Resepi Paprik Ayam Mudah

Assalamualaikum & Hello. 
Hai korang! Rasa macam dah lama Nani tak share resepi yang simple simple dekat blog ni. So harini Nani nak share lah dengan korang Resepi Paprik Ayam Mudah yang korang boleh try dekat rumah. Minggu lepas dah bosan asyik makan daging, kita tukarlah pulak menu kan. Serious Nani salute dengan suri rumah yang hari hari memasak untuk family. Macam mana eh korang sentiasa ada idea nak masak apa? Nani yang jarang jarang masak ni pun, kadang kadang blur nya lah nak memasak. Hahaha! Kalau time tengah blur sangat tu, kadang tak masak terus, fast food & Grab food jugak yang jadi pilihan. Dasar Nani! Actually Nani jarang jugak masak Paprik Ayam ni, so hasil resepi daripada Google kita pun olah lah ikut citarasa sendiri. Kalau nak lagi senang, korang beli aje lah Pes Paprik yang ada jual dekat kedai kedai Siam tu. Hahah! Itu paling mudah okay, tumis aje lepas tu hah masukkan aje bahan bahan yang korang nak letak. Heheh. Tapi resepi yang Nani nak share ni pun simple aje, boleh punya lah korang buat. Jom check it out! 
Ini antara bahan bahan yang kita perlukan untuk buat Paprik Ayam ni. Ayam tu dah basuh bersih & potong kecil kecil. Kalau tak nak ayam, korang boleh gantikan dengan sotong tak pun udang. Bahan bahan basic macam biasa lah, bawang besar, bawang putih, serai dan daun limau purut. Nani letak jugak cili kering (kisar), sos cili, sos tomato, sos Thai, sos tiram dan kicap. Sayur tu pulak ikut suka masing masing okay, Nani letak carrot, tomato, jagung dengan bunga kobis. Kalau tak makan sayur tu, hm tak payah lah letak langsung. Hahah! 
Macam biasa, mula mula sekali kita tumis bawang besar, bawang putih dengan serai. Bila semua bahan bahan ni dah layu, masukkan cili kering, kicap dan segala jenis sos yang Nani bagi tahu tadi. Kacau bagi semua bahan bahan tadi sebati, kemudian masukkan ayam. Ayam tu bagi masak betul betul tau, lepas tu baru masukkan sayur & daun limau purut. Sayur tu kalau boleh masukkan last sekali, sebab sayur ni cepat masak lagi lagi tomato tu. Jangan lupa perasakan dengan garam okay. Kuah tu ikut suka korang lah nak letak banyak mana. 
Taraaa, ini lah hasil Paprik Ayam cincai cincai versi Nani. Nani letak cili kering supaya ada arasa pedas pedas sikit. Memang tak boleh betul kalau makan apa apa tapi tak pedas. Hahah! Kalau tak nak letak cili kering, korang ketuk ketuk aje lada Siam tu campak masuk dalam kuali. First time masak Paprik Ayam satu kuali besar, nervous betul kalau tak sedap. Kuah tu memang saja Nani buat banyak sebab masak sejenis lauk ni aje haritu. Heheh. So, untuk korang yang baru nak try masak Paprik Ayam tu, boleh lah try guna resepi yang Nani share ni okay! Nasi panas panas, makan dengan paprik ayam & telur dadar, memang ngam wei! 


