Garret Popcorn di KLCC

Assalamualaikum & Hello.
Hi korang! Memang selalunya setiap kali balik Pahang mesti Nani akan beli something untuk family. Kadang kadang belikan Texas Chicken lah, Big Apple lah, memang makanan aje lah semuanya. Hahah! Seronok bila tengok orang yang kita sayang happy bila kita ada bawak balik apa apa. Nani pegang satu ayat ni, "kalau dengan family jangan pernah nak berkira, makin banyak kita bagi inshaAllah makin banyak yang Allah akan bagi." Memang betul sangat ni tau korang, rezeki tu alhamdulillah sentiasa ada, walaupun tak banyak mana. So baru ni beli kan Garret Popcorn yang dekat KLCC tu untuk dia orang. Nani memang dah tahu lama kewujudan Garret Popcorn ni tapi tak pernah pun rasa nak beli. Heheh. Bila nak pergi surau dekat KLCC tu, mesti terbau popcorn yang sedap ni. Tapi sebab harga dia pun boleh tahan, so tak ada lah nak beli selalu pun. Popcorn ni bukan biasa biasa okay, harga ada yang cecah sampai ratus ringgit. Fuhhh! Baru ni beli sebab nak bagi family sekali rasa Garret Popcorn ni. Nani tak sure ada dekat mana lagi cawangan dia orang, pernah nampak dan tahu yang dekat KLCC ni aje. Senang aje nak cari, dia bertentangan dengan Maybank. 
Garret Popcorn di KLCC
Dekat Garret Popcorn ni ada macam macam flavour & setiap flavour tu harga berbeza ikut saiz. Kalau flavour biasa macam Chicago Mix, Caramel Crisp, Cheese Corn paling murah RM 14. Tapi kalau macam yang flavour Butter & Plain, paling murah RM 19. Ada jugak flavour yang special, Almond Caramel Crisp dengan Macadamia Caramel Crisp. Harga pun sedap jugak lah korang, paling kecik dalam RM 24. Hahaha! Boleh lah korang survey siap siap sebelum beli.

Garret Popcorn di KLCC
Ini lah size dari small sampai jumbo. Nak beli yang dalam tin tu pun boleh, tapi harga nya cecah jugaklah dalam seratus lebih. Kalau nak buat event boleh lah nak beli yang besar besar terus. Setakat nak rasa aje, yang kecil pun dah okay. Dia orang ada jugak jual popcorn yang saiz kon aiskrim tu tapi Nani tak sure berapa harga dia. 
Garret Popcorn di KLCC
Nani beli flavour yang biasa aje, Caramel Crisp saiz besar. Yang ni RM 24 satu, kalau yang medium pulak RM 19. Serius banyak okay satu paket ni walaupun sekali tengok macam alah sikitnya, keciknya bekas dia. Hahah! Tapi dia orang memang letak penuh bekas ni. Kiranya berbaloi lah kalau kita beli. Kalau tak tahu nak pilih flavour apa, boleh lah mintak dengan dia orang nak rasa. Memang ada tester, boleh lah pilih mana yang tekak korang suka. Gituu!

Garret Popcorn di KLCC
Pada Nani sedap lah yang flavour Caramel Crisp ni, memang setiap bahagian popcorn tu bersalut. caramel. Tak ada lah ada part yang rasa tawar ke apa macam popcorn yang kita beli dekat pasar malam tu. Heheh. Plus, makanan yang mahal ni memang selalunya sedap. Overall Nani suka lah, crunchy, banyak cumanya agak manis sikit. Lain lain memang sedap. Patutlah selalu bau wangi aje bila lalu dekat area kedai dia orang ni. Even harga dia agak mahal, ramai aje yang membeli popcorn ni hah. Hari tu customer yang depan Nani sampai beratus dia beli okay. Fuhh! Sekali sekala nak makan boleh lah, selalu sangat pun tak elok jugak sebab manis. Next time nak try flavour dia orang yang lain pulak. Yang cheese corn tu nampak sedap tapi Nani baca ada yang cakap dia tak crunchy. So awal awal dah tolak. Korang pernah ke beli Garret Popcorn ni? 
p/s : Hari ni dah hari terakhir bulan February, cepatya masa berlalu! 

Watsons Sale

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Minggu lepas memang paling busy dengan macam macam kerja. Keluar pagi, balik malam lepas tu terus tidur sampai ke pagi. Ulang buat benda yang sama sampai Sabtu baru ni sebab tu lah blog sangat terabai minggu lepas. Tak sempat langsung nak update. Semalam pun kerja nya tidur aje, rasa penat sungguh bila badan tak cukup rehat ni. Sebelum daku melalut entah ke mana mana, jom lah kembali ke pangkal jalan. Hahah! Hari tu bukan main lagi Watsons & Guardian bergilir gilir buat sale. Nani mula mulanya tak terjebak pun nak pergi beli sebab barang semua banyak lagi. Hahah! Lagi pun bukan pakai make up selalu, kadang kadang aje itu pun kalau rajin. Tapi hari tu singgah lah Watsons sebab nak topup touch n go, sekali lama pulak duduk dekat dalam tu. Daripada niat nak singgah sebab nak tambah topup touch n go, sekali jadi lain. Sempatlah rembat dua barang dalam Watsons tu hah. Eheh. Time tu tak ramai sangat orang, boleh lah nak tengok and pilih barang apa nak beli. Kalau time ramai, memang tak kuasa den nak duduk lama lama dalam tu. Sesak hoi! Heheh. So apa yang sempat Nani ambil time sale hari tu? 
 Nani beli barang barang Nivea tu aje, yang nose pore strips tu adik Nani punya. Beli dua terus sebab jimat gila gila. Iye lah tengah sale kan, semua murah murah. Heheh. Lepas tu bila pakai, masing masing menjerit bila nak cabut strips tu. Tahu pun sakit tapi menggedik nak beli. Nani pulak memang paling tak suka guna benda alah tu sebab sakit kot time nak cabut tu. Tak pernah laha rasa teringin nak beli sebab memang tahu tak akan pakai.
Paaaling suka losyen Nivea ni sebab wangi weh bau dia. Lepas tu murah aje, kalau time tak ada sale dalam tujuh ringgit lebih macam tu. Nivea watering tu pulak beli sebab bibir teruk gila kering sampai rasa pedih. Mungkin faktor cuaca yang panas membahang sekarang ni, lepas tu kurang minum air masak, sebab tu lah kot bibir jadi kering sangat. Lepas guna pelembap yang ni, tahan sikit dah. Berkesan jugaklah dengan Nani. Tak ada pewarna pun dan memang okay sangat lah. Harga dalam RM 13++ macam tu. Oh ye, sekarang Guardian ada buat sale lagi tau korang! Hahah! Pergi lah terjah cecepat! Nani hari tu pergi yang dekat Avenue K, terbeli lah compact powder Maybelline, dapat RM 11 je hoi. Murah sangat dah tu, takkan nak tengok aje. Heheh. Korang pulak ada beli apa apa ke time Watsons & Guardian buat sale hari tu? 

