IIUM Writers & Literary Festival 2017

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Ada tak followers blog Nani ni yang duduk di sekitar Gombak? Ha Nani ada benda best nak kongsikan dengan korang ni terutamanya bagi peminat teater. Untuk pengetahun korang pada 10 & 11 November nanti, akan diadakan teater yang bertemakan University in Diversity di UIA Gombak. Korang yang free tu jom lah datang dan tonton teater ni. Macam mana nak beli tiket ni Nani? Mahal tak harga tiket untuk tengok teater ni? Orang luar boleh jugak ke pergi tengok? Hei kalau tak boleh tengok, tak ada lah Nani ajak korang ni hah ๐Ÿ˜† Korang jangan risau, tiket yang dijual sangatlah murah dan korang boleh dapat free voucher lagi tau. Tiket dah murah, dapat voucher, memang untung sangat lah. Apa kelebihan voucher ni pulak? Untuk setiap pembelian air B&G, korang akan dapat potongan harga sebanyak seringgit. Selain daripada teater ni, terdapat jugak pameran buku, talk dan macam macam lagi aktiviti lain sepanjang event ni berlangsung. 
IIUM Writers & Literary Festival 2017
 Harga tiket untuk teater I, Me and You : 
RM 6 (IIUM Student)
RM 10 (Public)
Untuk pembelian tiket ni, korang boleh contact number yang tertera dalam poster dekat atas tu okay! Book tiket korang laju laju tau sebab voucher B&G ni hanya akan diberikan kepada yang terawal sahaja. Kalau lambat, memang melepas lah peluang korang nak dapat free voucher ni. 
IIUM Writers & Literary Festival 2017
Tak payah nak tunggu lagi dah, lepas ni terus aje tau korang book tiket untuk teater I, Me and You. Ajak kawan kawan sekali okay harga tiket ni pun murah aje. Dekat tempat lain memang korang tak akan dapat harga tiket semurah ini untuk tengok teater. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang  teater I, Me and You dan jugak aktiviti aktiviti lain yang akan berlangsung nanti, korang boleh follow media sosial dia orang dekat bawah okay! Jom lah ajak kawan kawan pergi tengok teater ni. Dijamin korang akan berpuas hati ๐Ÿ˜Š See you there!
Instagram : IWLFestival 

Why You Should Consider Woodlands As Your Preferred Neighborhood

Assalamualaikum & Hello.
Are you planning to buy or rent a HDB flat but have not decided which neighborhood to buy or rent yet? Whenever someone mentions HDB in Woodlands they would then mention “Johor Bahru” or “Malaysia”. Older generation would then comment on its location of being too far away or in other word, “ulu”. But that is not the only thing about staying in Woodlands. This article will guide you through what is in Woodlands and you might even consider living in Woodlands after reading.
     ๐Ÿ’ซ  Wholesale seafood supplier
Are you a sashimi lover? Are you obsessed with salmon sashimi? Do you enjoy yourself the most at the sashimi station whenever you go for a buffet? If your answer to all these questions is a yes, you will definitely love Woodlands. Fassler Gourmet is a seafood supplier that supplies more than 200 different types of seafood products, think lobster, scallops, prawns, crayfish sashimi and etcetera.

It will definitely be cheaper to buy sashimi at a wholesale price as compared to having a sashimi feast at any Japanese restaurants.  For example, it will cost you around $35 to enjoy lunch at Sakae Sushi for lunch and I am pretty sure you will eat more than 4 plates. Whereas, you will be able to get 500g of salmon sashimi at only $22, pre cut. That is totally affordable and you get to satisfy your salmon sashimi craving without worrying too much on the bill. You can even buy a whole fish of salmon sashimi if you are having any gatherings or party with your friends and family. You will definitely be spoilt with different choices at Fassler Gourmet.

2     ๐Ÿ’ซ Woodlands Waterfront Park
Do you enjoy jogging or cycling? If yes, Woodlands Waterfront Park is for you as it is long enough for you to do your workout and it is connected to Admiralty Park through Northern Explorer Loop. Woodlands Waterfront Park is 1.5km long and it is 11 hectare huge. The jetty in Woodlands Waterfront Park is 400m long and it is the longest jetty in Singapore. During the weekends, there will be some fishermen waiting patiently at the jetty trying to fish as well. Having a bad day at work? Why not enjoy yourself and take some time off to chill while enjoying the view of the Causeway and the straits of Johor Bahru? If not, you can always take a romantic stroll along the park with your loved one

3     ๐Ÿ’ซ Enjoy healthy salad with only $3
Feeling fat because you have indulged way too much over the weekend? You can start detoxing by opting for salad instead of rice or noodles. Most importantly, it is cheap. If you enjoy eating clean or eating salad, you will be overjoy to know you can enjoy a bowl of salad at only $3 at The Crowded Bowl instead of $10 for a bowl of salad that you find elsewhere. The Crowded Bowl is a wallet friendly, vegetarian salad stall at Level 3, The Lawn Food Court of Republic Polytechnic. At The Crowded Bowl, you get a base of greens with two regular sides and a premium side, not forgetting dressing with a choice of balsamic vinaigrette, Japanese sesame, or orange marmalade. Do not be fool by its price of $3, a bowl of salad at The crowded Bowl is surprisingly filling enough.

