Hotel de ART di USJ 21 Subang Jaya

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Weekend lepas Nani berpeluang untuk menginap selama satu malam di Hotel de Art cawangan USJ 21, Subang Jaya. Weekend staycation lah kekdahnya. Dah lama wakk kita tak check in hotel, asyik sibuk memanjang sampai tak ada masa nak berehat. Alang alang ada kerja area Shah Alam hari tu, Nani pun ajak lah kawan stay semalaman dekat hotel ni. Seronok okay dapat berehat dekat hotel yang selesa dan cantik macam ni, sampai rasa tak nak balik lah. Eh? Hahah! Actually Hotel de ART ni ada banyak cawangan dan salah satu nya di USJ 21, Subang Jaya. Setiap cawangan hotel ni dia orang ada tema yang tersendiri, macam yang dekat USJ 21 ni hotel dia orang berkonsepkan English Garden. Lagi lah Nani teruja nak stay dekat sini bila tahu dekorasi hotel ni bertemakan English Garden. Selain daripada Subang Jaya, dia orang ada juga cawangan hotel di Shah Alam (Seksyen 7, Seksyen 9, Seksyen 19 dan juga i - City). Untuk korang yang rasa nak buat weekend staycation dan tak nak pergi tempat yang jauh, memang Nani recommend untuk korang menginap di sini. 
Tak susah mana pun untuk kita ke Hotel de ART USJ 21 ni hah. Kalau korang rasa malas nak drive, boleh naik LRT dan turun di Stesen LRT USJ 21. Dari stesen LRT  tu pulak korang ambil lah grab, memang less than 10 minutes dah sampai hotel ni. Nak jalan kaki pun boleh kalau korang rajin. Hahah! Apa yang Nani suka tentang hotel ni, lokasinya yang agak strategik. Nak pergi mall pun dekat (yang ni memang boleh jalan kaki). Buka pintu hotel terus nampak shopping mall, Main Place Mall. Boleh lah kalau nak makan dekat situ sebab hotel ni memang tak ada cafe. Nak pergi makan Ayam Gepuk Pak Gembus pun boleh, ada juga cawangan dia orang dekat area hotel ni. So bab makan korang tak payah nak risau!  
Waktu check in di Hotel de ART cawangan USJ 21 ni bermula pada pukul tiga petang dan check out pulak pada pukul 12.30 tengah hari. Standard lah kan waktu tu. Kalau korang sampai awal dekat hotel ni, boleh lah bergambar dulu dekat area lobi hotel sebab deco lobi hotel ni memang cantik gila. Itu baru lobi, belum masuk bilik lagi. Memang hotel ni antara Instgrammable spot lah, semua sudut cantik okay. Aaaa memang next time nak repeat lagi tidur sini, semalaman aje tak cukup 😝
Tema lain bagi cawangan Hotel de ART:
💗Hotel de ART i - City: Tema Fantasi
💗Hotel de ART Seksyen 7: Tema Wallpaper
💗Hotel de ART Seksyen 19: Teman 3D
💗Hotel de ART Seksyen 9: Tema Inspirasi & Harapan

Kan dah cakap, memang setiap sudut yang ada dekat hotel ni boleh jadi tempat untuk bergambar. Lighting pulak memang onz so jom lah kita bergambar sampai puas hati. Hahahah! 



Nani pun sebenarnya first time menginap hotel yang berkonsepkan English Garden. Selalunya tema macam ni kita selalu jumpa bila pergi wedding aje tapi sekarang hotel pun dah ada tema English Garden okay. Nani still tak boleh move on dengan kecantikan deko hotel ni, serious lain daripada yang lain. 