Swim Rush | Swimming Academy di Sekitar Kuala Lumpur

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Ada tak yang dekat sini yang tak pandai berenang macam Nani? Hahaha! Nani ni dari dulu lagi memang dah ada niat nak belajar berenang ni tapi itu lah tak jumpa jumpa lagi tempat yang sesuai dan muslimah friendly. Kadang kadang tu dah ada yang muslimah friendly tapi jauh pulak dari tempat Nani, so tak boleh lah nak pergi. Tapi lepas ni dah tak payah risau lagi dah, sebabnya Nani dah jumpa salah satu kelas renang yang dekat dengan tempat Nani iaitu Swim Rush - Swimming Academy. Yaayyyy! Lepas ni boleh lah ajak kawan kawan Nani join sekali sebabnya Swim Rush ni ada cawangan dekat Batu Caves. Memang dekat sangatlah dengan Nani yang duduk dekat Gombak ni hah. Banyak lagi tau cawangan Swim Rush ni, nanti korang boleh check it out dekat bawah! So tak ada alasan lagi dah lepas ni tak pandai nak berenang ke apa. Dah ada kelas renang yang dekat ni, kalau tak pergi lagi memang rugi lah kan. Korang tu, tak nak ke join kelas renang macam Nani jugak ehehe. Jom baca apa kelebihan Swim Rush Academy ni berbanding dengan yang lain. Mana tahu kot kot lepas ni korang pun nak pergi jugak. 
Swim Rush | Swimming Academy di Sekitar Kuala Lumpur
 Nani faham sangat kadang kadang kita ni busy dengan macam macam komitmen sampai tak ada masa nak pergi kelas kelas macam ni. Tapi korang jangan lah risau, dekat Swim Rush ni dia orang ada menyediakan kelas renang untuk perempuan dewasa dan kanak kanak selepas waktu bekerja. Kiranya kita boleh lah pergi bila bila waktu yang kita available. Hah gitu. Swim Rush Academy ni memang fokuskan untuk perempuan dewasa & kanak kanak tau, dan hanya di cawangan Batu Caves aje yang ada kelas renang untuk lelaki. Gittew!
Swim Rush | Swimming Academy di Sekitar Kuala Lumpur
 Kalau korang dekat sini ada yang berminat nak hantar anak anak ke Swim Rush Academy ni pun boleh tau. Seawal usia lima tahun pun dah boleh hantar anak untuk belajar renang ni. Dekat sini dia orang bukan aje akan ajar teknik yang asas macam breastroke, freestyle, backstroke dan butterfly tapi dia orang jugak memfokuskan water confidence program & jugak water survival skills. Jangan risau kalau tak pandai menyelam sekali pun, sebab dia orang akan ajar kita cara nak menyelam dengan kedalaman air 1.2 meter - 1.8 meter. Aktiviti menyelam ni memang sesuai sangat untuk sesiapa yang suka aktiviti diving dan suka travel.
Swim Rush | Swimming Academy di Sekitar Kuala Lumpur
 Macam yang Nani bagi tahu tadi, Swim Rush Academy ni ada empat cawangan di sekitar Kuala Lumpur. Korang boleh refer jadual dekat atas ni tau waktu operasi untuk setiap cawangan. Waktu berbeza beza, jangan tersilap tengok pulak. Heheh. Tapi kalau korang tetap jugak tak available ikut waktu dekat atas ni, korang boleh jugak request untuk Private Class, iaitu Home to Home Basis yang mana coach tu sendiri akan datang ajar dekat rumah kita. Paling best sekali, tak ada pun transportation fee yang akan dikenakan. 
Cawangan Swim Rush Academy 
πŸ’—Batu Caves: Kompleks Renang Seri Siantan (kelas renang khas untuk lelaki dewasa, perempuan dewasa & kanak kanak).
πŸ’—Bangsar: Jalan Turi Bukit Bandaraya (kelas renang khas untuk kanak kanak sahaja & mempunyai private pool).
πŸ’—Cheras: Kompleks Sukan Desa Tasik (kelas renang khas untuk perempuan dewasa & kanak kanak sahaja).
πŸ’—Shah Alam: Seksyen 14 (kelas renang khas untuk perempuan dewasa sahaja & mempunyai private pool).
Swim Rush | Swimming Academy di Sekitar Kuala Lumpur
Ada banyak tau kelebihan Swim Rush Academy ni. Antaranya, free swimming cap & dia orang jugak akan menyediakan kelas ganti. Dia orang punya coach pun bukannya calang calang orang, semuanya dah well trained dan sangat berpengalaman mengajar. Selain itu, dia orang jugak menekankan tentang Anti - Drown. Kalau korang attend kelas renang ni nanti, coach tu sendiri akan ajar tentang Water Survival Technique & Water Confidence. Untuk yang perempuan pulak korang jangan risau tentang pemilihan coach sebab yang akan ajar kita nanti coach nya perempuan jugak heheh. Lepas dah attend kelas ni nanti, hah memang confirm lah korang pandai terus. Sama lah macam dengan tagline dia orang, from Zero to Hero! Tunggu apa lagi tu, jom lah register sekarang. 

