Laptop Asus Baru

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Rasanya dulu dah pernah cerita pasal laptop Nani yang rosak tiba tiba ni. Sedih teruk bila tak ada laptop ni, sebab semua bergantung pada handphone. Hujung tahun lepas lah yang paling buat mood Nani down bila laptop & handphone rosak tiba tiba. Satu kerja pun tak jalan. Bila handphone dah okay, laptop pulak buat hal. Ingatkan bila hantar kedai boleh baiki sekali dia cakap tak boleh baiki terus. Haa memang menangis tak berlagu lah cerita dia. Sebab kerja Nani memang nak kena menghadap laptop siapkan itu ini, bila tak ada laptop satu kerja pun tak jalan. Nak kata ada terjatuh ke apa, memang tak pernah langsung laptop ni jatuh. Memang siap jaga sepenuh kasih sayang, jiwa dan raga lah tiba tiba aje dia rosak. Selama empat tahun Nani guna, memang elok, sekali dia rosak terus jalan, tak boleh nak diselamatkan lagi. Hahah! Sedih jugaklah sikit sebab ada banyak gambar apa semua Nani simpan dalam laptop lama tu. Ada certain aje gambar yang Nani dapat, lain lain hilang macam tu aje. Phew! Tak tahu lah apa masalahnya sebab tiba tiba aje laptop ni terpadam dan screen jadi gelap. Sampai kesudah jadi macam tu. Orang kedai tu cakap dia terbakar dekat dalam. Mungkn time tu Nani guna lama sangat kot sebab tu dia terbakar. Serius Nani tak tahu nak respon macam mana bila dia cakap terbakar tu sebab rasa selama ni elok aje guna. 
Nampaknya memang sampai sini aje lah jodoh dengan laptop hp. Tak pernah sekali pun rosak sepanjang Nani guna, itu yang sedih sangat bila dia rosak terus. Sayang gila dengan laptop ni sebab banyak berjasa dekat Nani. Heheh. Laptop pun helok sangat lagi, tak ada calar apa semua. Tapi nak buat macam mana, bila dah tak boleh baiki, memang kena beli yang baru lah. Mula hari tu Nani ingat nak pinjam laptop ibu Nani aje dulu buat sementara waktu, tapi sebab ibu Nani pun nak guna laptop buat kerja, so kena lah beli laptop lain jugak. Nani pun tak sempat nak survey sangat laptop baru ni, lagipun dekat Pahang tak banyak sangat pilihan yang ada. Mana yang nampak okay features apa semua, itu lah yang Nani ambil. Lagi pun dah kesuntukan masa pun iye jugak so tak boleh lah nak memilih sangat. Kerja banyak nak kena settle. Heheh. 
Pilih punya pilih, sudahnya jenama Asus X44IU ni jugak yang jadi pilihan Nani. Ikutkan harga asal laptop ni RM 1999 tapi dapat RM 1850 sekali dengan anti virus yang basic. Ada jugak laptop yang dalam 2k tapi tak nak lah yang mahal mahal sangat, asalkan boleh guna untuk kerja Nani jadi lah. Heheh. Warna maroon sama jugak macam laptop dulu sebab dah tak ada warna lain. Heheh. Harapnya laptop yang ni boleh lah berkhidmat lebih lama dengan Nani. Janganlah rosak rosak lagi dah, susah hati kita ni hah. Siang malam fikir macam mana nak settle kan kerja without laptop. Menaip guna handphone sangatlah seksa jiwa raga sebab kecik aje nampak semua tulisan. Hahaha! Stress aje menulis lepas tu bila proofreading hah bersepah sana sini typo. Phew! Hopefully bila ada laptop baru ni, makin rajin lah update blog. Eh? πŸ˜†

18 comments:

  1. cantik warna dia..lbh kurang warna laptop cik nor.hehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulilahh dah dpt bf baru hahaha tahniah..bersamping maroon lg tu

    ReplyDelete
  3. laptop baru di tahun baru.. terbaik!

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah dah dapat penganti. i feel u camne rasa laptop n henpon rosak huhu

    ReplyDelete
  5. cun laptop baru nani....sbb laptop akak aritu pun warna merah maroon gitu

    ReplyDelete
  6. Akak kalo zaman student laptop rosak boleh nangis oih, banyak kerja2 yang disimpan dalam laptop tu. Cantik laptop baru Nani. Akk guna laptop Dell. Bertahan lama juga ni. Dah lebih dari 5 tahun kalo tak silap.

    ReplyDelete
  7. Bestnya dah beli laptop baru...akak x beli lagi...nak repair la dulu..ari tu problem batery je...

    ReplyDelete
  8. gituuu..
    mek jugak ler yang tak ready lagi dengan laptop.
    hahahah.
    kenapa la mek lebih prefer pc daripada laptop pdhal laptop tu lebih convinience

    ReplyDelete
  9. bestnya laptop baru bertambah semangat nak update nie laptop dah baru hahaha

    ReplyDelete
  10. wow! seksi warna merah :)
    zaman skang ni, belajar or bekerja, laptop / desktop satu keperluan kan, nani.
    permudahkan byk perkara.
    mcm aida ni. selain dari aida sedang belajar, utk anak-anak.
    kerja skola diorang kekadang perlu utk print, utk photostat, utk cari maklumat di internet...
    ada laptop / desktop & printer sebuah, ok dah.

    ReplyDelete
  11. Laptop kak ana pun jenama asus. Dah lebih 6 tahun kak ana guna. Masih elok lagi dan tak pernah format so far.

    ReplyDelete
  12. alhamdulilllah...kadang terasa nak ada laptop juga..sebab adakala ada keja yang kena buat masa outstation atau balik kampung...emergency susah nak guna henpon...

    ReplyDelete
  13. Cantik.. lappy asus mmg bagus dan tahan. Bestlah berblogging lepas ni.. laju je menaip hehee.. tahniah :)

    ReplyDelete
  14. Moga kali ini jodohnya lagi panjang ya :)

    ReplyDelete
  15. hayat dia 4 tahun jek..Nani pengguna tegar ni sampai terbako :-)

    ReplyDelete
  16. busyra pun laptop dah tak boleh guna.. huhu. yelakan kita pakai dari study mmg dia pun dh penat la agaknya. haha. skrng ni busyra guna pc ja dirumah.. btw kan. warna laptop baru tu memukau. merah! <3 macam laptop lama busyra warna merah jgk.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page