Masuk aje dalam bilik & nampak katil macam ni terus kita rasa nak tidur. Elok pulak time tu hujan tengah lebat dekat luar, memang ngam sangat lah nak tidur kan. Hahah! Dekorasi dalam bilik pun cantik. Bilik yang Nani duduk ni ialah bilik Queen Deluxe (RM 199.28) untuk semalaman. Harga ni dah termasuk tax semua sekali lah. Bilik ni sesuai untuk dua orang dewasa & seorang budak kecil. Tapi kalau korang datang satu family, Nani sarankan untuk korang ambil bilik yang Family Deluxe. Nak tahu harga setiap bilik dekat sini, korang boleh check it out dekat bawah okay! 
Dekat Hotel de ART cawangan  USJ 21 ni ada lima jenis bilik yang korang boleh pilih dan mostly bilik dekat sini bersesuaian untuk dua orang. Ada bilik yang katil single, katil queen, ada bilik yang tak ada tingkap & sebagainya.  So korang boleh pilih lah mana satu jenis bilik yang korang suka. Dekat bawah ni Nani list kan bilik yang ada & juga rate harga untuk satu malam. Kalau weekend atau musim cuti, harga akan jadi sedikit mahal daripada biasa, tapi kalau weekdays harga standard. 
Harga mengikut bilik di Hotel de ART USJ 21:
Art Queen (No Window): RM 108.00
Art Twin (No Window): RM 167.68
Twin Deluxe: RM 188.68
Art Queen Deluxe: RM 199.28
Family Deluxe: RM 241.68
Nani boleh katakan semua kemudahan lengkap lah dalam bilik ni. Kalau rasa bosan tak tahu nak buat apa, boleh lah tengok movie. Siaran tv dia orang pun bukan yang jenis kelabu asap tu okay, memang jelas gambar. Wifi pun laju kalau nak layan movie online, sebab tu Nani cakap hotel ni sangat sesuai kalau korang nak buat weekend staycation dengan kawan kawan. Water heater & instant coffee pun ada disediakan. 
Percaya atau tak, Nani datang sini bawa baju aje sebab toiletries semua ada disediakan. Berus gigi, ubat gigi, sabun mandi & shampoo semua ada wakk. Towel pun ada disediakan oleh pihak hotel. Kira memang berbaloi lah dengan harga yang kita bayar tu sebab semua kelengkapan disediakan dari A to Z. Korang datang bawa baju sehelai dua aje pun dah cukup. 



Hair dryer pun ada jugak okay! Macam biasa bila nak check in hotel ni benda yang paling merisaukan bagi perempuan mesti lah bab iron kan. Hahah! Iye lah takkan nak pakai baju or tudung yang berkedut pulak kan. Kalau korang nak menginap dekat Hotel de ART ni tak payah lah susah susah nak bawa iron tu, buat beratkan bag aje nanti. Dekat luar bilik ni, ada disediakan iron lengkap dengan papan iron tu untuk kita gosok baju & tudung. 

Walaupun hotel ni tak ada cafe, tapi dia orang ada menyediakan pantry. Macam yang korang nampak tu, ada microwave dan juga penapis air. Senang lah kalau tetiba lapar ke tengah malam kan. Hahah! 


Oh ya, hotel ini juga turut menyediakan surau tau dekat level 1, so kalau korang rasa tak nak bawa telekung pun tak apa, boleh guna yang surau hotel ni punya. Memang Nani rasa puas hati sangat dapat menginap dekat Hotel de ART cawangan USJ 21, semuanya lengkap dan best. Hotel ni tak besar mana, cuma tiga tingkat aje tapi tetap disediakan lift jugak. Next time memang Nani nak repeat lagi untuk menginap di hotel ni. Korang yang rasa nak buat weekend staycation sekitar Selangor, wajib masukkan hotel ni dalam list korang okay! Memang berbaloi sangat. Kalau nak tahu dengan lebih lanjut tentang Hotel de ART USJ 21 ni, korang boleh check it out dekat website dia orang okay!
Waze:
Hotel de ART @ USJ 21
Alamat:
Hotel de ART USJ 21
No 21, Jalan USJ 21/6 USJ 21,
47630 Subang Jaya, 
Selangor Darul Ehsan.
Telefon:
+603 5888 9099
Social Media: 