Family Gathering

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Plan asalnya CNY baru ni tak nak pun balik Pahang sebab cuti sekejap aje, dalam tiga hari. Lepas tu bila tahu kawan semua pakat nak balik, terus laju lajuu book jugak tiket balik. Hahah! Dasar penakut duduk sorang sorang. Time nak balik Pahang tu okay lagi, jalan pun smooth aje tapi bila nak balik Kuala Lumpur semula, haaa jammed teruk. Dua tiga kali tidur pun tak sampai sampai lagi. Dah macam Raya puasa pulak padahal CNY. Heheh. Masa tu lah rasa menyesal gila sebab tak gerak awal pagi dari rumah, macam mana entah hari tu tergerak hati nak balik tengah hari. Memang mendapat lah kan jawabnya. Tapi tak apa lah, asalkan dapat luangkan masa dengan family time cuti baru ni, memang best. Time cuti macam ni aje lah semua orang dapat balik kampung. Selalunya bila cuti = family gathering. Sebab semua ada balik, so nenek Nani ajak buat bbq. Rasanya last time kita orang kumpul ramai ramai gini, masa Raya Aidilfitri hari tu. Hahah! Lama sangat dah kan. So jyeahh, jom lah kita buat bakar bakar ayam dengan kambing sambil celebrate anniversary & birthday. Celebrate semua sekali senang, jimat kek gitu. Ehem, dah ready ke nak belanja gambar time bbw hari tu. Eh? ๐Ÿ˜†
Ibu Nani buat perapan ayam, mak cik Nani pulak buat perapan kambing. Nani? Hahahah! Daku tolong makan aje malam tu. Selalunya time ramai ramai macam ni, tak boleh tunjuk sangat skill memasak tu. Takkan nak lawan air tangan mak cik mak cik kan, dia orang lagi poweer okay bab memasak ni. Kita baru nak belajar belajar aje. Heheh. Tolong sikit sikit boleh lah. 
Serius best gila bakar ayam macam ni, angin pulak sejuk aje dekat kampung. Empat ekor ayam malam tu semua habis. Fuhh! 
Nasi goreng kampung pun licin. Ada jugak coleslow dengan sos black pepper mak cik Nani buat. Sos black pepper tu lupa nak tanya resepi dekat mak cik. Hahah! Dah kenyang lepas tu terus rasa nak tidur. Selalu orang buat sos black pepper sedap tapi bila Nani buat tak berapa nak menjadi sangat. Ada aje kurang dekat mana mana. Kena berguru lagi nampaknya lepas ni. Eheh. 
Ayam bakar simple simple aje. Ibu Nani guna bawang, halia, kunyit sikit lepas tu letak herba yang campuran. Itu aje resepinya dan letak lah perasa gula dengan garam tu. Ayam ni lagi lama kita perap, lagi sedap okay! Ibu Nani hari tu perap dari pagi lagi. Paaaling suka part yang garing hitam hitam tu, sedaap! Tiba tiba sendiri yang lapar. Hahah! 
Even makanan ala ala western gitu tapi guna pinggan nostalgia zaman dulu dulu. Hahah! Zaman sekarang dah susah tau nak jumpa pinggan ni. Dekat rumah nenek Nani ada lagi lah dalam lima ke enam biji macam tu. Pinggan ni berat sikit lah tapi tahan tau korang. Susah lah nak pecah macam pinggan kita zaman sekarang ni. 
Tak lengkap lah kalau makan tapi tak ada pencuci mulut. Heheh. So pencuci malam tu, kek baldu biruu (blue velvet katanyaaa!) Selalu orang buat red velvet aje kan, kali ni mak cik Nani tukar sikit jadi blue velvet. Tangan orang pandai buat kek ni memang lain maciamm sikit kejadiannya. Kalau Nani tak ada lah nak tukar kek tu jadi lain. Memang ikutlah sebijik sebijik. Hahah! Sama aje rasanya macam red velvet, cuma yang ni warna biru. Gituu. Ada jugak tapai nenek Nani buat, tapi terlupa nak bawak keluar. Hahhah! Masing masing bila dah nampak makanan, memang lah. Heheh. Apa apa pun, memang syok dapat jumpa ramai ramai macam ni. Korang pulak ke mana CNY baru ni? 

Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

Assalamualaikum & Hello.
KUALA LUMPUR, 12 FEB 2018 - Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina.
“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk  membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee. 
Apa itu Shopee?
Shopee adalah platform e-Dagang terulung di Asia Tenggara dan Taiwan. Platform ini direka khusus untuk rantau ini, memberikan pengguna pengalaman membeli-belah yang mudah, selamat dan cepat dengan sokongan pembayaran dan logistik yang kukuh. Shopee akan terus meningkatkan prestasi platformnya dan menjadi destinasi e-Dagang pilihan di rantau ini. Shopee mempunyai pilihan produk yang pelbagai dari kategori seperti elektronik, perkakas rumah, kesihatan & kecantikan, bayi & permainan, fesyen dan peralatan kecergasan.
Shopee, sebuah syarikat Sea, mula dilancarkan di Singapura sejak 2015 dan telah berkembang ke Malaysia, Thailand, Taiwan, Indonesia, Vietnam dan Filipina. Sea merupakan peneraju dalam industri hiburan digital, eDagang dan perkhidmatan kewangan digital di rantau Asia Tenggara dan Taiwan. Misi Sea adalah untuk menaiktaraf kualiti kehidupan pengguna dan perniagaan kecil menerusi penggunaan teknologi dan telah disenaraikan di Bursa Saham New York (NYSE) dengan simbol SE. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.shopee.com.my
Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut seperti Pakaian Wanita, Mobil & Gajet, Permainan, Kanak-kanak & Bayi, Kasut Wanita dan Beg Wanita.
No
Kategori
Carian Tertinggi Menggunakan Kata Kunci
1
Pakaian Wanita
Blaus, Jeans, Gaun Panjang, Gaun Pendek, Cheongsam
2
Mobil & Gajet
iPhone, Samsung,Jam Pintar, Xiaomi
3
Permainan, Kanak-kanak
 & Bayi
Pakaian Budak Perempuan, Pakaian Budak Lelaki, Pakaian Bayi, Tommee Tippee
4
Kasut Wanita
Kasut, Kasut Sukan, Kasut Jenis Wedges, Sandal
5
Beg Wanita
Beg Sangkut, Beg, Dompet, Beg Galas
Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini. 
No
Kategori
Produk Paling Popular Terjual
1
Kasut Wanita
Kasut Terbuka
2
Permainan, Kanak-kanak & Bayi
Set Pakaian Bayi
3
Perhiasan Rumah
Set Hadiah Tupperware
4
Kesihatan & Kecantikan
Set Solekan Mata Tahun Baharu Cina
5
Runcit & Haiwan Peliharaan
KitKat Edisi Khas
 Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.
Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai  tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo. Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.
#WangWithShopee

