Kenduri Kahwin & Reunion

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Selamat pagi Isnin, ada yang Monday blues ke tu? Heheh. Lepas sebulan entry ni duduk dalam draft, hari ni baru ada masa nak publish. Walaupun dah 'basi' cerita nya tapi tetap jugak nak abadikan dalam blog sebab ini antara kenangan yang manis & indah untuk diingati sepanjang kehidupan. Gittew ayat dia. Hahah! Tapi betul lah, bila ada kawan yang rapat zaman sekolah dulu kahwin, Nani wajib kosongkan jadual. Tak kira lah apa jadi sekali pun tetap jugak nak pergi. Masa kenduri aje lah ada masa nak jumpa dengan semua, kalau hari lain memang susah lah sebab masing - masing ada komitmen sendiri. Lepas tu bukan semua duduk dekat tempat yang sama, semua dah jauh. Walaupun tak semua yang datang kenduri tu tapi at least dapatlah nampak muka muka yang jarang dapat jumpa tu. Haih, rasa macam baru aje lagi tengok masing masing struggle untuk exam, tup tup sekarang dah jadi isteri orang dah. Bulan January & February lepas, dua orang schoolmate Nani kahwin & yass dua dua tu Nani dapat pergi. Dia punya seronok dapat jumpa dengan kawan kawan zaman sekolah tu, memang tak boleh nak described lah. Hahah! 
 One with my batchmate. Ini pun tak semua datang tapi dia punya meriah tu fuhh! Bila dapat jumpa ramai ramai ni, paling best sekali sebab dapat buat catch up session lah. Masa ni lah nak tahu cerita masing - masing sambil meraikan pengantin. Bulan lepas dua orang sekali kawan sekolah kahwin, dan aku masih relax jadi manusia single. Eh? Hahah! Macam biasa bila dah ramai yang kahwin ni, soalan cepumas yang akan selalu orang tanya 'ha Nani bila pulak?' Tahu lah semua tak sabar nak pergi kenduri sis, tapi sabar jap okay! Hidup sendiri pun tak berapa nak terurus lagi, macam mana nak kongsi hidup dengan orang lain. Hahahah! 
 Kenduri kawan Nani yang ni buat dekat dewan sekolah kita orang dulu, lagi lah mengimbau kenangan sangat. Kalau dulu sini lah tempat perhimpunan, tempat jawab exam, tempat ambil result. Hari tu masuk dewan ni sebab nak attend kenduri kahwin kawan. How time flies. Rasa macam tak percaya pun ada. Hahah! Tapi itu lah lumrah kehidupan kan. Apa apa pun tahniah untuk Ain dan suami. 
Ini pun antara yang memang wajib pergi. Dah lah schoolmate, classmate lepas tu masuk universiti pun belajar tempat yang sama. Seronoknya dapat jumpa dengan semua orang, terubat dah rindu masing - masing. Heheh. Tunggu sesiapa pulak kahwin lepas ni baru boleh jumpa ramai ramai macam ni. Barakallah untuk Wani dan suami. Semoga Tuhan kurniakan yang baik baik untuk kalian berdua. Siapa punya turn pulak lepas ni? Jeng Jeng Jeng. Macam biasa, bila ada orang nak kahwin, automatic meriah terus group WhatsApp tu. Hahah! Bila duduk asrama sampai lima tahun dengan dia orang ni, memang dia punya rapat tu dah macam adik beradik. Sayang semua ketat ketat 💗💗💗