Balik Kampung | Macam Macam Ada

Assalamualaikum & Hello. 
Hai korang! Baru ni sempena cuti Hari Pertabalan Agong, kita balik kampung semalaman. Macam biasa, bila balik kampung ni memang antara benda yang paling nikmat. Masa ni lah kau nak request macam macam makanan. Tapi kalau tak request oun, tetap jugak terhidang macam macam kan. Gitu lah kalau sekali sekala balik kampung. Paling best sekali bila sekarang ni tengah musim buah, sebut aje nak buah apa semua ada. Belakang rumah wan Nani ni ada pokok manggis tau, boleh lah petik aje dekat pokok lepas tu terus makan. Memang betul betul fresh okay! Nani balik hari tu sebab wan ajak tolong dia buat nasi ayam. Nani yang pernah sekali dua aje masak nasi ayam ni, memang ingat ingat lupa lah. Hahah! Kejap kejap kang WhatsApp ibu tanya resepi macam mana. Kahkah! Sebenarnya nasi ayam ni antara menu yang paling cepat nak buat, tapi kalau dah tak ingat resepi tu memang lama lah baru nak siap. Tapi nasib baik menjadi jugak nasi ayam hari tu dengan bantuan tangan tangan lain sama. Fuhh berpeluh jugak lah kita dekat dapur buat nasi ayam untuk makan ramai. Hahah! 
 Ini lah dia rupa nasi ayam homemade yang Nani hari tu. Bertambah tambah lah semua orang makan nasi. Hahaha! Nasi tu nenek Nani yang masak, sebab untuk makan ramai kan. Nani tak pandai nak sukat air kalau masak banyak ni, takut kang terkeras sangat atau lembik sangat. Hahah! Lain lain tu semua buat sendiri. Cuma sambal tu tak berapa pedas padahal banyak jugak dah kisarkan lada haritu. Nasi ayam kali ni tak ada tomato sebab selalunya semua orang pandang aje tomato tu. Hahah! So, daripada membazir baik tak payah beli terus. 
 First time perap ayam sampai dua ekor. Nervous jugaklah buat sebab takut tak sedap. Hahah! Ayam ni Nani rebus dulu dalam air yang ada tumisan bawang, kiub ayam & kunyit serbuk sikit. Bila ayam tu dah masak angkat toskan air tu. Air rebusan ayam tu jangan buang pulak okay, tu kita guna untuk masak nasi nanti. Lepas dah toskan ayam tu, perap lah dekat halia yang dah ditumbuk lumat, kicap pekat, sos tiram dengan madu sikit. Nani letak madu nak bagi ayam nampak berkilat & ada rasa manis manis sikit. Garam tak letak dah sebab kicap tu dah sedia masin. Lepas tu goreng sampai lah garing. Sedap tau sebab rangup dekat luar, lembut dekat dalam. 
 Ini pulak kuih tepung bungkus. Sedaaap kuih ni, buat dia guna tepung pulut lepas tu dalam tu ada inti kelapa yang dah dimasak dengan gula melaka. Nenek Nani cakap ni kuih orang zaman dulu dulu. Hahah! Kuih kuih tradisional ni jangan lah tanya resepinya macam mana, memang tak tahu. Tahu makan aje. Hari tu tengok nenek Nani buat nampak macam senang, tapi kalau dah tak biasa buat tu, memang tak ada 'istilah' senang lah. Nanti lah bila bila kita balik menuntut ilmu buat kuih kuih tradisional ni pulak. 
 Buah manggis fresh baru petik dari pokok belakang rumah. Petang tu habis nenek Nani kerah suruh pergi belakang rumah kutip buah manggis. Mula nak makan dekat area pokok tu aje tapi sebab banyak sangat nyamuk, tak jadi nak makan situ. Hahaha! Dapatlah sebakul kecil buah manggis buat makan petang tu. Sedap woo dapat makan buah manggis yang manis manis ni. Nikmat! 
Nasi kerabu ni pulak beli dekat pasar pagi. Nasi kerabu daging & nasi kerabu ayam ni dekat kampung baru RM 3 sebungkus. Murah dia tak boleh bawa bincang! Hahah! Nasi banyak, setiap suapan pun ada daging sekali. Punya lah tak berkira kan mak cik mak cik dekat sini menjual. Dah lah sedap pulak tu. Kalau dekat bandar, tak jumpa dah macam ni. Kalau tiga ringgit tu ibaratnya nasi kerabu lauk ikan masin aje lah yang dapatnya. Memang tak akan jumpa nasi kerabu lauk sedap sedap macam ni hah. Agaknya kalau RM50 dekat kampung ni, seminggu pun boleh tahan sebab makanan semua murah sangat. Hahaha! Dikesempatan yang ada ni, Nani nak ucapkan Salam Aidiladha untuk semua yang singgah ke blog Nani. Korang balik kampung mana & bila tu? 