4    ๐Ÿ’ซ Desserts after a swimming session
Most people feel hungry after a few laps of swimming. Worry not, you can drop by Citrus By The Pool after swimming at Woodlands Swimming Complex to satisfy your sweet tooth, or cure your grumbling stomach. Citrus By The Pool is a halal certified cafรฉ that serves Western food, Asian food and coffee. Do not forget to try on their fluffy pancakes as well.

5    ๐Ÿ’ซ Cravings satisfied with waffles and ice cream
If fluffy pancakes are not enough to satisfy your sweet tooth, you can pay a visit to Two Plus One. Two Plus One is a cafรฉ that serves waffles with ice cream. You can choose from their classic waffle, buttermilk waffle or the charcoal waffle. Pair it with the famous Crรจme Brulee with Figs ice cream and you will definitely love it. Another good thing, Two Plus One is open until 12am so if you are feeling hungry in the middle of the night but hawker food is too heavy for supper, try Two Plus One.

Are you convinced yet? If you are planning to buy a resale HDB flat in Woodlands, check out the table below to know how much you will need:

Year
3 bedrooms
4 bedrooms
5 bedrooms
2016
$273,250
$359,000
$427,500
2015
$272,625
$360,000
$426,250
2014
$295,625
$382,372
$444,075


In conclusion, Woodlands in Singapore is no longer considered as an “ulu” neighborhood. After all, public transportation is really convenient in Singapore and you can go anywhere you like easily, either by MRT, buses or taxis.  You will definitely enjoy your stay in Woodlands. 


Pelbagai Koleksi Kasut di Hypershoe

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Hari ni Nani nak share salah satu kedai kasut yang menjual pelbagai koleksi kasut lelaki dan wanita iaitu Hypershoe. Korang pernah dengar tak jenama Hypershoe ni? Untuk pengetahun korang, Hypershoe telah memulakan perniagaan dia orang sejak tahun 1996 lagi sampai lah sekarang. Lamaa kan? Nampak lah yang ramai orang suka dengan koleksi kasut yang dikeluarkan oleh Hypershoe. Ahad minggu lepas Nani berkesempatan ke Kip Mall Bangi sempena meraikan Hypershoe Outlet Grand Opening. Masuk aje dalam kedai Hypershoe ni, memang jadi rambang mata dibuatnya. Banyaaak sangat okay pilihan kasut yang ada sampai rasa nak beli dua tiga pasang terus. Hahah! Sejujurnya hari tu first time Nani pergi kedai Hypershoe ni dan rasa menyesal sikit sebab tak tahu kewujudan kedai ni dari awal lagi. Serius, kasut dekat sini semuanya cantik, berkualiti dan yang paling penting harga mampu milik. Dekat Hypershoe ni jugak bukan ada kasut untuk lelaki dan wanita aje tau, untuk kanak kanak pun ada. Jom tengok dekat bawah ni, koleksi kasut keluaran Hypershoe. 
Cawangan Hypershoe ni memang ada banyak di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor. Antaranya di Bangi, Jalan Tunku Abdul Rahman, Seksyen 18 Shah Alam dan banyak lagi lah. Korang boleh klik Outlet Hypershoe untuk tengok cawangan mana yang paling dekat untuk korang terjah.
 Mix Point merupakan jenama untuk koleksi kasut lelaki. Banyak sangat pilihan yang ada. Nak cari kasut untuk bersukan ke, pejabat ke, casual ke, memang semua ada dekat sini. Warna pun ada macam macam, memang suka lah masuk Hypershoe ni. 
 Nani paling suka kasut yang ada jahitan macam ni tau sebab nampak kemas sangat. Selalunya kasut yang macam ni tahan lebih lama daripada yang biasa tu. 
 Koleksi sandal lelaki. 
Koleksi kasut kasual untuk lelaki. Kalau korang tengok dalam gambar ni pun dah nampak berkualiti sangat, apatah lagi bila dapat pegang dan tengok depan mata sendiri. Nampak kemas dan kain pun jenis yang lembut gitu. Kawan Nani siap ajak pergi lagi kedai kasut Hypershoe sebab dia nak beli sepasang kasut yang macam dalam gambar ni. Nasib baik lah ada cawangan Hypershoe dekat Gombak ni, boleh lah teman dia nanti. 
 Ini pulak koleksi kasut wanita, Vertini. Nani ni memang jenis yang suka buat koleksi kasut tau. Bila masuk bahagian ni, rasa semua kasut nak try. Hahah! Paling best sebab kasut dekat sini semua ringan aje. Kalau korang boleh nampak dalam gambar dekat atas ni, tapak kasut untuk koleksi wanita ni lain daripada yang lain. Tak macam yang biasa kita tengok. 
 Berkenan okay tengok high heels macam ni. Hampir hampir nak beli dah sepasang hari tu, tapi mengenangkan yang Nani jarang pakai so tak jadi nak ambil. Heheh. Nanti kalau tak pakai, rugi jugak. Tapi cantik kan korang. Teringat ingat pulak kasut yang ni hari tu. 
 Tak nak kasut tinggi, yang biasa macam ni pun ada. Memang banyak lah koleksi kasut wanita dekat Hypershoe ni. Macam mana tak rambang mata bila masuk kedai Hypershoe. Silap silap, boleh berjam habiskan masa nak pilih kasut sebab semua Nani suka. 