Sushi King di Setapak Central

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Finally it's Fridaay! Minggu ni boleh dikatakan minggu yang paling 'hectic' lah sampai rasa tak nak buat benda lain bila dah balik bilik tu. Memang bila letak kepala tu boleh lena sampai pagi. Hahah! Penat dia jadi dua kali ganda bila sekarang ni cuaca panas kemain. Kalau sidai kain tu memang sekejap aje lah kering cerita dia. Heheh. Hari tu 'lari' sekejap dengan segala jenis kerja yang ada, kita pergi makan Sushi King dekat Setapak Central. Dulu Nani lah manusia yang paling tak minat makan sushi ni (padahal masa tu tak pernah try pun makan). Lepas tu bila dah try makan baru tahu sedap rupanya. Kahh! Itu lah orang cakap, kalau tak pernah makan jangan nak complain macam macam sangat. Cuma satu aje lah benda yang tekak Nani tak boleh nak terima dekat Sushi King ni, green tea dia orang. Dah pernah try tapi entah, tak suka. Actually bukan green tea dekat sini aje yang Nani tak boleh minum, semua jenis green tea tak minat. Hahah! Biasanya bila makan dekat Sushi King ni, memang Nani tak akan order air pun, punya lah tak minat kan. Air lain nampak sedap tapi tu lah mahal dan sikit pulak. Hahah! So konsep dia kita makan aje lah. 
 Spicy Yakiniku Set
Selalunya bila makan dekat Sushi King ni Nani akan order menu yang biasa makan aje, macam Spicy Yakiniku Set ni tak pun bento. Kalau udon semua tu memang tak pernah try. Heheh. Harga untuk satu set Spicy Yakiniku ni dalam RM 20++ macam tu, yang Nani ambil ni daging tau. Sedaap sebab daging tu lembut cuma sup tu memang Nani tak suka sebab masin. Tak tahu lah kot outlet dekat sini aje kan, tapi setakat ni memang Nani tak makan lah sup tu. Heheh. Nasi tu walaupun nampak macam sikit tapi percayaaalah memang kenyang okay! 
Spicy Chicken Katsu Don (small)
First time try menu yang ni, rupanya sedap jugak. Next time boleh lah order lagi. Heheh. Walaupun dalam menu tu dia claim spicy tapi macam biasa tak rasa pedas langsung pun. Hahah! Ayam tu sedap sebab crunchy. Kenapa tah sebelum ni tak pernah terdetik nak order. Asyik makan lah menu yang sama sampai jemu. Hahah! Baru ni makan dekat Sushi King total semua sekali 12 ringgit aje lepas dah tolak reward birthday kawan Nani. Phew, memang jimat habis. Bahagi pulak berdua, sorang bayar enam ringgit aje. Heaven betul rasa, kalau macam ni selalu seronok betul. Hahaha! So, apa plan korang untuk weekend ni? Nani tak sabar nak marathon movie, rasa macam dah lama tak dapat rasa nikmat cuti weekend. Sebelum ni asyik balik Pahang lah, settle kan kerja itu lah ini lah, haih macam macam nak buat. Kali ni nak rehat sungguh sungguh. Hahah! Apa apa pun, jaga diri okay, sekarang musim panas memang mudah sakit. Take care everyone! 💗💗

Gerai Kuih Tradisional di Wangsa Melawati

Assalamualaikum & Hello. 
Hai koraang! Hari tu Nani ada lah order kuih dekat Instagram ni & serious sedap sangat. Nani dah lama jugk follow Instagram tu sebab tengok dia orang punya kuih, kek semua nampak menyelerakan okay. Nani pulak memang suka follow semua Instagram yang jual makanan ni. Hahaha! Bukan apa, kalau bila bila nak order, senang. Kebetulan baru ni ada program, terus lah order dengan dia orang. Ada jugak tanya dekat orang lain tapi tak ramai yang nak terima order Nani, sudahnya order dengan akak ni hah. Memang tak pernah rasa pun kuih muih dia orang sebelum ni, memang Nani main order aje lah. Baca feedback dekat Instagram tu pun ramai yang puji sedap. Nani jenis yang picky sikit kalau nak order makanan macam ni. Iye lah kita nak jamu orang makan kan, takkan lah nak hidang yang tak sedap pulak. Lagi pun area sini susah nak jumpa yang betul betul sedap dan padan dengan harga. Mula mula tu Nani plan nak oder brownies atau pun kek, tapi sebab program tu pagi macam tak kena pulak nak makan benda manis macam tu. Sudahnya Nani order kuih muih tradisional. Heheh. 
Kali ni Nani order karipap ayam kentang (30pcs) dengan cucur badak (30pcs). Ada jugak order pulut panggang untuk makan sendiri tapi terlupa pulak lah nak ambil gambar. Hahah! Serious puas hati order, masa sampai pun kuih ni panas lagi. Nani suka yang jenis macam ni, sebab memang dia orang buat fresh untuk kita. Kuih dia pun besar besar bentuknya. Next time dah tahu dah nak order kuih muih sedap dekat mana. Tak sia sia lah Nani follow Instagram dia orang dulu, memang senang nak deal dengan akak ni. Baru aje WhatsApp terus reply bagi harga dengan list kuih yang dia orang jual. 
Karipap Ayam Kentang (30pcs - RM 15)
Karipap ni antara salah satu fav Nani lah, makan hari hari pun tak apa. Hahah! Sedapp betul karipap ni sebab kulit tu nipis aje & inti dalam penuh, bukan karipap inti angin okay. Hahah! Harga pun kira murah jugaklah bagi Nani. Kalau sedap macam ni, memang tak kisah pun nak beli sebab dia orang pun jenis yang tak berkira menjual. Cukup rasa semua, yang penting panas panas lagi masa runner hantar. 
 Cucur Badak (30pcs - RM 18)
Nani order cucur badak sebab dah lama teringin nak makan tapi tak sangka lah pulak ada yang tak pernah makan & tak tahu pun kewujudan kuih ni. Ini pun sedap jugak, inti kelapa dalam tu pedas woo. Haih lah memang confirm nak repeat order lagi lepas ni. Masa Nani whatsApp tanya hari tu, terus akak tu hantar list kuih muih. Kuih muih tradisional aje ada 27 jenis okay, belum masuk kuih talam, sandwich, pastry dengan dessert semua tu. Nani pun pening jugaklah hari tu nak pilih kuih sebab banyak sangat pilihan. Hahah! 
Memang puas hati sungguh order kuih sedap macam ni. Ini memang review seikhlas hati Nani tau. Memang sedap sebab tu Nani share dengan korang. Details semua ada dekat dalam gambar tu. Order selewat lewatnya tiga hari sebelum tau dan tak silap Nani, minimum 50pcs kalau untuk delivery. Dia orang ada jugak kedai dekat Wangsa Melawati kalau nak self pick up. Nani memang guna servis runner aje lah, walaupun tak jauh mana padahal Wangsa Melawati tu. Heheh. Semoga makin murah rezeki dia orang ni sebab jual kuih sedap dan tak kedekut macam ni. Next time nak try order tauhu bergedil pulak. 