Ayam Goreng McD Extra Spicy

Assalamualaikum & Hello. 
Hai korang! Sekarang ni dekat mana mana pun ada aje iklan Ayam Goreng Mcd Extra Spicy, tengok tv ada iklan ayam goreng, buka Youtube dengan Facebook pun sama. Bila dah selalu tengok iklan tu, wajiblah jugak kita try kan. Masa awal awal ayam goreng ni viral, fuhh tak sanggup okay nak pergi queue dekat Mcd. Ada certain outlets tu sampai sold out lah ayam goreng tu, punya lah kuat penangan Ayam Goreng 3x Pedas ni kan. Walaupun dekat Twitter tu Nani baca ada yang sampai kena ke hospital sebab sakit perut lepas makan ayam goreng McD. Kalau perut tak biasa makan pedas, memag macam tu kot jadinya πŸ˜… Bila dah reda sikit, baru lah kita terjah McD demi satu set ayam goreng. Hahaha! Gigih sangat kaaaan! Bukan apa kalau beli yang delivery tu charge aje dah sedia mahal so baiklah kita pergi outlet Mcdonald's tu terus, lagipun, McD depan rumah aje hah. Sekarang ni dah ada banyak set untuk ayam goreng ni kan. Kalau dulu ada set untuk dua ketul ayam aje, sekarang ni dah ada set yang tiga ketul dan lima ketul jugak okay. Tapi kalau untuk makan sorang, dua ketul tu pun dah cukup dan kenyang. 
Ayam Goreng Mcd
 Macam biasa kita order satu set dua ketul ayam goreng Mcd yang Extra Spicy. Macam biasa, ada fries dengan air sekali. Nani haritu nak tukar fries dengan coleslaw tapi dekat Jerantut ni tak ada coleslaw pulak heh. Outlet dekat sini memang selalunya tak berapa ada sangat certain menu. Haritu nak order McFlurry Cempedak pun dia kata tak ada sebab dia orang ada satu aje mesin aiskrim. Sobs! So melepas lah nak try McFlurry Cempedak. Nani drive thru aje Mcd ni haritu, lepas dah siap order terus lah balik rumah. Punya lah tak sabar sabar nak try kan. Tapiiii.... 
Ayam Goreng Mcd
Tapi hampa hatiku sebab bila buka kotak ni tengok dapat Ayam Goreng Mcd Spicy yang biasa tu. Alaah, nak makan Ayam Goreng Mcd Extra Spicy.  Saja lah tu nak suruh kita repeat order lagi. Hahah! So, kita makan aje lah walaupun sedih sikit kahkah. Haritu adik Nani dah pernah beli Ayam Goreng Extra Spicy ni, makan secubit aje pun dah rasa pedas dia. Kali ni relax aje kita makan ayam goreng dua ketul ni sampai habis. Hahah! Biasa punya kan, tak rasa sangat pedas tu. Heheh. Nani minta ayam bahagian tight untuk dua dua ketul ni pun, dia orang ada jugak bagi bahagian wing. Tak apa lah, mungkin dia orang tak perasan kot order Nani tu. Korang dah try ke belum Ayam Goreng McD Extra Spicy tu? Macam mana? Pedas ke tidak? 

