Jalan Jalan di Melawati Mall

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Menghilang sekejap baru baru ni sebab tak sihat. Batuk, selsema sekali dengan demam datang serentak. Lembik jugak lah badan sampai rasa tak nak bangun. Sekarang ni pun musim hujan, jaga diri okay! Sebenarnya hari ni nak share pasal mall yang baru buka tu, Melawati Mall. Hehehe. Walaupun dah lama tahu mall ni buka, tapi baru minggu lepas Nani sempat pergi. Biasanya kalau yang dekat dekat ni memang tak ada feel sangat nak pergi jalan awal awal tu. Masa Nani pergi hari tu, ada banyak lagi kedai yang belum buka. Tapi kalau korang nak pergi jalan jalan cari makan, memang banyaaak sangat pilihan yang ada. Cuma ada duit dengan tak aje. Hiks. Yang bestnya dekat sini sebab ada outlet butik butik yang dekat Bangi Sentral sana. So boleh lah nak shopping atau pun cuci cuci mata. Nani sempat jugaklah masuk Jubah Souq dengan Rina Salleh tapi bukan nak beli pun. Sajaa jalan jalan, window shopping katanyaaa! Hahaha!  
Image may contain: 3 people, people smiling, selfie and close-up
Dah pusing pusing mall, haruslah pergi cari tempat makan kan. Dekat sini tak banyak lagi fast food, yang ada pun Marrybrown, Subway dengan Pizza Hut aje. So lepas pusing punya pusing, kita orang masuk Restoran Tiger Lily.  Mostly makanan dekat sini berkonsepkan Thai gitu. Not bad jugak lah. Dah lama kita orang duduk, baru perasan yang sebelah meja Nani tu rupanya Nad Zainal. Hahah! Ya Allah, caaantik sangat okay tengok dia depan depan.    
 

Kawan Nani pulak order nasi goreng pataya rasanya. Tak ingat apa nama menu ni sebab resit semua dah selamat ku buang. Hahaha! Tapi ala ala nasi goreng pataya gitu. Setiap menu dekat sini mesti dia orang letak sekali keropok dengan acar mentah gitu. Nani pulak order set nasi putih dengan ayam kari hijau. Serius worth lah dengan harga sebab portion banyaak. Sedap pun iye jugak. So next time boleh lah repeat makan sini lagi. Kedai pun bersih, memang puas hati.
Air pulak kita orang order Teh Ais dengan Kopi Ais. Sedaaap hoi! Segelas ni dalam RM 3.90 macam tu kalau tak silap Nani. Rasa air ni lebih kurang yang dekat Boat Noodle punya pulakk. Heheh. Selain daripada Restorang Tiger Lily ni, ada jugak Papparich, The Chicken Rice Shop, Mee Tarik Warisan Asli dan banyak lagi lah. Hahah! Next time nak pergi tengok wayang dekat sini pulak. Sajaa cari alasan nak pergi lagi kan padahal mall dekat sini semua lebih kurang aje. Heheh. Korang dah pergi belum Melawati Mall?    

16 comments:

  1. seronok kan sekali sekala shopping dan window shopping gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Time ada duit syok lah shopping. Tak ada duit cuci cuci mata aje lah.

      Delete
  2. bunyik nama kedai macam mahal. tapi harga air tu kira murah lah jugak. Cici belum pernah sampai lagi Melawati Mall. selalu lalu je sambil bebel apa lah Mall tepi jalan macam ni blabla tempat jemm blabla. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah! Nani hari tu saja nak jalan jalan tengok mall baru. Besaar jugak lah puas pusing satu mall. Next time try okay Cici 😘

      Delete
  3. Amboi berjalan je dia ni yee. Kita tengah final ni nak pergi berjalan pun tak sempat hahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berjalan time tak ada duit, boleh cuci mata aje lah. Eh belum habis ke. Goodluck Nad!

      Delete
  4. Salam owner blog Inani Hazwani. Mohon update Blog List. Saya dah masukkan blog Inani Hazwani kat blog list Rahsia Melancong.

    ReplyDelete
  5. Skarang dh makin byk tempt mkn dlm tu.. Br2 biasa la byk xbuka kn

    ReplyDelete
  6. Kalau jalan2 tapi tak makan memang tak lengkap la..kan?hahah

    ReplyDelete
  7. Mall baru lagi? Wow sangat Malaysia :D

    ReplyDelete
  8. Temptingnyaa teh ais dengan kopi ais tuu.

    ReplyDelete
  9. Hai Nani! Kak Zeza pon tek pernah masuk lagi Melawati Mall ni. Dekat je demgan rumah mak saudara. Tapi setakat ni duk lalu & tengok dari luar je. Haha!

    ReplyDelete
  10. Wah, best juga Melati Mall ni ya. Ingat nak singgah juga la nanti sini. Hihi. :)

    ReplyDelete
  11. mintak sign Nad Zainal tak? Hehe...kari hijau tu nampak menarik sangat..

    ReplyDelete
  12. Sedapnyaaa.. berselera tengok. Blum dpt ke Melawati mall lagi.. asyik tak jadi je bila plan nak ke sana setakat ni.

    ReplyDelete
  13. Kak ana suka jalan2 dkt MM ni. Selesa dan luas. Tiger lily kak ana dh pernah masuk. Cantik kan restoran dia.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page