Beef Prosperity Burger

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Still bekerja ke atau pun dah start cuti Chinese New Year hari ni? Semalam sempat jalan jalan sekejap dekat KLCC. Actually bukan nak berjalan sangat pun, tujuannya nak ke Kinokuniya sebab ada buku yang nak cari. Habis lah dalam sejam dekat Kinokuniya, lepas tu rasa macam awal sangat lagi nak balik. Plus, harga grab car time tu kemain lagi melambung tinggi sebab high demand. Pergi dalam lima ringgit aje (lepas guna promo code) tiba tiba nak balik harga dalam RM45. Pheww! Tak kuasa nak bazirkan duit RM45 tu begitu saja. Hahah! Makanya Nani ajak kawan masuk BATA, konon nak cuci cuci mata aje. Sebenarnya dah lama niat nak beli sandal baru, tapi tak sempat sempat nak beli. Dah alang alang semalam masuk BATA, cari lah terus sepasang. Ingatkan ada banyak sales sempena CNY ni, tapi biasa biasa aje. Banyak jugak sandal yang lawa lawa sampai rambang mata daku dibuatnya. Hahah! Sekejap nak sandal A, sekejap nak yang B, sampai sales boy yang duduk ikut Nani tu pun naik pening. Kalau dah namanya perempuan, macam tu lah. Sudahnya dapat jugaklah rembat sepasang. Hahaha! Konon nak tengok tengok aje, tapi tak ada nya kalau dah masuk dalam tu. Mesti beli jugak sepasang ๐Ÿ˜† Siap beli, zasss turun pergi McDonald's pulak untuk makan malam (padahal time tu baru pukul enam). 
Beef Prosperity Burger
 Since sekarang ni famous dengan Prosperity Burger, so kita pun order lah jugak benda yang sama. Iya lah, setahun sekali aje kan. Heheh. Tapi tu lah salah timing pulak pergi lepas office hour ni. Dia punya ramai orang tu mashaAllah. Nak tunggu meja kosong pun dah sekian. Hahah! Menyesal pulak rasa pergi time tu, KLCC pulak kan. Nasib baik time order Nani dah siap, orang dah berkurang sikit. Kalau tak, satu kerja pulak nak tunggu meja kosong. Satu set Beef Properity ni dalam RM 15 macam tu kalau tak silap Nani. Ada lagi satu, Golden Prosperity tapi Nani ambil yang biasa ni aje. 
Beef Prosperity Burger
Gambar Prosperity Burger tak ada sebab burger comot. Hahah! Sedaap lah jugak, ada rasa pedas sos lada hitam tu dan kepingan daging tu pun lembut aje. Yang bestnya bila order set Prosperity Burger ni sebab ada twister fries. Nani lagi suka twister fries yang ni, sebab ada rasa pedas pedas sikit. Heheh. Hari tu pun ada jugak sekali Nani order set ayam goreng & minta upgrade dari fries biasa tu kepada twister fries ni hah. Tapi bukanlah upgrade for free okay, kena tambah dalam seringgit macam tu. Nani tak sure semua outlet available ke tak untuk upgrade fries ni. Heheh. Korang dah try ke belum Prosperity Burger? Haa kalau belum try lagi, boleh lah membawa diri ke McDonald's lepas ni. Kalau tak sempat rasa tahun ni, kena tunggu tahun depan lah pulak jawabnya. Hahah! InshaAllah petang ni bergerak balik ke Pahang, doakan saya selamat sampai okay. Korang pun hati hati di jalan raya! 