Beautea by SAFI | Pembersih Wajah Terbaru di Pasaran

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Baru baru ni Safi telah mengeluarkan satu lagi produk baru tau, iaitu Beautea Cleanser. Wahh makin banyak produk terbaru keluaran Safi ni, tak terkejar kita nak try semua. Macam yang Nani pernah bagi tahu sebelum sebelum ni, produk Safi ni memang sentiasa jadi pilihan Nani sebab ia nya bebas daripada SLS/SLES, Paraben, Alcohol dan jugak Silicon. Paling penting sekali, product ni telah pun diuji secara dermatologi, jadi tak ada lah masalah lah nak guna sebab memang selamat. Hiks. Hari tu lepas aje tahu product ni dah ada dekat pasaran, zasss kita terjah Watsons cari. Sejenis yang tak sabar betul kan. Hahaha! Kalau dekat mana mana Watsons store korang boleh dapatkan product Beautea ni dengan harga RM 23.30 satu. Tapi meh sini Nani nak ajar korang untuk dapatkan dengan harga yang lebih murah. Kalau nak jimat, korang beli lah melalui Watsons online. Kenapa Nani cakap jimat? Sebabnya korang boleh dapatkan dengan harga RM 18.80 bila korang pembelian Beautea Cleanser ni secara online di website Watsons. Jimat kan? Nanti korang boleh pilih lah sama ada nak self pick up atau penghantaran terus ke rumah. Apa apa korang boleh refer dekat website Watsons okay! 
Tapi sebab Nani ni sejenis yang tak menyempat nak try product baru ni, kita walk in aje lah dekat store Watsons yang terdekat. Nasib baik dah ada stock yang dah sampai. Heheh. Untuk pengetahuan korang, ada empat jenis rangkaian product Beautea ni tau, iaitu Black Tea & Black Orchid (sensitive skin), Green Tea & Neem (normal to oily skin), White Tea & Damask Rose (dry skin) dan jugak Apricot Tea (face scrub). Setiap jenis tu ada kelebihannya yang tersendiri dan mengikut jenis kulit. Nanti kalau korang nak beli, make sure beli ikut skin type masing - masing okay! 
Nani pilih untuk try yang Green Tea & Neem, untuk adik Nani pulak dia ambil yang Black Tea & Black Orchid. Product Beautea by Safi ni diekstrak 100% daripada premium daun teh tau! Actually ni first time Nani try cleanser yang diekstrak daripada daun teh, sebelum ni guna scrub aje yang menggunakan daun teh. Heheh. Serious wangi aje bila korang buka penutup pencuci muka ni. Next time Nani nak try scrub tu pulak, nampak best jugak scrub muka keluaran Safi ni. Kemain kan, semua dia nak try! Hahah! Jom tengok apa kelebihan kedua dua cleanser pilihan Nani ni. 
Black Tea & Black Orchid. 
Macam yang Nani bagi tahu dekat atas tadi, cleanser yang ni sangat sesuai untuk korang yang ada kulit sensitive. Untuk korang yang dah pernah try product lain tapi tak berhasil, boleh lah try product ni pulak okay! Macam yang korang tahu, kebanyakkan product Safi mengandungi fragrance. Untuk yang ada kulit sensitive, selalunya dia orang akan elakkan untuk menggunakan any products yang mengandungi fragrance. Tapi korang jangan risau, untuk Cleanser Black Tea & Black Orchid ni, tak ada fragrance pun. So korang boleh lah try guna tanpa ada rasa was was eheheh. 
Ini pulak tekstur Black Tea & Black Orchid, ia didatangkan dalam bentuk Cream Cleanser. Fungsi Detox Cream Cleanser ini adalah untuk membantu kita mengekalkan kulit yang sihat dan melindungi kulit daripada penuaan. Cara penggunaan cleanser ni mudah aje, korang cuma perlu bilaskan muka dengan air lepas tu cuci lah muka macam biasa dan bilaskan dengan air. Based on apa yang Nani baca, kalau kita nak muka kita betul betul bersih, kita kena guna tips 60 saat. Maksudnya kita kena cuci muka within 60 saat so sehala kekotoran dekat muka kita dapat dihilangkan. 
Green Tea & Neem. 
Untuk cleanser yang ni ia sangat sesuai untuk digunakan oleh mereka yang mempunyai masalah kulit normal to oil skin. Pembersih muka Green Tea & Neem ni berfungsi untuk menghilangkan kekotoran di wajah dan minyak yang berlebihan. Selain daripada tu, ia dapat melindungi kulit daripada masalah jerawat, mengawal sebum dan jugak membantu untuk mengurangkan kesan parut di wajah. Cara penggunaan pembersih muka ni sama macam yang Nani terangkan dekat atas tadi okay! Siapa yang ada masalah jerawat tu boleh lah try cleanser yang ni, mana tahu berkesan kan. 
Ini pulak tekstur Green Tea & Neem, ia didatangkan dalam bentuk Gel Cleanser. Macam Nani sendiri, memang Nani prefer untuk guna cleanser yang dalam bentuk gel berbanding yang cream. Heheh. Tapi untuk pencuci muka yang ni, ia mengandungi fragrance so kalau korang tak tahu skin korang react macam mana bila ada fragrance, jangan lupa untuk buat patch test terlebih dahulu okay! Korang boleh dapatkan product Beautea by Safi ni di mana mana pasaraya atau pun drugstore. Macam yang Nani bagi tahu awal awal tadi, harga sebotol pencuci muka ni RM 23.30 (150g). Jangan lupa try tau korang! 