 Yang bertutup macam ni pun ada jugak. Selalunya kalau remaja, memang kasut macam ni lah yang jadi pilihan. Nani pun ambil sepasang kasut bertutup macam ni. Tak boleh lah kita tengok kasut lawa macam ni, memang nak jugaak ada sepasang dua.
Ini pulak Mix Point Sport (Women Shoes). Mana yang suka bersukan, berjogging, boleh lah ke sini jugak untuk cari sport shoes yang berkualiti. Saiz pun ada banyak yang available, jadi korang jangan risau okay. 
 MPKids, koleksi kasut untuk kanak kanak. Ini kalau mak mak memang confirm suka bahagian ni. Terdapat pelbagai pilihan untuk si kecil. 
 Suka tengok kasut yang warna pink dengan kelabu tu. Tapi kalau nak beli pun, nak bagi siapa pulak pakai kan. Mana ada anak lagi. Hahah! Kasut budak budak pun dah macam macam pattern ada. Oh ye, kasut sekolah pun ada jugak tau dijual di Hypershoe ni. 
 Selain daripada kasut, beg sekolah macam ni pun ada jugak di Hypershoe. Senang tau kalau mak ayah yang nak cari barang sekolah untuk anak anak bila nak masuk tahun baru nanti. Boleh beli kasut dengan beg sekali dekat tempat yang sama. Jimat masa dan tenaga. Hehe. 

 Taraaa ini pulak kasut yang jadi pilihan Nani hari tu. Kasut jenis bertutup dan flat jugak yang Nani ambil sebab boleh pakai pergi kelas. Cantik kann? Nani suka sebab tapak tu warna putih. Kasut yang macam Nani pilih ni ada dua warna, coklat dan jugak kelabu. Dua dua lawa, lama jugak fikir hari tu nak warna coklat ke kelabu. Akhirnya, ku pilih warna coklat. Heheh. 
Selesaa sangat pakai kasut ni, ringan dan berkualiti. Korang kalau nak beli jugak kasut macam Nani ni, boleh beli secara online dekat website Hypershoe. Nak lagi puas hati, korang walk in mana mana outlet Hypershoe yang terdekat. 
Haaa rambang mata tak tu tengok macam macam koleksi kasut yang terdapat di Hypershoe? Lepas ni boleh lah ajak yang tersayang atau pun kawan kawan ke mana mana cawangan Hypershoe & borong lah dua tiga pasang kasut yang korang suka. Heheh. Harga memang muraaah sangat compare dengan kedai kedai yang lain. Memang lepas ni kalau nak beli kasut, Hypershoe lah yang jadi pilihan utama Nani. Untuk maklumat lanjut tentang Hypershoe, korang boleh lah layari mana mana social media dia orang okay! Dekat bawah ni jugak Nani letak sekali alamat cawangan Hypershoe di Bangi. Jangan lupa terjah tauu! ๐Ÿ˜Š
Sosial Media Hypershoe
Facebook : Hypershoe 
Instagram : hypershoeofficial 
Twitter : Hypershoe1996

Alamat Hypershoe Cawangan Bangi
Lot M-02, M-03, M-05, G-05/2,
KIP Mall Bangi, No 1, Jalan Medan Bangi,
Off Persiaran Kemajuan, Seksyen 6,
Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page