Mr. Dakgalbi di Setapak

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Weekend lepas lepak dekat Mr. Dakgalbi dekat Setapak dengan girlfriends. Ini kali kedua Nani makan dekat sini, lagipun harga agak mahal sekali sekala nak makan boleh lah. Heheh. Bila pergi weekend memang full house lah tempat ni, kita orang pun hari tu keluar lewat. Lepas tu grab car pulak ikut jalan jauh, nasib lah. Apa yang best sangat dekat Mr. Dakgalbi ni? Macam macam yang best sebenarnya. Cuma Nani sarankan kalau nak pergi, lagi seronok kalau ramai ramai. Sebabnya boleh share duit sikit sorang. Memang lah harga agak mahal, tapi portion makanan pun besar okay. Itu pun kalau korang nak order yang set lah macam yang kawan kawan Nani order hari tu. Ada jugak set yang biasa untuk sorang makan, tapi selalunya dekat sini Nani tengok orang order yang set punya. Konsep dekat sini, dia orang akan masak dekat depan kita. Sementara nak tunggu dia siap masak tu, fuhhh! Dah lah masing masing tengah lapar, memang tunggu aje bila dia nak siap masak. Hahah! Ada banyak jugak cawangan Mr. Dakgalbi ni, korang boleh check it out dekat Facebook dia orang okay. Nani selalu pergi yang dekat Setapak ni lah, sebab paling dekat kannn. Heheh. 
Mr. Dakgalbi di Setapak
Mr. Dakgalbi ni berdepan dengan Maju Home Concept tu dan dekat sangat dengan Ssetapak Central. Tak susah sangat pun nak cari. Heheh. Kalau nak tahu menu menu yang ada dekat Mr. Dakgalbi ni, korang boleh tengok dekat bawah ni. 
Mr. Dakgalbi di Setapak
Mr. Dakgalbi di Setapak
Hari tu kita orang order pan fried rice (seafood) dengan satu set Fried Rice yang boleh makan 4 ke 5 orang (actually lebih lagi). Satu set ni dalam RM 92. Bukan ada nasi aje tapi ada ramen jugak lepas tu dapat jugak side dish coleslow, kimchi dengan sup. Free air kosong, tapi kalau korang nak air lain pun ada jugak. Selalunya Nani ambil air kosong aje, jimaaat! Hahaha! 
Mr. Dakgalbi di Setapak
Banyak okay, ni pun sampai dah paksa sikit sorang untuk habiskan. Nasi tu ada jugak dia orang letak cheese. Dulu dulu Nani pun macam tak berapa minat jugak sebab rasa tak kena aje kan nasi goreng lepas tu ada cheese pulak. Tapi once dah rasa, serius sedap ya amat. Hahah! Kalau tak nak order set yang ada nasi ni, boleh jugak ambil set yang ayam tu aje. Mr. Dakgalbi ni famous jugak dia orang punya Cheese Ring, tapi agak mahal jugaklah. Heheh. 
Mr. Dakgalbi di Setapak
Sedap jugaklah makanan dekat sini, ikut citarasa Nani. Ada rasa pedas pedas tu dan tak muak sangat pun even ada cheese. Just nicee gitu. Ayam dia pun banyak jugak dia orang letak dalam ni. Walaupun daku sejenis yang tak layan drama Korea ni semua, tapi makanan dia boleh lah jugak Nani makan. Cuma kalau yang dekat Dubuyo tu Nani kurang sikit, mungkin sebab nasi dia jenis yang macam tu kot. Hahah! Cukuplah sekali hari tu aje makan Dubuyo, lepas ni tak masuk dah rasanya.Korean fried chicken dia aje yang Nani suka, lain lain tu boleh lah. Heheh. Korang pernah tak makan dekat Mr. Dakgalbi ni? Heheh. 

Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana

Assalamualaikum & Hello.
Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana,
klik SINI untuk join. 

Cara Langgan Tonton VIP

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Weekend baru ni entah macam mana tiba tiba 'terbuka hati' nak langgan tonton VIP. Hahah! Kemain guna term 'terbuka hati.' Eheh. Sebenarnya time tu tengah bosan tak tahu nak buat apa, sekali tengok dekat tonton, ada movie By My Side. Even dah pernah tengok hari tu dekat wayang tapi rasa nak tengok lagi untuk kali yang kedua. Gigih kann. Lagi pun cerita ni best walaupun sad ending tapi suka lah tengok. Daripada duduk saja tak buat apa apa, baiklah langgan tonton yang VIP tu, ada jugak benda nak tengok. To be honest, hari tu first time Nani langgan tonton yang VIP. Sebelum ni pernah jugak buka tonton, tapi tengok cerita yang biasa biasa tu aje. Ingatkan selama ni mahal sangat kalau nak langgan tonton yang VIP, rupanya murah gila gila. Hahah! Kalau tahu harga murah macam ni, dah lama Nani langgan dari dulu lagi. Habislah lepas ni asal bosan aje, mesti rasa nak langgan tonton yang VIP ni. Kahkah! Lagipun dekat sini mana nak ada, kalau nak tengok movie apa semua memang kena cari online lah jawabnya. Time tak busy macam sekarang, boleh lah nak layan macam macam ๐Ÿ˜†
Cara Langgan Tonton VIP
Korang yang mana terlepas nak tengok movie By My Side dekat wayang hari tu, boleh lah tengok dekat tonton. Memang movie ni collab dengan tonton pun hari tu, lagi jimat duit dari tengok dekat wayang. Hahah! Iye lah, dekat wayang boleh tengok sekali aje, dekat tonton boleh ulang tengok sampai kau naik bosan dan puas hati. Hahah! Macam mana nak langgan tonton VIP ni? 
Cara Langgan Tonton VIP
Mudah sangat okay nak langgan, korang just klik dekat BE A TONTON VIP! So nanti akan keluar yang macam dekat atas ni hah. Korang boleh lah pilih nak langgan pakej yang mana. Nani hari tu ambik yang RM 3 aje untuk 24 jam. Lepas tu rasa menyesal pulak. Hahah! Menyesal sebab tak langgan terus untuk seminggu. Seminggu baru RM 5, beza dua ringgit aje wei dengan yang 24 jam. Tapi payment pun dah buat masa tu, so kita tengok aje lah selama doploh empat jam. Murah aje kan harga nya, Nani pun baru tahu. Kahkah! Rasa noob sangat pulak. Lols! 
Cara Langgan Tonton VIP
Lepas dah siap buat payment, hah boleh lah tengok cerita korang tu sampai puas hati. Boleh baca Review By My Side yang Nani pernah buat dulu. Serius best cerita ni, lepas tu tak bosan langsung dan paling penting tak macam typical movie lah. Heheh. Selalu kalau movie pasal first love ni memang at the end akan bersama, tapi yang ni tak pun. Haha! Korang pergi lah tengok nanti okay! Sebenarnya tak sia sia jugak Nani langgan tonton yang VIP ni, sebab Ahad hari tu ada Anugerah Juara Lagu jugak so dapatlah tengok sekali secara live artis fav menyanyi. Lepas ni senang lah, langgan tonton yang VIP ni, memang jimat sebab murah aje kan. Heheh. Korang pernah ke langgan tonton yang VIP? 

