Kacang Pool Haji Larkin

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Hari tu masa ke Johor sempatlah pergi sarapan dekat Kacang Pool Haji, Larkin ni hah. Dari Tune Hotel nak ke kedai ni tak ada lah jauh mana pun. Sebenarnya Nani tak tahu pun yang kedai ni ada dua cawangan. Tapi kedua dua cawangan ni pun berdekatan jugak. Hari tu Nani pergi yang dekat dengan Balai Bomba tu sebab dalam app kedai yang dekat situ aje keluar. Hahah! Iye lah kang sesat payah jugak. Dah lah nak naik bas balik Kl pulak lepas breakfast tu. Gigih okay Nani ajak dia orang bertiga check out hotel awal semata mata nak makan kacang pool. Selalu asyik tengok orang post gambar kacang pool aje, kali ni kita pergi sendiri rasa. Oh ye, hari tu first time sepanjang hidup Nani makan kacang pool. Hahah! Lagi pun tak tahu bila lagi dapat jejak Johor ni, jadi wajiblah explore tempat makan yang best best sikit. Ada tiga sebenarnya dalam list Nani, tapi kacang pool aje yang sempat singgah. Lain lain tu simpan dalam wishlist duluu. 
Kacang Pool Haji Larkin
Masa Nani sampai tu tak ramai sangat orang. Ada lah meja kosong, akak yang buat kacang pool ni pun laju okay dia buat kerja. Sekejap je, zasss siap order kita. Dekat sini self service ye, so penadai pandai lah bangun & pergi order dekat depan. Kedai yang dekat sini tak besar sangat, kalau datang time ramai orang, memang kena bersabar lah tunggu meja kosong. 
Kacang Pool Haji Larkin
Finally! Tertunailah hasrat hati nak makan Kacang Pool Haji. Sebab breakfast makan ni aje, dalam bas memasing tahan lapar. Hahaha! Dah tu boleh pulak jalan jammed time nak balik. Turun aje bas, cari tempat makan dulu. Serius weh tak kenyang sangat kalau makan satu roti tu aje (actually dua keping tapi dia lekatkan jadi satu. Paham tak?) Heheh. 
Kacang Pool Haji Larkin
 Sedap lah bagi tekak Nani. Ingat nak tambah lagi tapi time tu dah ramai orang, beratur pun dah panjang jadi ku pendamkan hasrat hati ittew. Hahah! Mula Nani ingat roti tu dia buat sendiri, rupanya dia orang pakai roti biasa tu aje. Baru Nani tahu. Heheh. 
Kacang Pool Haji Larkin
Bila lagi entah dapat rasa Kacang Pool Haji ni. Hahah! Satu set ni dalam lima ringgit kalau tak silap Nani. Sorry lah tak ingat dah harga dia. Lagi pun ni Nani makan dua tiga minggu lepas tapi baru ni sempat update dalam blog. Busy bebenor gayanya tu khen. Orang cakap tauhu bakar pun sedap dekat sini tapi hari tu Nani lupa nak order. Dalam kepala dah set nak makan kacang pool aje. Hahah! Nanti lah bila bila buat trip Jalan Jalan Cari Makan dekat Johor pulak. Tak puas hari tu berjalan sebab banyak tempat tak sempat singgah. Heheh. Korang pulak, pernah makan tak kacang pool ni? 

21 comments:

  1. Replies
    1. Sedaap! Nani suka lah even pertama kali makan :)

      Delete
  2. New Giveaway lets start! Jom join :)
    https://intansaffyna.blogspot.my/2017/10/giveaway-besar-besaran-by-intan-saffyna.html

    ReplyDelete
  3. Woaa lamanya mama.x pekna kacang Pol. Xpenah lg makan kt larking tapi mama makan kt hartamas dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh. Kena cari tu mama. Nani first time makan haritu. Sedap rupanya :)

      Delete
  4. blom pernah try lagi kacang pool ni. Nanti sampai Johor harus lah cuba. Tengok ramai je kengkawan update menu ni setiap kali ke Johor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann ciksu. Nani pun terpengaruh sama bila tengok orang makan dekat sini. Memang sedap rupanya πŸ˜€

      Delete
  5. selalu nampak orang post, tapi Cici tak pernah rasa . macams sedappp

    ReplyDelete
  6. Rmi ckp sdap kt sini, xsmp lg tp pernh mkn kt kl ms buffet ramadhan.. Tekak akak xbrp, kena try yg ori kt jb la ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah, Nani pun tak pernah try yang dekat area Kl ni. Tapi yang dekat Larkin ni sedap pada Nani.

      Delete
  7. Pernah makan.. mmg sedap. Tapi kali terakhir pun dah lama sgt. Tengok ni ptg2 teringin pulak tekak ni nak makan hahaa :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Kena buat trip ke Johor tu nampaknya πŸ˜‚

      Delete
  8. lenkali kene duk jb lama skit nani.... kene try nasi beriani 40hr, try ns ambeng, laksa johor, mee bandung muar... pisang grg sambal kicap... eh mcm2 lg la hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bencikk lah komen ni. Hahahah! Haritu memang teringin nak pergi makan mee rebus haji wahid tapi balik dari Legoland dah penat sangat hilang kisah mee rebus.

      Haihh kena repeat lagi ni pergi Johor. Macam macam makanan adaa ni. Heheh :)

      Delete
  9. kat penang pun ada kacang pool ni
    dah teringin sgt nak pi..tapi jauh sgt hahaha kat belah batu feringgi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah! Jauh kemain orang jual kacang pool nya pun πŸ˜‚

      Delete
  10. my feveret, dik.
    sejak keje JB 2010 dulu, da pekena ni, hingga skang jatuh cinta.
    ke JB wajib singgah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page