Safi Expert Solution | Produk Kecantikan Terbaru Pilihan Wanita

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Hari ni Nani nak share tentang salah satu produk keluaran Safi pulak. Macam yang korang tahu, Safi ni bukanlah satu jenama yang asing lagi & memang terkenal sejak dari dulu. Sekarang ni pun dah macam macam jenis produk yang telah Safi keluarkan. Nani paling suka dengan produk Safi ni sebab produk Safi antara produk yang bagus dan dipercayai lah dekat Malaysia. Baru - baru ni Nani berpeluang untuk cuba produk Safi Expert Solution selama seminggu & memang Nani puas hati lah dengan hasil dia. Nampak lah sedikit perbezaan dekat muka ni selepas menggunakan produk terbaru keluaran Safi. Packaging produk Safi Expert Solution ni pun nampak eksklusif sangat tau. Apa yang Nani suka sangat dengan produk ni sebab tidak mengandungi alcohol, bebas daripada paraben dan silicon, tidak mempunyai mineral oil dan paling penting sekali tidak diuji ke atas haiwan. Selalunya kalau nak beli apa apa produk memang Nani memilih sikit dan akan cari yang free from animal tested. 
Macam yang Nani cakap tadi, packaging produk Safi Expert Solution ni nampak eksklusif dan wow sangat kan. Hiks. Setakat seminggu menggunakan produk ni memang nampaklah ada sedikit perubahan dekat kulit wajah. Since produk ni bebas daripada alcohol, silicone & paraben semua tu, memang Nani suka lah. Nani jenis yang kulit kering tau so memang kena elakkan produk yang mengandungi alcohol sebab nanti boleh buat kulit makin kering dan menggelupas. Paling teruk sampai naik dry patches, pedih wooo. 
Rangkaian produk terbaru keluaran Safi iaitu Safi Expert Solution. Antara produk keluaran Safi yang korang boleh try nanti ialah Intensive Ampoules - Anti Hyper Pigmentation, Bio Skin Moisturiser - Anti Photo Aging Lines dan Milk Drop Serum - Anti Dehydrated Skin. Nak tahu tak apa kelebihan setiap produk ni? Jom apa yang Nani nak share dekat bawah ni. 
Intensive Ampoules - Anti Hyper Pigmentation 
Produk Intensive Ampoules - Anti Hyper Pigmentation ini diformulasikan dengan kandungan DN Age Technology yang mana berfungsi untuk memudarkan dark spots, mengekalkan kelembapan pada wajah serta menjadikan kulit lebih sekata. Kesan penggunaan produk ni jugak boleh dilihat seawal dua minggu tau. Wohoo! Cara penggunaan nya pun sangat mudah, kita just perlu sapu rata ke seluruh wajah dan paling Nani suka sebab tak ambil masa yang lama pun untuk meresap. Untuk hasil yang lebih berkesan, selepas menggunakan Intensive Ampoules ni, korang boleh lah pakai SAFI RANIA GOLD Moisturising Day Cream pulak. 
Milk Drop Serum - Anti Dehydrated Skin
Milk Drop Serum ni pulak sangat membantu kulit kita untuk kekal lempab sepanjang hari (hydrated skin). Kalau korang yang jenis ada masalah kulit kering sampai naik dry patches tu boleh lah try guna Milk Drop Serum ni okay! Memang sangat membantu sebab produk ni mengandungi  NMF Activator Technology & Ultra - Micro Hyaluronic Acid. Pengalaman Nani sendiri menggunakan produk ni memang ia sangat cepat dan senang meresap ke dalam kulit wajah plus produk ini telah diformulasikan dengan Hydra - Boost capsules. 
Bio Skin Moisturiser - Anti Photo Ageing Lines