Tauhu Bergedil BAMBAM

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Selamat pagi Isnin, hopefully tak ada yang Monday Blues hari ni. Eheh. Jumaat lepas baru dapat merasa sendiri tauhu bergedil ni hah. Nani mula mula dulu tahu pasal tauhu bergedil ni sebab selalu tengok Instagram mak Hanis Zalikha. Hahah! Mak Keknis pun ada jugak jual tauhu bergedil ni, tapi selalu tak sempat nak order. Laju aje dah fully booked. Tiap kali tengok mesti telan air liur. Kahkah! Sebab nampak tempting gila. Punya lah dah lama teringin nak makan, finally dapat jugak merasa tauhu bergedil ni Jumaat lepas. Ada jugak plan nak buat sendiri aje konon kononnya tapi tu lah, MALAS! Bila mood tak berapa nak rajin tu, memang jangan haraplah nak buat apa apa. Bahan bahan nak buat tauhu bergedil ni serius sangat simple, tapi sebab banyak sangat step terus jadi tak rajin. Jadinya, kita order aje lah lagipun kebetulan hari tu dia orang ada buat penghantaran dekat area Gombak. Nani order dengan Tauhu Begedil BAMBAM, boleh tahan murah jugaklah harganya dan dia orang siap delivery sampai ke depan pintu rumah. Heheh. So, mudah lah, tak payah nak susahkan diri pergi self pick up. Masa sampai tu pun panas panas lagi okay! Puas hati lah beli dengan dia orang ni, servis pun baik punya! 
Tauhu Bergedil BAMBAM
 Taraaa ini lah rupa Tauhu Begedil BAMBAM. Nani ambil yang set Irene, ada 20pcs tauhu bergedil. Harga untuk Set Irene ni RM 25 tak termasuk caj penghantaran. Macam biasalah, caj penghantaran ikut kawasan jugak. Nani ambil bekas yang besar terus macam ni sebab senang boleh bagi kawan kawan rasa sama. Ada jugak set yang 9pcs tapi yang tu kena minimum order dua bekas. Sos tu nampak aje macam sikit tapi cukup aje untuk 20pcs tauhu bergedil ni. Tapi yang untuk 9pcs punya, Nani tak sure berapa ringgit satu kotak. 
Tauhu Bergedil BAMBAM
 Hari tu pelik jugak kenapa nama dia BAMBAM. Hahaha! Bila dah makan, baru faham kenapa. Tauhu bergedil ni serius mampat, padat dan sedap. Puas hati sangatlah Nani makan. Sampai tak ada space langsung dalam tauhu tu, semua dipenuhi oleh isi kentang dan ayam. Heheh. Sos pun pekat dan pedas kemain. Senang cerita, memang sedap sangat lah. Next time boleh lah order lagi kalau teringin nak makan. Semoga murah lah rezeki dia orang sebab jual makanan yang tak kedekut macam ni. 
Tauhu Bergedil BAMBAM
Korang yang teringin nak rasa tauhu begedil ni boleh lah order dengan dia orang. Serius puas hati sangat sangat, sampai makan tak berhenti. Sekejap aje dah kosong kotak. Hahah! Nak senang korang follow Instagram dia orang sebab setiap hari kawasan penghantaran dia orang tak sama tau. Nombor telefon pun ada dekat Instagram sana. Nani ni pun hari tu kebetulan kawan bagi tahu dia orang ada delivery area Gombak, terus order laju laju. Hahaha! Nak jimat boleh ajak family atau pun kawan kawan order sama. Next time kalau dia orang delivery are Gombak lagi, ingat nak selit order jugak. Eh? Hahah! Korang pulak dah pernah makan ke tauhu bergedil ni? 

The Power of Doa

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Hari ni nak share lah dengan korang kisah yang pernah terjadi dekat diri Nani sendiri. Macam yang kita selalu tahu, kuasa doa ni memang lain macam. Kadang kadang kita doa hari ni, esok terus dimakbulkan, tapi ada jugak yang dah bertahun kita doa tapi belum lagi dapat. Tipu kalau cakap tak pernah langsung terdetik dekat hati kenapa doa aku ni tak dimakbulkan lagi oleh Allah. Nani dulu dulu pernah lah jugak mengeluh bila apa yang Nani nak tu tak dapat. Bila makin besar, dah makin banyak belajar, baru lah faham konsep doa tu. Nani sekarang pegang pada satu ayat Al Quran ni, boleh jadi kau membenci satu perkara itu tetapi ia amat baik bagi kamu dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu perkara padahal ia amat buruk bagi kamu. Lagi pun siapa lah kita kan nak tentukan mana yang baik, mana yang buruk, cuma Dia tahu apa yang terbaik untuk setiap hamba hambaNya. Doa aje setiap masa, sampai satu masa inshaAllah akan dimakbulkan jugak. Kalau tak sekarang, mungkin akan datang. Siapa tahu kan. 
The Power of Doa
Kredit : Google
Macam Nani sendiri hari tu, dua hari sebelum exam final, boleh pulak demam sekali dengan pakej selsema dan batuk. Bayangkan seharian tu memang Nani terbaring atas katil. Bangun pun untuk makan dengan solat lepas tu sambung tidur semula. Bila demam memang badan akan jadi penat, satu apa pun nak buat tak boleh. Nak baca buku pun, antara masuk dengan tak masuk aje. Esoknya tu dah tahan sikit demam, tapi still rasa sakit sakit kepala apa semua. Tapi gagahkan jugak bangun, iye lah ada lebih kurang 24 jam aje nak habiskan chapter yang belum habis Nani study. Time tengah study tu ada jugaklah yang Nani baca tapi masuk tak masuk. Mamai agaknya sebab telan ubat selsema. Bila masuk hall exam pulak, ada yang Nani ingat samar samar aje jawapan. Dalam hati terus terdetik 'ya Allah, aku dah usaha sebaik mungkin, kau permudahkan lah segala urusan aku.' Walaupun ada yang ingat tak ingat, tapi alhamdulillah dua jam dalam hall tu memang boleh jawab semua soalan. 
Bila keluar aje dari hall exam, balik tu Nani sambung lagi tidur. Hahah! Serius masa tu rasa nak tumbang pun ada, dengan keadaan cuaca pulak tak menentu. Sekejap hujan, sekejap panas membahang, memang mencabar sangat rasa. Tapi Nani tak putus doa doa supaya Allah lembutkan hati lecturer yang tanda paper Nani tu. Ada satu doa Nani belajar dekat sekolah dulu, doa Nabi Daud. Korang pun boleh amalkan jugak, ni doa untuk lembutkan hati. Setiap kali solat Nani akan doa 'Ya Allah lembutkan hati para pensyarah yang memeriksa kertas peperiksaan ku seperti mana engkau telah lembutkan besi di tangan Nabi Daud.' Tup tup bila keluar result exam, alhamdulillah Nani dapat A untuk subjek tu. Nampak tak betapa besarnya kuasa doa ni? Kalau nak ikutkan Nani yang tak sihat time tu, memang target B+ aje dah. Tapi Allah tolong jugak. Rasa nak sujud syukur berkali kali. 
The Power of Doa
Semoga perkongsian Nani yang tak seberapa ni memberikan manfaat untuk korang jugak. Jangan berhenti berdoa, sebab setiap doa kita tu didengar oleh Allah dan akan dilepaskan satu per satu bila tiba masanya. InshaAllah satu hari nanti, kita akan dapat jugak apa yang kita impikan. Tuhan lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita kan. Dalam kita merancang, Dia jugak sedang merancang dan sebaik baik perancang tentulah Allah S.W.T. Sebab tu lah kita jangan pernah berhenti berdoa. Nani pernah baca dekat Twitter, kalau ada yang kita teringin sangat nak dapat tapi masih belum dapat sampai sekarang, mintaklah mak ayah yang doakan. Doa mak ayah ni lagi lagi mak tak ada hijab inshaAllah akan diangkat terus ke langit. Kalau masih ada mak ayah tu, selalu lah minta dia orang doakan kita. Kalau tak minta pun rasanya mak ayah sentiasa doakan anak anak mereka. Jom doa banyak banyak, hari Jumaat ni banyak waktu yang doa kita mudah dimakbulkan ๐Ÿ˜Š

