar & Otak - Otak. Warung ni dekat tepi jalan aje, memang senang nak cari. Nak lagi senang, Waze aje okeh alamat dekat bawah ni.
Warung Aziz Satar & Otak - Otak
No. 1860-2 Jalan Kuala Kemaman
Kampung Geliga 
24000 Kemaman, Terengganu.
No Telefon : 013-915 0897

16 comments:

  1. nani. esok akak nak gi cherating. Yg ni memang ada dalam list dah nak gi hikhikhikhikhik. mekaceh nanti up entry ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa boleh lah makan puas puas esok. Hahah. Memang dah tak jauh dari Cherating tu ke warung ni. Heheh :)

      Delete
  2. nmpak sedap... dah lama x makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh lah tu buat trip ke Kuantan/Terengganu lepas ni. Heheh :)

      Delete
  3. Lame tk pegi kemaman --' rindu pulakk. Thx nani sbb share :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha mek boleh lah pergi Kemaman pulak. Klate dengan Terengganu tak jauh dah tu 😊

      Delete
  4. Wow best nyer dik! Bila akak nak sampai sini niiii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh. Bab makan memang best 😂 Nani ni pun sekali sekala dapat berjalan sampai lah. Nanti buat trip ke Ganu pulak okehh. Hehe

      Delete
  5. kedai wajib akak singgah setiap kali balik kerteh nani... time nk balik kl tu wajib singgah beli otak2 ngn satar... heheehhe

    akak pun mcm nani kadang balik kerteh bkn apa, nk mkn mcm2 heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedaaap kan kak Dana. Nani baru first time datang sini terus jatuh cinta dengan satar diorang. Hahah 👍👍👍

      Delete
  6. alahaii ni buat teringin nak makan otak2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaamakkk. Jom jenjalan Terengganu 😊

      Delete
  7. sedapnya satar ikan tu..dah lama tak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha mekti pergi lah singgah Ganu sana. Dekat dah tu dari Klate 😊

      Delete
  8. kalau satar kat Geliga, Kemaman.. memang warung aziz satar la femes sejak dulu... nama tu pun dah branding

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudiaaa bila orang Terengganu komen. Hehe. Tapi memang sedap lah makan dekat sini, entah bila pulak nak pergi lagi 😁

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page