Bila kita jenis yang memang terdedah dengan aktiviti dekat luar lagi lah kena extra sikit bab penjagaan muka ni. Iye lah, bila kita buat aktiviti dekat luar memang kulit muka akan terdedah dengan segala jenis kotoran lepas tu nanti mula lah kulit muka jadi tak sekata, kulit kering dan sebagainya. Tapi dengan ada nya Bio Skin Moisturiser ni kita dah tak perlu nak risau lagi sebab produk ni boleh membantu untuk kekalkan kelembapan pada kulit dan mengukuhkan lagi kita punya skin barrier. Untuk pengetahuan korang jugak, produk Bio Skin Moisturiser ni jenis yang tidak berminyak tau dan diformulasikan dengan Amino Peptides. 
Ini lah hasil dia selepas seminggu lebih Nani menggunakan produk keluaran Safi yang terbaru iaitu Safi Expert Solution. Memang nampaklah perbezaan dekat muka tu, kalau dulu muka kusam aje, sekarang dah better sikit dari dulu. Heheh. Baru guna seminggu so tak banyak lagi lah perbezaan yang ketara. Untuk korang yang ada masalah kulit kering, ada dark spot yang tak hilang hilang lagi boleh lah try guna produk Safi Expert Solution ni pulak okay. Produk ni sekurang kurangnya dapatlah membantu mengurangkan dark spot dekat kita muka kita ni. Oh ye, korang boleh dapatkan produk ni di mana mana cawangan pasaraya yang terpilih atau mana mana drugstore. Jangan lupa try okay! 

Milk Peel Cream Mask & Petal Velvet Sunaway Keluaran Althea Korea

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Hari ni Nani nak share dengan korang dua produk keluaran Althea Korea yang memang best & wajib ada. Macam yang korang tahu, Althea sekarang dah ada macam macam produk keluaran dia orang. Setakat ni memang kebanyakkan produk keluaran Althea yang Nani dah pernah try semuanya best dan berkesan lah. Nani pun actually baru aje lagi 'berjinak jinak' dengan skincare semua ni. Kalau dulu memang kelaut dalam bab penjagaan muka sebab malas. Bila ada mood tu baru lah nak buat semua benda. Tapi sekarang dah rajin sikit nak buat skincare routine sebab baru ada kesedaran nak jaga muka sendiri. Hahah! So untuk hari ni Nani nak kongsikan dengan korang pengalaman Nani menggunakan dua produk keluaran Althea iaitu Milk Peel Cream Mask & Petal Velvet Sunaway. Nak tahu produk ni best ke tidak, jom check it out dekat bawah ni! Mana lah tahu kan lepas ni korang berminat pulak nak try kedua dua produk ni. Hiks :)
Excited okay bila dua dua barang ni sampai, all the way from Korea gitu. Untuk Petal Velvet Sunaway ni memang Nani guna hari hari sebagai sunscreen & Milk Peel Cream Mask tu seminggu sekali aje sebab fungsi dia sebagai exfoliator. Jangn guna hari hari pulak okay, nanti jadi lain pulak kulit muka tu. Hahah! Jom check it out apa fungsi & kelebihan untuk kedua dua produk keluaran Althea Korea ni. 
Milk Peel Cream Mask 
Apa yang Nani paling suka dengan Milk Peel Cream Mask ni sebab produk ni tak macam mask yang biasa tu. Mula mula masa kita pakai tu memang dalam bentuk krim pekat tau tapi bila dah lama krim pekat tu akan bertukar jadi buih. Sumpah best gila! Milk Peel Cream Mask ini jugak mengandungi AHA dan BHA tau yang mana fungsinya untuk membuang sel sel kulit mati serta mengeluarkan kotoran daripada liang liang pori di wajah kita. Memang lepas pakai tu muka rasa bersih sangat, memang Nani recommend lah untuk korang try. 

