Sate Kajang Hj. Samuri di Taman Melati

Assalamualaikum & Hello.
Nani sebenarnya dah lama tak pergi makan Sate Kajang Hj. Samuri ni. Sabtu minggu lepas, saja ajak kawan kawan makan satay Kajang dekat cawangan Taman Melati. Masing - masing pun dah jemu makan benda yang sama, sekali sekala boleh lah pergi makan luar. Kita orang pergi hari Sabtu malam memang full house lah kan. Dekat sepuluh minit jugak nak tunggu meja kosong. Itu pun mujur cepat sebab ada jugak orang lain yang tengah menunggu. Biasalah bila weekend mana mana restoran yang jadi tumpuan orang ni memang full house. So kalau korang nak pergi disarankan pergi awal, kalau tidak memang kena tunggu meja kosong lah. Heheh. Dekat sini self service okay konsep dia orang. Order dekat kaunter dan kalau satay minimum order dua cucuk. 
Sate Kajang Hj. Samuri
Satay ayam dua puluh cucuk, daging 10 cucuk dengan kambing dua cucuk. Itu pun bila dah kenyang, masing - masing tolak dekat orang ni lah, orang tu lah. Hahah! Masa order bukan main lagi. Secucuk satay ayam dengan satay daging ni dalam 0.98 sen. Kalau satay kambing tu RM 2.20 ke RM 1.70. Tak ingat pulak dah Nani sebab satay kambing tu kawan yang punya. Pada Nani, rasa dia sama aje macam dulu. Still sedap (mungkin sebab dah lama sangat tak makan).

Sate Kajang Hj. Samuri
Nasi Goreng Ayam (RM 6.90)
Selain daripada satay, ada jugak masakan panas dekat sini. Nani tak rasa pun hari tu sebab dah kenyang sangat makan satay dengan nasi impit. Tengok macam menarik jugak, boleh lah try masakan panas dekat sini pulak lain kali.

Sate Kajang Hj. Samuri
Kuey teow goreng pun sedap! Puas hati lah makan dekat sini malam tu walaupun terpaksa tunggu meja kosong. Heheh. Cawangan dekat sini tak besar sangat sebab tu kalau pergi weekend kena bersabar lebih sikit. Kalau weekdays tu tak ada hal sangat lah, memang tak ramai sangat orang.

Sate Kajang Hj. Samuri
Balik tu masing - masing tersandar kekenyangan. Hahah! Semua sedap tapi kalau order satay kena tunggu sikitlah dalam 15 ke 30 minit bila waktu ramai orang. Sanggup masing - masing tunggu walaupun time tu dah lapar sangat. Cumanya hari tu Nani order air kelapa dia so - so aje. Tak rasa manis sangat. Heheh. Mungkin dia orang terlupa letak air gula tak pun memang air kelapa tu tak rasa manis. Yang lain lain, memang puas hati. Dah lama tak makan satay, sekali dapat makan yang sedap macam ni memang puas hati. Korang suka tak makan Sate Kajang Hj. Samuri ni? 

15 comments:

  1. Sate Kajang Hj. Samuri sape tak kenal. Memang femes satu Malaysia. Best & memang sedap :)

    ReplyDelete
  2. Dlu2 sate kajang samuri ni femes sgt.. Tp sejak dh buka cawangan byk sgt, rasa sate nye mcm xbrp.. Tp suka kuahnya

    ReplyDelete
  3. satay kajang haji samuri taman melati ni dekat je dengan rumah IQ. dulu selalu pergi sana jugak kalau nak makan satay. heee...

    ReplyDelete
  4. sate haji samuri ni legend. Dah lama dah kan dan bisnesnya pun makin maju sebab banyak juga cawangan sate hj samuri ni.

    ReplyDelete
  5. lau pi kl ngan family mesti wajib mkn sate samuri ni..lau x mcm x complete je hehehe

    ReplyDelete
  6. selalu singgah makan di RNR Jejantas Sungai Buloh.

    ReplyDelete
  7. sedapnya... trs rsa tingin nk mkn sate nih tgk nani update kt sini

    ReplyDelete
  8. Tmn melati tu tak pernah xde org. Full house sokmo. Nak parking pun susah.

    ReplyDelete
  9. baru ini ke SBB sempat makan Sate Kajang di RnR Sungia Buloh....memang dah jadi kebiasaan kalau berhenti mesti makan sate kajang...

    ReplyDelete
  10. Fuhhh mmg puashati makan mcm ni.. sedappppp!! :D

    ReplyDelete
  11. Hasben akak suka makan satay..kalau tetibe die nak makan satay samuri mmg kiteorg akan pegi kat tmn melati..kat situ mcm sentiasa penuh je akak tgk..hehehe

    ReplyDelete
  12. Ya Allah! sedappppnyaaa sate tuu. kite makan samyang jaa, hahaha xD

    ReplyDelete
  13. Erm,dekat dah ni dengan rumah IbuNoey.adik lelaki selalu beli,bawa balik makan kat rumah.memang puas hati la.anak-anak pun suka.

    ReplyDelete
  14. Sate Kajang Haji Samuri memang sedapppppp! Siqah pernah makan sekali je, haha, budak ofis belikan. Pastu dah tak makan dah. Sedapnyaaa! Nak bulan puasa ni mulalah nak makan sedap je πŸ˜‚

    ReplyDelete
  15. Dulu selalu makan dekat RnR Sg Buloh sebab dekat dengan rumah. Satenya masih lagi murah berbanding dengan satu lagi restoran - satu sate ayam aje dah RM1.80 tapi besar-besarlah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page