Femingra | Produk Berasaskan Bahan Bahan Organik

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Hari ni Nani nak share tentang salah satu produk yang sangat bagus untuk kita consume setiap hari. Tak kira lah korang dan berkahwin ke belum, kesihatan dalaman kena lah jaga jugak kan. Wajiblah untuk cantik luar dan dalam. Gitteww! Korang pernah dengar tak produk jenama Femingra keluaran Max Well Health ni? Untuk pengetahuan korang, produk Femingra diformulasikan khas dari 7 bahan organik utama yang berpekatan tinggi serta diperkaya dengan teknologi MPPT (Micro Pine Pollen Technology). Macam yang kita semua tahu lah, bila produk yang mengandungi bahan bahan organik ni memang paling bagus untuk kita guna sebab dapat membantu untuk meningkatkan tahap kesuburan wanita. Betul takkk? Heheh. So, untuk korang yang ada masalah dalaman wanita tu, boleh lah cuba consume Femingra lepas ni. Mana lah tahu, dengan menggunakan Femingra ni masalah dalaman korang tu dapat diatasi. Belum cuba belum tahu, dah cuba mesti tak menyesal. Bila Nani baca khasiat Femingra ni, memang serius tak sabar nak try sebab banyak sangat khasiat yang kita boleh dapat. Memang bagus dan best sangatlah sebab tu Nani nak ajak korang jugak untuk cuba! ๐Ÿ˜
Femingra | Produk Berasaskan Bahan Bahan Organik
KELEBIHAN PRODUK FEMINGRA
๐Ÿ’œMelancarkan sistem pencernaan dan membantu meningkatkan peredaran darah.
๐Ÿ’œKaya dengan pelbagai nutrisi, mineral dan kandungan vitamin termasuk anti - oksidan.
๐Ÿ’œMakanan tambahan untuk anti-penuaan, keseimbangan hormon dan meningkatkan kesuburan.
๐Ÿ’œMengetatkan tisu dalam wanita serta mengelakkan pendarahan rahim, keputihan dan lendiran abnormal.
๐Ÿ’œMembantu mengawal pendarahan dan intensiti kitaran bulanan serta mengatasi masalah penghadaman.
๐Ÿ’œMeningkatkan stamina dan daya tahan semulajadi, mengurangkan stress serta mengawal insomnia
๐Ÿ’œMengelakkan gejala menopaus, melembapkan kulit serta menggalakkan penghasilan kolagen semulajadi tubuh.
Femingra | Produk Berasaskan Bahan Bahan Organik
 Macam yang Nani bagi tahu tadi, produk yang berasaskan bahan bahan organik ni memang bagus dan banyak sangat khasiatnya. Korang boleh baca sendiri dekat bawah ni khasiat setiap bahan organik yang terdapat di dalam produk Femingra ni hah.m
1. Pine Pollen
+Mengandungi 8 jenis asid amino penting
+Trend terkini dalam Superfood
+Agen anti penuaan
+Pemulihan keinginan seksual
+Mengembalikan stamina dan kecergasan
+Mencegah penyakit
2. Buah Markisa
+Kaya dengan nutrisi, mineral dan vitamin
+Tinggi kandungan antioksida
+Membantu meningkatkan peredaran darah
+Melancarkan pencernaan
+Merangsang sistem imun tubuh
+Mempekuatkan tulang
3.Horny Goat Weed (Epimedium)

+Merangsang libido & daya seksual wanita
+Menggalakkan aliran darah
+Membantu mengimbangi hormon semasa PMS atau menopause
+Mengandungi icariin yang membantu mengurangkan gejala menopause
4. Akar Maca
+Afrodisiak yang hebat
+Mengimbangi hormon seks
+Meningkatan keinginan 'bersama'
+Melaraskan gejala menopause seperti panas badan, gangguan tidur, berpeluh ketika malam dan masalah kemurungan
5. Manjakani
+Mengetatkan tisu dalaman wanita
+Menegangkan kulit
+Terbaik untuk faraj atau prolaps rahim, gejala pendarahan rahim tidak normal, masalah keputihan dan lendiran tidak normal di dalam faraj
+Menghapuskan bau di kawasan kemaluan
+Membantu menegangkan payudara
6. Habbatus Sauda 
+Membantu mengawal pendarahan haid
+Mengawal intensiti kitaran bulanan
+Mengurangkan masalah penghadaman
+Pelembap yang baik untuk kulit dan rambut
+Mempunyai ciri ciri anti-radang
+Sangat tinggi antioksidan
7. Tribulus Terrestris
+Meningkatkan prestasi seksual dan sensitiviti wanita
+Mengurangkan gejala menopause 
+Mengawal insomnia, tekanan darah tinggi, cepat marah
8. Pueraria Mirifica
+Merangsang nafsu
+Meningkatkan kelembapan faraj
+Meningkatkan saiz payudara
+Mengalakkan penghasilan kolagen
+Memberi kesan awet muda
Femingra | Produk Berasaskan Bahan Bahan Organik
Kalau korang nak tahu, Rahsia Keberkesanan Femingra ni adalah Pine Pollen atau pun dikenali jugak sebagai Debunga Pain. Kelebihan Debunga Pain, ia mengandungi pelbagai jenis vitamin dan mineral seperti Vitamin A, Vitamin D, Vitamin  E, Asid Folik dan macam macam lagi lah. Senang cakap, Pine Pollen ni memang mengandungi protein yang lengkap dan sesuai sangat untuk tubuh badan kita. Untuk yang tengah ikhtiar nak dapatkan baby pun boleh jugak amalkan Femingra ni. Tapi untuk wanita mengandung, seelok eloknyanya dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu sebelum korang amalkan Femingra ni tau!
Femingra | Produk Berasaskan Bahan Bahan Organik
Dalam satu kotak Femingra ni terdapat 15 sachet tau, cara nak minum pun tersangatlah mudah. Korang cuma perlu bancuh sepaket Femingra bersama air air sejuk atau suam, lebih kurang 120 ml. Nani ni memang sejenis yang susah jugak nak amalkan minuman kesihatan macam ni sebab kadang kadang ada rasa tak berapa nak sedap. Tapi lain pulak dengan Femingra ni, memang Nani boleh minum. Bila ada buah markisa tu, memang bau pun dah sedap, tak macam produk lain yang Nani pernah try sebelum ni. Ada tu yang sampai kena tutup hidung baru boleh Nani minum. 
Femingra | Produk Berasaskan Bahan Bahan Organik
Bila waktu yang paling sesuai nak ambil Femingra ni? Seelok eloknya ambil sebelum makan pada waktu pagi atau tengah hari. Nani selalunya minum siap siap waktu pagi tu. Heheh. Femingra ni tak digalakkan untuk diambil pada waktu malam tau korangg!  Dekat bawah ni pulak antara testimoni pengguna yang telah consume produk Femingra. Memang terbukti berkesan! 
Femingra | Produk Berasaskan Bahan Bahan Organik

