Ecowell Organic UV Shield SPF20 | Produk Pilihan Utama Wanita!

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Wanita dengan kecantikan ni memang berpisah tiada. Heheh. Siapa yang tak nak kan cantik luar dan dalam. Nak cantik pulak mesti lah kena buat pelaburan sikit untuk beli produk yang sesuai dengan kulit wajah macam pencuci muka, toner, krim siang & malam dan banyak lagi lah. Kalau nak list semua memang banyak lah kan. Tapi hari ni Nani nak kongsikan dengan korang semua tentang slaah stau produk yang dapat membantu untuk melindungi kulit daripada sinaran cahaya matahari. Macam Nani sendiri, memang muka cepat sangat burn kalau tak pakai sunblock atau pun produk macam ni. Pernah sekali tu Nani pergi Taman Tasik Titiwangsa untuk beriadah, memang bila balik tu nampak ketara sangat perubahan warna kulit. Tambah pulak seharian Nani duduk dekat sana. Sejak daripada tu, memang Nani amalkan untuk pakai krim pelindungan sebelum keluar dari rumah. Kalau muka dah burn, take time tau korang nak bagi sekata balik. Seksaa jiwa ragaa! 
Ecowell Organic UV Shield SPF20
Mesti korang tertanya tanya kan apa kelebihan produk ni berbanding produk lain yang ada di pasaran. Yang paaaling best dan menarik tentang produk Ecowell UV Shield ni sebab mengandungi campuran bahan bahan organik seperti  aloe vera, ekstrak tumbuhan dan jugak buah orange yang mampu melindugi kulit kita daripada sinaran matahari dan menjadikan kulit wajah kita sentiasa sihat. Memandangkan kulit Nani agak sensitif, sangat susah nak jumpa produk yang serasi dengan muka kecuali produk produk organik macam Ecowell ni hah. Produk ni sangat sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuklah kulit kanak kanak sebab tidak mengandungi sebarang bahan kimia. 
Ecowell Organic UV Shield SPF20
KELEBIHAN BAHAN BAHAN ORGANIK 
πŸ’« Aloe Vera 
Rasanya memang dah ramai tahu yang aloe vera ni antara bahan yang sangat bagus untuk kulit wajah kita. Aloe vera ni bertindak untuk melegakan, menyembuhkan, dan melindungi kulit daripada kerosakan UV. Aloe vera juga mengandungi dua jenis hormon, iaitu Auksin & Gibberellins yang dapat mengurankan kulit wajah kita daripada terbakar. Ia juga merangsang pertumbuhan sel - sel baru yang membolehkan kulit untuk sembuh dengan cepat dan secara semula jadi dengan parut yang minimum. Aloe vera jugak mampu melembapkan dan melegakan kulit wajah kita.  
πŸ’« Ekstrak Tumbuhan (Shea Butter)
Ekstrak tumbuhan ni kaya dengan 1001 kebaikan untuk kulit wajah kita. Ia mengandungi asid lemak, vitamin E dan D, provitamin A dan sebagainya. Dengan segala kebaikan ni, ia dapat melindungi dan menyuburkan kulit, meransang pengeluaran kolagen dan mempunyai ciri ciri antioksidan. 
πŸ’« Buah Oren 
Buah oren ni pulak bertindak sebagai agen pembersihan yang kuat dengan ciri - ciri anti radang dan antiseptik. Ia mempunyai kandungan antioksidan dan mudah diserap pada kulit dengan mendalanm. Selaian daripada itu, ia juga mampu menambah dan mengimbangi tahap kelembapan untuk memulihkan seri wajah kita. 
Ecowell Organic UV Shield SPF20
Apa yang penting, kena konsisten pakai untuk mendapatkan kulit wajah yang sempurna. Memang dijamin kulit muka akan lebih lembah dan sihat selepas menggunakan Ecowell Organic UV Shield ni. Zink oksida yang berasaskan mineral ini dapat menghalang dan menjadi pelindung daripada sinaran matahari serta menjadikan kulit lebih lembut dan licin. Mana yang selalu berkerja di bawah terik matahari tu, boleh dapatkan sebotol produk ni. Memang sangat sangat berkesan. Eh tapi dekat mana boleh beli ni? Haa jangan risau, korang boleh dapatkan produk Ecowell ni melalui laman web 11Street. Klik terus link ni & dekat situ ada semua details tentang produk Ecowell UV Shield. 
Ecowell Organic UV Shield SPF20
Laju lajuu pergi beli dekat www.11street.com okay! Sekarang ni ada potongan harga so boleh dapatkan dengan harga yang lebih murah. Memang best sangat dan Nani sarankan untuk korang amalkan jugak. Untuk maklumat yang lebih lanjut, korang boleh jugak layari atau pun follow dia orang punya sosial media. Dekat sana, korang boleh jugak tengok feedback daripada pengguna lain untuk lebih berpuas hati. Heheh. Walaupun produk ni agak pricey tapi why not kan kita beli untuk cantikkan kulit muka sendiri jugak. Jangan lupa tau dapatkan sebotol prouk Ecowell Organic UV Shield SPF 20 ni! 😊
Facebook : Ecowell Organics 