Koleksi Jakel Barulah Raya 2019

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Salam Ramadhan. Alhamdulillah dah masuk hari kedua kita berpuasa hari ini. Macam yang kita tahu, bila dah melangkah ke bulan Ramadhan memang semua orang akan sibuk untuk buat persiapan Hari Raya disamping melaksanakan ibadah puasa. Hari Ahad minggu lepas Nani berkesempatan ke Jakel Shah Alam untuk melihat sendiri koleksi baju Raya keluaran Jakel pada tahun ini. Banyak sangat pilihan yang ada sampai rambang mata lah kita nak pilih yang mana satu. Nani paling suka membeli belah di Jakel sebab boleh cari & beli baju untuk satu keluarga terus. Tak payah dah pening pening nak pergi banyak kedai. Paling penting sekali, kain yang digunakan sememangnya berkualiti tinggi. Untuk tahun ini, koleksi kain Jakel lebih memfokuskan kepada corak dan warna yang lebih segar dan moden, yang mana menepati citarasa pelanggan dan up to date. Pagi Raya nanti boleh lah bergaya sakan dengan koleksi Raya keluaran Jakel. Tak sabaar! Mana yang belum beli lagi baju Raya tu, boleh lah ajak family dan kawan kawan ke Jakel yang berdekatan okay! 
Kempen Jakel Barulah Raya pada tahun ini turut diadakan di Wisma Jakel Shah Alam. Majlis berkonsepkan sembang santai ini menampilkan sekali lagi Duta Raya Jakel iaitu Dato Aazron Aziz, Nabil Ahmad, Ayda Jebat dan Upin Ipin. Tidak dilupakan juga duta Jakel yang baru pada tahun ini, Abam Bocik. Menurut Tuan Hj, Mohamed Izani b. Mohamed Jaekl; Pengarah Urusan Jakel Shah Alam, kempen Jakel Barulah Raya tahun ini adalah salah satu aktiviti wajib dalam kalendar promosi Jakel bagi memasarkan produk pakaian Raya di antara Duta Jakel bersama pelanggan. 
Majlis yang berkonsepkan sembang santai ini tutur menyelitkan sesi lelongan jualan untuk koleksi pakaian Raya di mana, setiap Duta Raya Jakel akan mempromosi dan menjual koleksi pakaian Raya mereka dengan harga runtuh untuk pelanggan Jakel. Jakel Shah Alam turut menghangatkan lagi jualan dengan memberikan baucar Baju Raya Percuma kepada 100 pelanggan yang membeli baju melayu bernilai RM 150. 
Pada tahun ini Jakel masih mengekalkan pengeluaran koleksi baju kurung di bawah Koleksi Ayda Jebat, Scha Alyahya dan juga Hanis Zalikha. Berkonsepkan kurung moden, ia bersesuaian dengan citarasa terkini wanita terutamanya para gadis dan wanita berkerjaya yang inginkan penampilan dan moden. Paling penting sekali, koleksi kurung ini turut memberikan sentuhan eksklusif pada setiap rekaan. 
Macam yang korang tahu, Jakel sememangnya terkenal dengan koleksi baju melayu yang berkualiti dengan harga yang berpatutan. Pada Nani, memang korang boleh jimat banyak bila membeli baju Raya di Jakel. Setiap pembelian sepasang baju melayu daripada mana mana koleksi, korang akan dapat secara percuma sehelai samping dan butang baju Melayu. Memang bergaya habis lah pagi  Raya tu dengan memakai satu set baju Raya lengkap keluaran Jakel. 
