Sangkaya di NU Sentral

Assalamualaikum & Hello.

Aiskrim Kelapa Sangkaya

Sangkaya di NU Sentral
Dua tiga hari ni memang banyak entri pasal makanan aje yang Nani buat. Hahah. Bukan apa, masa keluar weekend baru ni memang misi dia mencari makanan aje. Sebelum masuk Manhattan Fish Market baru ni, Nani ajak dia pergi beli Sangkaya dulu sebab dah lama sangat craving. Tak la lama mana pun tapi sejak awal puasa hari tu lagi dah. Huhu. 
Sangkaya di NU Sentral
Mentang mentang topping boleh letak sendiri kemain banyak dia ambik sampai melimpah limpah keluar. Hahah. Sedap betul rasa musim musim panas ni makan aiskrim. Ihikss. 


60 comments:

  1. Ni yang nak terjah jugak nii. Menggoda je nampak. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Sila terjah kak ! Memang sedaap :D

      Delete
  2. Mengiurkan tatap sangkaya pagi2 buta ni dik nanie aummmmmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aummmm. Sedaaap betul dapat makan :D

      Delete
  3. aiskrim sangkaya ni memang sedappp! favourite akak ni. selalu beli yang cone tu, sbb cone nya pun sedap

    ReplyDelete
  4. wow sedapnyer ... akak ni belum sampaipun nu sentraltu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Lepas ni boleh lah pergi kak alang alnag tu boleh rasa Sangkaya. Heheh

      Delete
  5. sedapnya ......terasa-rasa pulak..hehe

    ReplyDelete
  6. Sedap!
    Kt the mines pin dh ade dh :)

    ReplyDelete
  7. Peminat aiskrim ni mesti suka...

    ReplyDelete
  8. Bestnye eskrem.. Vanilaa plak tu..😊

    ReplyDelete
  9. kenapa nampak macam sedap sangat :'((((

    ReplyDelete
  10. Penah rasa ni tp kat ampang point, sedap kalau makan time sejuk2 tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn. Hihi. Suka makan eskrem ni :)

      Delete
  11. Melting-nya tgk aiskrim niii...~

    ReplyDelete
  12. sedapnye nani, aiskrim tu diletak dlm tempurung kelapa suatu yg unik.

    ReplyDelete
  13. Dah lama cari aiskrim ni. Esok nak ke KL Sentral. Nak cari aiskrim ini

    www.azlindaalin.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari jangan tak cari kak. Memang sedaap :)

      Delete
  14. bulan dpn leh la cri
    rania dh setahun hihi

    selamat hari raya nani
    maaf zahir batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Sekejap je masa rania dah masuk setahun.
      Selamat Hari Raya ciksu :)

      Delete
  15. mula-mula baca - sangkanya.. rupanya sangkaya....

    tapi ais krim serius memang melting

    ReplyDelete
  16. aduhai.. tgk lak tghri cmni..huhuhu

    ReplyDelete
  17. Wah, sedapnya... kirim sini sama Nani...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahunyaa cair kirim ke sana. heheh :P

      Delete
  18. Tngh2 panas ni sgt2 tergoda tengok.. sedapnya.. :) :)

    ReplyDelete
  19. memang sedap eskrim ni.. yg best topping letak sndri muahahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann kak zaza. Ikut suka nak letak topping. Hihi :)

      Delete
  20. errrr... kat NU Sentral ke..?? Level mana ni...?
    aiisssyyhhh... kena gi terjah niiii... eheeemmm... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ingat level empat ke lima. Hahaha. Tapi dia depan Chatime :D

      Delete
  21. aduhai mana nak dapat kek segamat ni ...slurp meleleh air liur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alooo. Nanti kak yan datang KL boleh rasa :)

      Delete
  22. Ala, dah banyak kali pergi NuSentral tapi Kak Sha tak makan pun Sangkaya ni. Tak boleh jadi! Grrr..

    ReplyDelete
  23. tengok dah terliur . huhuu . mesti best nii

    ReplyDelete
  24. Tempting nya! Dah masuk list utk diterjah!

    ReplyDelete
  25. baru lepas makan aiskrim..ahaa

    ReplyDelete
  26. Sedapnya! teringin nak rasa..melting Nani oii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adehhhh. Hahaha. Nanti bebila boleh try rasa :D

      Delete
  27. Replies
    1. Hahaha. Selamat menjamu sangkaya :P

      Delete
  28. Bilalah nak dapat peluang try benda-benda macam ni.

    ReplyDelete
  29. Alamak! Hari tu pergi NuSentral bulan puasa kerana misi mencari pakaian raya anak-anak. Manalah sempat nak berSangkaya katanya. Tengok gambar kat sini, tetiba alahai tekak ni mengidam tau Nani!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page