Boat Noodle di Avenue K

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Nani tak pernah tahu pun ada cawangan Boat Noodle dekat Avenue K ni. Hari tu saja singgah nak cuci mata tengok pameran dekat dalam tu sekali ternampak Boat Noodle, laju aje kaki melangkah. Eh? πŸ˜† Tak ada lah, masa tu dah penat, kenyang makan Nando's pun iye jugak so layan kawan kawan ni aje yang nak makan Boat Noodle. Dah lama jugak kita orang tak makan dekat sini, ada lah dua tiga jenis menu yang baru. Tapi sebab dah kenyang, Nani tak makan apa pun. Heheh. Next time lah kita cuba menu baru dekat Boat Noodle ni. Cawangan Boat Noodle yang dekat Avenue K ni tak ada lah besar mana, kalau pergi time tak ramai orang, cepat aje boleh dapat seat. Nani hari tu dah dekat pukul 9 malam kot pergi, memang lengang sikit lah. 
Kali ni dia orang masing masing makan dua mangkuk aje. Hahah! Ingatkan dah makan Nando's boleh kenyang sampai ke malam, rupanya tak. Rasa macam banyak betul duit keluar hari tu, siang makan Nando's, malam makan Boat Noodle. Phew! Sekali sekala macam ni boleh lah. Kalau setiap minggu rabak jugak wallet jadinya. Hahah! 
Selalu kalau ke Boat Noodle, mesti order Green Tea takpun Thai Tea tu. Tapi kali ni Nani try Terer Taro. Kemain nama kann! Hahah! Yang tu perisa keladi, sedaaap weh. Tak cukup minum satu je. Tapi nak beli sampai dua terasa melayang layang pulak duit. Heh. Satu cawan ni dah RM 8++ gitu dah. 
Memang sedaaap sangat. Kalau korang singgah mana mana Boat Noodle nanti, boleh lah try yang flavour keladi ni pulak. Tak rugi lah beli sebab kena dengan citarasa dan tekak Nani. Hahah! Mula mula takut jugak nak order sebab takut tak sedap. Sekali dah minum, haa rasa nak repeat lagi dan lagi. Kalau korang ada Instagram tak pun Twitter, follow lah social media Boat Noodle ni sebab dia orang selalu buat giveaway bagi chill chill for free lah, voucher lah. Mana tahu kot ada rezeki nak terpilih sebagai pemenang kan. Heheh. Korang pulak apa menu fav dekat Boat Noodle ni? 

Lepak di Nando's KLCC

Assalamualaikum & Hello.
Khamis lepas kononnya keluar sebab nak jalan jalan dekat Kinokuniya aje. Sudahnya Kinokuniya tak masuk pun, tapi sibuk pergi Cold Storage, Innisfree dan tengok wayang. Hahah! Orang lain dah lama tengok Bad Genius, Nani baru aje tengok minggu lepas. Boleh tahan lah cerita dia tapi Nani macam geram jugak lah dengan watak budak budak yang genius dalam movie ni. Sebab duit, dia orang gunakan kepandaian yang dia orang ada dengan cara yang salah. Boleh pulak dia bagi kawan kawan dia yang tak berapa pandai tu jawapan time exam. Hei lah perangai. Hahah! Tapi worth lah tengok, sebab tak terfikir pun dia orang nak meniru dengan cara yang macam tu. Korang yang tak tengok lagi, boleh lah cecepat terjah wayang yang berdekatan. Tak banyak dah tanyangan sekarang ni. Heheh. Keluar dah dekat pukul tiga petang macam tu, ingatkan dah tak ramai orang sekali sesak. Nak makan pun, banyak tempat yang full house, so masuk lah Nando's. 
Air order satu aje sebab boleh refill banyak banyak kali. Hahah! Tak ada lah, sebab makanan dah mahal, dia orang ni nak minum air mineral aje πŸ˜† Nani memang jarang sangat makan dekat Nando's ni, sekali sekala boleh lah bila ada rezeki lebih lebih sikit tu kan. Heheh. Time tu Nando's aje tak ramai orang, kita orang pulak nak kejar waktu sebab nak tengok wayang pulak pukul lima. Malas nak cari tempat makan lain, makan aje lah dekat Nando's. Nasib baik servis lajuuu! I like 😊

Semua order yang 1/4 chicken dengan dua side dish (RM 20.90). Nani haritu nak coleslow tapi dah habis, tu yang ambil fries dengan garlic bread. Kenyang sangat okay makan satu plate penuh macam ni. Fries tu siap tapau lagi bawa balik. Hahah! Tak elok membazir okay, dah lah mahal. Kahkah! Jadi mana yang tak habis tu, baiklah bawak balik kaan.

Side dish tu boleh lah pilih mana satu yang kita nak. Kalau lapar sangat boleh lah pilih nasi macam yang kawan Nani ni. Dia cakap nasi tu macam nasi kunyit. Hahah! Apebenda lah πŸ˜† Semua lah sedap dekat Nando's ni, ayam tu memang fav. Yang bestnya dekat cawangan KLCC ni, staff dia orang punya layanan pun baik sangat & very friendly okay. Siap tanya sedap ke tidak, puas hati ke tidak. Dekat tempat lain tak ada okay macam ni. Hahah! Biasalah, KLCC kan mesti dia orang nak jaga servis dia orang. Korang suka tak makan dekat Nando's ni? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page