Baju Melayu Nabil Ahmad pada tahun ini telah direvolusikan dengan perincian zip di sisi baju (bahagian pesak) dan di pergelangan tangan (sleeve). Jadinya nanti pagi Raya senang lah kalau nak ambil wudhu' dan sebagainya. Tak ada lah baju Melayu tu akan basah. Baju Melayu Nabil Ahmad ini masih mengekalkan konsep moden kontemporari iaitu berpotongan slim fit yang menekankan kekemasan di bahagian leher dan poket. 
Selain daripada koleksi Baju Melayu Nabil Ahmad, terdapat juga koleksi Baju Melayu Aaron Aziz. Koleksi ini direka khas dan khusus yang memberikan kekemasan dan keselesaan kepada si pemakai. Keistimewaan koleksi Aaron Aziz adalah ia sememangnya berbeza dari segi penggunaan pelbagai jenis kain dan fabrik. 
Macam yang Nani bagi tahu tadi, Jakel pada tahun ini memperkenalkan koleksi Baju Melayu Abam Bocik untuk mereka yang bersaiz besar. Ini salah satu usaha pihak Jakel untuk membantu mereka yang berbadan besar mendapatkan koleksi baju melayu dan boleh bergaya seperti biasa. Selain daripada itu, korang juga boleh dapatkan koleksi Baju Raya Awal Ashaari dan juga koleksi Baju Raya Hairul Azreen di mana mana cawangan Jakel. 
Selain daripada kolekis Baju Melayu, korang juga boleh dapatkan koleksi Kurta di bawah label Awal Ashaari dan Hairul Azreen. Untuk pengetahuan korang, koleksi kurta ini merupakan koleksi terbaru dan terkini Jakel di mana ianya adalah untuk memenuhi citarasa pelanggan disamping mengikut trend semasa. Setiap koleksi kurta yang dihasilkan adalah bekualiti dan menggunakan fabrik cotton yang bercorak. 
Terdapat juga koleksi kanak kanak di bawah label Upin Ipin. Bagi setiap pembelian koleksi baju melayu Upin Ipin, pelanggan akan diberi percuma samping dan butang baju melayu. Selain daripada koleksi baju Raya Upin  Ipin, antara koleksi yang turut menjadi kesukaan ramai ialah koleksi kanak kanak dari Lara Alana dan Yusuf Iskandar. Memang mudah kan membeli di Jakel ni, daripada ayah, emak sampai lah ke anak anak semuanya ada di Jakel. 
 Tengok lah tu bukan main murah lagi harga kain pasang dekat Jakel ni hah. RM 29.00 untuk empat meter, mana nak dapat wakk dekat tempat lain. Berita baik untuk korang yang suka kan online shopping, bermula pada tahun ini Jakel telah membuat jualan secara atas talian (online). Kalau korang rasa malas nak bersesak sesak dengan ramai orang, tambah pulak sekarang bulan Ramadhan, korang boleh dapatkan kesemua produk Jakel menerusi laman online www.jakelstore.my Makin senang lepas ni kalau nak shopping dekat Jakel. 
Hah korang dah beli belum baju Raya tu? Kalau belum lagi, boleh lah shopping di Jakel okay. Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan pakaian dengan harga yang jauh lebih murah & diskaun sehingga 85%. Bukan setakat sehari dua aje Jakel tawarkan harga diskaun ni, tetapi sehingga malam Raya. Dengan slogan, Ingat Kain Ingat Jakel, Jakel menawarkan kesemuanya di bawah satu bumbung daripada pakaian tradisional untuk seluruh keluarga, busana pengantin, langsir, aksesori renda, kemasan rumah, koleksi tudung Ariani hingga lah kepada rekaan corak tertentu serta perkhidmatan tempahan jahitan. Tunggu apa lagi tu, jom lah kita shopping di Jakel! Jakel Barulah Raya! 


