Femingra | Produk Berasaskan Bahan Bahan Organik

Femingra | Produk Berasaskan Bahan Bahan Organik

Femingra | Produk Berasaskan Bahan Bahan Organik
Nani sendiri pun dah try produk Femingra ni, memang terasa lah kelainan nya. Kalau sebelum ni selalu ada masalah susah nak tidur malam, sekarang ni letak aje kepala terus lena sampai ke pagi. Hahah! Kadang kadang bila badan penat tapi tak boleh tidur ni memang seksa jiwa raga tau, dah lah esoknya nak bangun pagi. Badan pun rasa lebih ringan dan sentiasa bertenaga, tak ada lah lemau semacam walaupun kerja bertimbun nak kena siapkan. So, Nani pun nak ajak korang jugak untuk try sendiri produk Femingra. Walaupun kelebihan Femingra ni banyak manfaat kepada yang dah berumah tangga tapi tak salah kita yang bujang ni nak cuba jugak. Heheh. Jaga dari sekarang lagi bagus okayy! Macam mana nak beli produk Femingra ni? Mudah aje, korang klik Cara Pembelian Femingra nanti boleh purchase dekat situ okay! Untuk maklumat yang lebih details, korang boleh klik laman web dan facebook dekat bawah. Selamat mencuba uolsss! 
Facebook : Max Well Health 
Instagram : Max Well Health
WhatsApp : 012 326 3304

Waroeng Penyet di NU Sentral

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Pernah dengar tak pasal Waroeng Penyet ni? Ahad lepas baru Nani sempat terjah Waroeng Penyet yang dekat NU Sentral. Sebelum ni bila pegi mesti full house sampai keluar beratur. Nani cuma tahu dua cawangan aje Waroeng Penyet ni, satu yang dekat NU Sentral dengan Mid Valley. Mid Valley tu pun baru aje buka kalau tak silap. Lain lain cawangan tak pasti ada dekat mana, nanti korang boleh check it out dekat website dia orang okay! Nani hari tu pergi awal dalam pukul 11 lebih pagi macam tu, rupanya dia orang punya operation hour start pukul 12 tengah hari. Hahah! Mana lah Nani tahu, ingatkan memang dari pagi dah buka. Tapi boleh aje masuk duduk dalam tu sementara nak tunggu pukul 12 tengah hari. Sebab sampai awal so tak ramai sangatlah orang walaupun hari tu hujung minggu. Selalu baca review orang aje cakap Waroeng Penyet ni sedap, kali ni baru dapat merasa sendiri. Serius ada banyak sangat pilihan makanan tradisi Indonesia dekat sini, patutlah selalu sangat full house lagi lagi time lunch hour. Phew! Konsepnya dekat sini kita order & bayar dekat kaunter, lepas tu nanti dia orang akan hantar dekat table kita. Gitu. Pada Nani harga dekat sini worth lah, standard makan dalam mall. Heheh.  
Waroeng Penyet di NU Sentral
Ayam Panggang bahagian paha yang jadi pilihan Nani baru ni. Kalau tak nak paha, korang boleh pilih bahagian dada dan harga dia lain lain okay. Macam bahagian paha ni RM 11.50 sepinggan tak termasuk Nani tau. Nasi kena add on lain, jangan pulak korang order ayam tak tambah nasi. Heheh. Total semua sekali Nani makan hari tu RM 17.40 sekali dengan ais lemon tea. Kalau datang makan time weekdays ada promo luch hour kalau tak silap Nani. Heheh. Yang bestnya dekat sini haruslah sambal tu. Ada berjenis jenis sambal, dari paling tak pedas sampai lah pedas berapi. Hahah! Boleh lah pilih ikut selera & tahap kepedasan masing masing. 
Waroeng Penyet di NU Sentral
Ayam panggang dekat Waroeng Penyet ni serius sedap ya amat. Garing dekat luar lepas cukuplah rasa semua. Memang kena lah dengan citarasa Nani. Rasa nak pergi makan dekat sana hari hari pun hado. Hahah! Ayam dia pun saiz besar, padanlah dengan harga kan. Selain daripada ayam panggang ni, ada jugak ayam goreng biasa tu dan lagi murah dari ayam panggang ni. Actually ada banyak lagi menu lain kalau nak add on macam sambal terung, kangkung belacan dan macam macam lagi lah. Next time Nani nak singgah lagi makan dekat sini, nak try menu yang lain pulak. Eh? Semua nampak sedap tau dekat sini, tempat pun selesa sangat. Korang pulak pernah tak makan dekat Waroeng Penyet ni? 