21 Julai 2019 | Dalam Kenangan

Assalamualaikum & Hello. 
Baru baru ni, lama Nani 'menyepikan' diri untuk seketika. Bukan saja saja nak menghilang tapi saya dan keluarga baru sahaja diuji dengan kehilangan nenek yang tersayang (nenek di sebelah abah). Ikutkan arwah nenek yang Nani panggil Wan ni, baru aje keluar dari hospital sebab ada ulser di bahagian usus. Selang dua hari lepas tu, tiba tiba arwah mengadu sesak nafas. Terus lah pak cik dengan mak cik Nani bawa ke HTAA di Kuantan. Masa dalam perjalanan nak ke hospital tu lah arwah tiba tiba tak sedarkan diri dan terus kena admit dekat Wad Kecemasan (Zon Merah). Petang Sabtu tu abah dapat panggilan dari mak cik Nani bagitahu pasal keadaan Wan, terus lah kita orang bersiap & bergegas ke Kuantan. Masa ni memang doktor dah suruh semua ahli keluarga berkumpul sebab harapan untuk Wan sembuh tu tinggal 50 - 50 aje. Allah. Masa tu dalam hati tak putus putus berdoa semoga Wan kembali sihat. Bila kena admit dekat Wad Kecemasan dekat Zon Merah ni, memang tak ada sorang pun ahli keluarga yang dibenarkan masuk. Sepenuhnya di bawah pemantauan doktor. Lama jugak kita orang tunggu dekat luar hospital, dekat pukul 2.15 pagi macam tu, Nani & family balik berehat sekejap dekat rumah pak cik. 
Tapi tak ada lah berehat mana pun, bila jadi macam ni mata pun susah sangat nak lelap. Dalam setengah jam macam tu terlelap, sepupu Nani call cakap Wan dah dipindahkan ke wad biasa tapi masih bergantung pada mesin bantuan pernafasan. Tak sampai 15 minit macam tu, sepupu Nani call semula cakap Wan dah kritikal. Allah. Masa ni Tuhan aje yang tahu perasaan tu macam mana. Terus bangun basuh muka, pergi balik ke hospital. Kali ni, terus aje ke wad di tingkat tujuh. Masa sampai tu, terus gugur air mata tengok arwah Wan terbaring dengan mesin bantuan pernafasan. Memang tak boleh tahan sebak dah bila tengok keadaan arwah macam tu. Nani duduk dekat koridor wad tu baca Yaasin. Dalam hati masih lagi tak putus putus doa, semoga ada keajaiban dari Tuhan. 
21 Julai 2019 | Ahad
Tak lama lepas Nani baca Yasin tu, mesin bantuan pernafasan yang Wan guna tu tiba tiba dah bertukar 'bunyi.' Kalau sebelum tu mesin tu bunyi tet tet tet tet menandakan yang Wan masih bernafas, kali ni dah bertukar jadi teeeeeet. Panjang dan lama. Masa ni Tuhan aje yang tahu apa yang ada dalam hati aku. Allah. Air mata dah laju turun. Doktor dah tarik langsir dan minta kita orang semua tunggu dekat luar. Kalau sebelum ni aku tengok aje dekat dalam drama, kali ni betul betul jadi depan mata aku sendiri. Ya Allah. Aku dengar doktor cuba pasangkan semyla bantuan pernafasan tu, tapi tetap jugak bunyi yang sama keluar. Dua kali doktor cuba. Tak lama lepas tu mak cik aku cakap 'mak dah tak ada.' Ya Allah, lemah rasa lutut ni. Aku sampai bersandar dekat dinding sebab rasa tak kuat sangat dengan kehilangan ni. Doktor keluar; minta maaf dan sahkan yang Wan memang dah tak ada. Allah. Sekitar pukul 4.50 pagi, wan telah kembali ke rahmatullah. Alhamdulillah tengahari tu jugak jenazah dah selamat dikebumikan di Jerantut. 
Ahad lepas dah selesai buat kenduri tahlil untuk arwah wan dekat rumah Nani. Tuhan permudahkan segala urusan kami sekeluarga, alhamdulillah. Ikutkan minggu ni lah, kita orang nak pergi melawat wan dekat Kuantan tapi apa kan daya, Tuhan lagi sayangkan wan. Semoga Allah mengampunkan segala dosa arwah dan menempatkan arwah dalam kalangan orang orang yang beriman dan beramal soleh. Amin Ya Rabb. Dah lama sangat wan sakit, dah tiba masanya untuk wan berehat. Semoga Allah gantikan segala kesakitan wan di dunia dengan ganjaran syurga. Amin. Betul lah kehilangan orang yang paling kita sayang ni paling perit sekali. Rindu yang sememangnya tak berpenghujung. Dalam kenangan, Hamiah binti Derani πŸ’— AL FATIHAH. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page