Buffet Ramadhan 2019 | Shah's Village Hotel Petaling Jaya

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Berbaki dua hari lagi sebelum kita melangkah ke bulan Ramadhan. Tak sabaar! Macam biasa lah, bila bulan Ramadhan ni mesti akan ada masa yang kita rasa nak berbuka dekat luar kan, sama ada dengan family tak pun kawan kawan. So hari ni Nani nak share dengan korang salah satu Buffet Ramadhan yang agak murah dan berbaloi untuk korang cuba di Shah's Village Hotel Petaling Jaya. Macam macam jenis menu ada dekat sini tau, harga pun sangat berpatutan. Kalau korang nak tahu, untuk tahun ni, Shah's Village Hotel berkolaborasi dengan Syria Care Malaysia. Setiap pembelian kupon Buffet Ramadhan di Shah's Village Hotel, sebanyak RM 7 akan didermakan kepada mereka yang memerlukan di bumi Syria. Kiranya kita membeli sambil menderma lah. Jom tengok antara hidangan Buffet Ramadhan di Shah's Village Hotel ni. Paling Nani suka, menu dekat sini akan bertukar tukar mengkikut minggu. 
Lokasi Shah's Village Hotel  
Lokasi hotel ini sememangnya sangat mudah dan senang untuk kita pergi tau. Kalau korang rasa malas nak drive, boleh aje menggunakan LRT untuk ke Shah's Village Hotel. Hotel ini memang berdekatan dengan LRT Taman Jaya. Korang cuma perlu berjalan kaki aje untuk ke sini. Kalau korang familiar dengan area Petaling Jaya, hotel ni berada di sekitar Amcorp Mall dan A&W Petaling Jaya (Jalan Sultan). 
 Menu di Shah's Village Hotel 
Terdapat lebih daripada 30 jenis menu yang ada di Shah's Village Hotel ni berkonsepkam makanan tempatan. Antara hidangan yang menjadi tarikan utama ialah Nasi Briani, Nasi Bukhra, Nasi Mandi, Mee Rebus, Laksa, Mee Goreng, Ayam Bakar, Kambing Bakar & sebagainya. Tak kurang juga dengan pelbagai jenis pilihan kuih muih tradisional seperti kuih seri muka, kuih kaswi, onde onde. Fuhh memang puas hati berbuka dekat sini sebab banyak sangat pilihan makanan yang ada. 
Harga Buffet Ramadhan di Shah's Village Hotel: 
Dewasa: RM 60.00
Warga Emas: RM 45.00
Kanak Kanak: RM 40.00
Kalau korang nak dapatkan diskaun sebanyak RM 10 (per person), korang boleh lah membuat tempahan awal okay. Buffet Ramadhan di Shah's Village Hotel Petaling Jaya bermula dari 6 May 2019 sehingga 3 Jun 2019 (7 petang sehingga 10 malam). 
ANTARA JUADAH BUFFET RAMADHAN DI SHAH'S VILLAGE HOTEL 









Meriah kan dengan macam macam makanan ada. So jangan lupa untuk membuat tempahan berbuka puasa di sini. Nani boleh katakan ini antara hotel yang menawarkan pakej Buffet Ramadhan dengan harga yang agak murah & berbaloi. Makanan pun banyakk wakk, hah makan lah sampai kenyang dekat situ. Hahah! Untuk membuat sebarang tempahan, korang boleh hubungi nombor yang tertera dekat bawah ni okay. Selamat berhujung minggu & salam Ramadhan semua! 
Pn. Azza: 017 203 7559
Pn. Natalia: 017 2020950
Pn. Zaila: 012 674 5612

The Perfect Mother’s Day Flowers to Choose

Assalamualaikum & Hello. 
Mother’s Day is one of the very special days we need to celebrate. People in all around the world celebrate this special occasion in order to honor women, especially mothers; to give such an appreciation and respect to them for all that they have been doing for her children and her family. However, there are several different days of Mother’s Day, one country might have different Mother’s Day date with another country, but what we know is that Mother’s Day is generally celebrated around Sunday of May which will be on May 12, this 2019. Why don’t you think about your Mother’s day flowers from now?
It is important for you—for all of us—to remember this day and use this day as a chance to honor, give appreciation, and expressing our love to our mothers. Mothers are the first one who deserves our priority in life, after all. And to celebrate this special day, flowers will always be a great way.
Mother’s day flowers are one of the very best gift choices you could make for your Mother’s Day gift. Mother’s day flowers even already become a widely done tradition in several countries where people would like to buy and pick the most beautiful flower bouquet for their mum. And the easiest way to do this is by using an online flower delivery service.
However, you have to choose your Mother’s day flowers right. You have to put some considerations such as the meaning of the flower, your mother’s likes or your mother’s preferences, and most importantly is to avoid your mom’s dislikes. Now it is your time to do a little research and choose the most suitable flowers for your mum.
Even so, when we are talking about Mother’s day flowers, Chrysanthemums and Carnations are the perfect choices; they are even the official flower of Mother’s Day and the most common choice for Mother’s day flower gift. The main reason is because of the representations this flower has:
Generally, the Carnation flower express love. Specifically, the white Carnation represents the purity of love and luck; light red Carnation represents admiration; Dark red Carnation represents affection and deep love; and pink Carnation represents a mother’s undying love. Meanwhile, Chrysanthemums represent loyalty, honestly, longevity, fidelity, joy, optimism, and of course, the love for mothers.
You can then send Mother’s Day flowers by using online florist. Whatever flower that you choose for your mum, make sure that you pay considerations to the flower colors and the flower meanings. What is then the favorite flowers of your mother?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page