Laptop Asus Baru

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Rasanya dulu dah pernah cerita pasal laptop Nani yang rosak tiba tiba ni. Sedih teruk bila tak ada laptop ni, sebab semua bergantung pada handphone. Hujung tahun lepas lah yang paling buat mood Nani down bila laptop & handphone rosak tiba tiba. Satu kerja pun tak jalan. Bila handphone dah okay, laptop pulak buat hal. Ingatkan bila hantar kedai boleh baiki sekali dia cakap tak boleh baiki terus. Haa memang menangis tak berlagu lah cerita dia. Sebab kerja Nani memang nak kena menghadap laptop siapkan itu ini, bila tak ada laptop satu kerja pun tak jalan. Nak kata ada terjatuh ke apa, memang tak pernah langsung laptop ni jatuh. Memang siap jaga sepenuh kasih sayang, jiwa dan raga lah tiba tiba aje dia rosak. Selama empat tahun Nani guna, memang elok, sekali dia rosak terus jalan, tak boleh nak diselamatkan lagi. Hahah! Sedih jugaklah sikit sebab ada banyak gambar apa semua Nani simpan dalam laptop lama tu. Ada certain aje gambar yang Nani dapat, lain lain hilang macam tu aje. Phew! Tak tahu lah apa masalahnya sebab tiba tiba aje laptop ni terpadam dan screen jadi gelap. Sampai kesudah jadi macam tu. Orang kedai tu cakap dia terbakar dekat dalam. Mungkn time tu Nani guna lama sangat kot sebab tu dia terbakar. Serius Nani tak tahu nak respon macam mana bila dia cakap terbakar tu sebab rasa selama ni elok aje guna. 
Nampaknya memang sampai sini aje lah jodoh dengan laptop hp. Tak pernah sekali pun rosak sepanjang Nani guna, itu yang sedih sangat bila dia rosak terus. Sayang gila dengan laptop ni sebab banyak berjasa dekat Nani. Heheh. Laptop pun helok sangat lagi, tak ada calar apa semua. Tapi nak buat macam mana, bila dah tak boleh baiki, memang kena beli yang baru lah. Mula hari tu Nani ingat nak pinjam laptop ibu Nani aje dulu buat sementara waktu, tapi sebab ibu Nani pun nak guna laptop buat kerja, so kena lah beli laptop lain jugak. Nani pun tak sempat nak survey sangat laptop baru ni, lagipun dekat Pahang tak banyak sangat pilihan yang ada. Mana yang nampak okay features apa semua, itu lah yang Nani ambil. Lagi pun dah kesuntukan masa pun iye jugak so tak boleh lah nak memilih sangat. Kerja banyak nak kena settle. Heheh. 
Pilih punya pilih, sudahnya jenama Asus X44IU ni jugak yang jadi pilihan Nani. Ikutkan harga asal laptop ni RM 1999 tapi dapat RM 1850 sekali dengan anti virus yang basic. Ada jugak laptop yang dalam 2k tapi tak nak lah yang mahal mahal sangat, asalkan boleh guna untuk kerja Nani jadi lah. Heheh. Warna maroon sama jugak macam laptop dulu sebab dah tak ada warna lain. Heheh. Harapnya laptop yang ni boleh lah berkhidmat lebih lama dengan Nani. Janganlah rosak rosak lagi dah, susah hati kita ni hah. Siang malam fikir macam mana nak settle kan kerja without laptop. Menaip guna handphone sangatlah seksa jiwa raga sebab kecik aje nampak semua tulisan. Hahaha! Stress aje menulis lepas tu bila proofreading hah bersepah sana sini typo. Phew! Hopefully bila ada laptop baru ni, makin rajin lah update blog. Eh? ๐Ÿ˜†

KFC Golden Egg Chicken

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Minggu lepas busy settle kan hal hal laptop sampai tak sempat nak update satu entry pun. Tambah pulak cuti bersambung sambung kan, lagi lah kelaut nak menghadap blog. Hahah! Korang yang cuti panjang tu, syok eh masing masing berjalan, jeles tengok. Eh? ๐Ÿ˜† Kisahnya KFC kan ada menu baru sekarang lepas tu hari hari tengok iklan yang sama sampai Nani pun terjebak sekali nak pergi beli. Actually jarang jugak Nani ni beli menu menu baru kalau dekat KFC, sebabnya yang biasa jugak paling sedap dekat tekak. Tapi baru ni dah kawan ajak try, jom lah kita pergi menghabiskan duit dekat KFC. Mula mula ingat nak makan KFC Chizza tu, tapi takut tak kenyang pergi order KFC Golden Egg Chicken ni. Hahah! Lama dah rasanya Chizza tu keluar, tapi still ada lagi dekat KFC and sampai ke sudah tak beli. Mungkin sebab baca review ramai yang kata biasa biasa aje, itu yang Nani pun tak ada rasa sangat nak try. Heheh. Since Nani pergi time weekdays, so tak ramai sangat orang dekat KFC ni hah, servis pun laju. KFC Golden Egg Chicken ni satu set dalam RM 14.50 lebih kurang set yang biasa tu jugak cuma yang beza nya tak ada bun dan semestinya rasa kelainan pada ayam goreng tu.
KFC Golden Egg Chicken
 Pada Nani okay lah kalau nak rasa KFC Golden Egg Chicken ni, tapi kalau nak repeat untuk kali kedua dan seterusnya tu memang tak lah. Rasa ayam tu agak manis (sebab ada sweet basil) so dia macam spoil sikit dekat situ. Korang boleh bayang tak makan ayam goreng tiba tiba ada rasa manis? Haa sangatlah tak berapa nak kena dengan tekak Nani. Huhuh. Cuma rasa manis tu aje lah yang Nani tak berapa suka, lain lain okay aje. Ada rasa pedas, rempah ratus dan sangat rangup. Mula mula Nani pelik jugak apehal ayam ni manis semacam. Hahah! Lepas tu dah tengok iklan, baru perasan dia orang ada letak sweet basil. Selama ni tak perasan pulak part yang tu. 
KFC Golden Egg Chicken
Close up sikit gambar. Heheh. Kalau korang memang peminat KFC, tak salah pun nak cuba. Mana tahu sedap kan bagi korang. Tekak dan selera masing masing kan. Heheh. Nani lagi prefer yang biasa tu aje, cuma sebab ada yang baru ni saja mengada nak try. Lagipun dah lama tak beli menu baru yang dekat KFC, sebab tu lah tebal keinginan nak beli tu. Kahkah! Mula mula Nani ingatkan ada rasa masin tau ayam ni, sebab telur masin kan, sekali lain daripada yang Nani jangka. Hahah! 'Plot twist' pulak dengan yang dalam iklan. Nani lagi suka kalau dia orang kekalkan rasa rempah dengan pedas pedas tu, mesti ngam dengan selera. Heheh. Kemain sibuk nak tukar resepi orang kan ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜Korang pulak dah pernah cuba ke belum KFC Golden Egg Chicken ni? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page