Cara nak guna Milk Peel Cream Mask ni pun senang aje. Apa yang korang kena buat mula mula sekali basahkan muka kemudian sapu sehingga rata Milk Peel Cream Mask ke seluruh wajah. Tak payah tebal pun okay (nipis aje). Sapu sehingga keluar buih buih halus & biarkan untuk beberapa minit. Last sekali boleh lah bilas dengan air. Senang kan? Plus, packaging yang macam pump ni senang nak guna & mudah nak dibawa ke mana mana. Macam Nani jenis kulit kering tau, bila guna Milk Peel Cream Mask ni serious muka rasa bersih dan tak kering lagi dah. Masalah kulit menggelupas pun tak ada. 
Petal Velvet Sunaway

Petal Velvet Sunaway ni antara yang wajib ada dalam beg ni 24 jam dan ia berfungsi untuk melindungi kulit kita dari sinaran matahari. Sunscreen ini memang wajib tau kita pakai setiap hari tambah pulak kalau cuaca panas terik. Kalau tak pakai memang sunburn lah muka nanti. Heheh. Nani selalunya guna sunscreen ni lepas pakai moisturizer. Sunscreen ni penting tau so jangan skip untuk guna sebab sangat membantu. Tekstur Petal Velvet Sunaway ni pun senang nak pakai dan paling penting sesuai untuk semua jenis kulit. Heheh. 
Serious best dua dua produk ni & wajib try okay! Untuk korang yang berminat untuk dapatkan Milk Peel Cream Mask & Petal Velvet Sunaway ni korang boleh terus ke wesbite Althea Korea. Nak senang klik aje link dekat bawah ni okay! Harga untuk Milk Peel Cream Mask RM 36.00 untuk 50 ml & Petal Velvet Sunaway RM 43.00 untuk 55ml. Pada Nani memang affordable jugaklah harga untuk dua dua produk ni. Jangan lupa tau untuk dapatkan dua dua produk ni daripada Althea Korea okay!
Milk Peel Cream Mask: 
Petal Velvet Sunaway:

Resepi Kuah Kacang Mudah

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Hari tu Nani buat soto lepas tu kebetulan nasi impit tu ada lebih, terus cari resepi buat kuah kacang pulak. Yee masa tu tengah rajin boleh lah zass nak buat itu ini. Nani dah pernah share resepi ni dekat story Instagram lepas tu ramai pulak yang request minta share dekat blog. Baru ni lah ada masa nak masukkan dalam blog (padahal masak kuah kacang ni bulan lepas lagi). Hahaha! Seriously Nani memang tak pernah try pun buat kuah kacang sebelum ni sebab selalu jumpa resepi yang complicated. Ada yang suruh letak udang kering lah, ada resepi yang kena masukkan santan lah so terus jadi malas nak try. Cehh! Padahal masa tu tak ada keinginan pun nak try buat kacang plus jumpa pulak resepi yang susah lagi lah tak rasa nak buat. Betul lah orang kata, nak masak tak pun nak try resepi baru ni kena rajin sebab automatik jadi pandai buat. Hahah! Lepas setengah jam cari resepi, jumpa jugak dengan resepi yang paling simple. Tapi macam biasa, ada jugaklah Nani ubah sikit sikit. Nak tahu, kena baca dekat bawah ni okay! 
Bahan bahan yang diperlukan untuk buat kuah kacang versi Nani ni memang tak banyak. Less is more konsep diaa. Apa yang korang kena buat kisarkan bawang merah, bawang putih & halia. Kisar sampai halus tau. Bahan bahan lain pulak cili kering, kacang tanah kisar, serai, gula merah dan serbuk perasa (garam & gula biasa). Nani tak guna santan tau, memang ada sesetengah tempat letak santan tapi sebab hari tu konsep dia guna aje apa yang ada so kita tak letak pun santan. Sedaaap jugak okay walaupun tak letak santan. Heheh. 
Untuk kacang tanah ni, kalai ikutkan resepi asal kita kena sangai kacang ni. Sangai tu apa Nani? Sangai tu maksudnya goreng tanpa minyak. Tapi dia punya lama tu mashaAllah. Hahah! Iye lah bukan boleh sangai kacang tu sekejap aje tau, kena bagi betul betul masak. Disebabkan Nani ni pemalas & nak cepat, Nani goreng aje dalam minyak biasa. Kulit kacang tanah tu pun Nani tak buang. Dasar pemalas. Hahah! Lepas tu boleh lah tapis minyak tu & kisar guna blender kering. Tapi jangam blender lumat sangat tau nanti tak sedap. Settle kisar kacang tu, ketepikan. 
Step yang pertama, macam biasalah kita akan tumiskan segala jenis bahan yang ada tadi. Mula mula panaskan minyak lepas tu masukkan bawang yang kita dah kisar tadi. Agak agak bawang dah garing, masukkan cili kisar & serai. Part ni yang kena bertabah sikitlah sebab selalunya cili ni ambil masa sikit nak garing. Pastikan cili tu betul betul masak okay, kalau tak nanti sakit perut pulak makan. Heheh. Macam mana nak tahu cili dah masak, boleh tengok gambar dekat atas tu. 
Bila cili dah garing, masukkan lah kacang tanah yang kita dah kisar tadi dengan gula merah. Gula merah tu Nani letak sebab nak bagi kuah kacang ni cantik aje warna nya. Lepas tu boleh lah tambah air & serbuk perasa (gula putih & garam). Gula putih tu Nani tak letak banyak pun, dalam dua sudu gitu aje. Masaklah sampai kuah tu pekat & mendidih. 
Bila nampak aje kuah dah jadi macam ni, kira dah lulus lah tu korang punya kuah kacang. Sumpah Nani excited gila masa tengok kuah dah jadi elok sempurna macam ni. Hahaha! Siapa aje kan yang tak suka bila first time masak lepas tu terus menjadi. Tak sia sia bersilat dekat dapur siapkan kuah kacang ni hah. Berbaloi lah ubah sikit resepi tu, next time boleh buat lagi nampaknya. Heheh. 
Terus fefeeling macam Hari Raya bila makan nasi impit dengan kuah kacang ni. Kalau ada rendang daging ke kari daging ke lagi ngam. Hahaha! Hari tu nasi impit dah tak banyak mana, tetiba kuah kacang pulak terlebih. Sudahnya simpan dalam peti ais esoknya ibu Nani buat pulak cucur udang. Ha makanlah cucur udang cicah dengan kuah kacang. Sedaaap jugak! Kalau korang yang baru first time nak try masak kuah kacang tu boleh lah try resepi Nani ni okay, inshaAllah menjadi. Hihi. Jangan lupa cuba okay! 

Pengalaman Membeli di Printcious

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Hari tu punya lah pening tak tahu nak beli hadiah apa untuk birthday kawan baik Nani sudahnya, kita beli aje dekat Printcious. Macam macam ada dekat laman web Printcious ni, tinggal pilih aje mana satu yang berkenan di hati. Heheh. Kali ni Nani pilih Princious sebabnya kita boleh customized sendiri hadiah yang kita order tu. Walaupun Nani ni tak ada lah kreatif mana kan, tapi kalau setakat nak customized hadiah untuk kawan baik tu memang boleh sangat. Pada Nani bila kita sendiri yang customized hadiah tu nampak lah lagi istimewa kan. Setakat yang Nani pernah order dengan Printcious ni memang tak pernah mengecewakan lagi lah hasil nya. Memang tip top dan paling penting mesti lah cantik kan. Servis penghantaran pun laju okay! Nani order hari Khamis, petang Sabtu dah sampai depan pintu rumah. Pantas! Ini pun antara salah satu sebab lah kenapa Nani suka 'shopping' hadiah dekat website dia orang. Heheh. So, apa hadiah yang Nani beli baru baru ni? 
Hari tu Nani order dua barang, satu tag bag & satu lagi apron. Tag bag dekat atas ni Nani yang nak sebab tengok macam cantik aje. Cuma tambah nama sendiri aje dekat bawah tu, design semua Nani pilih yang Printcious dah sediakan. Design dia orang pun dah cantik okay, so jangan risau kalau korang tak ada idea nak design hadiah tu nanti. Heheh. Nanti kalau travel boleh lah guna tag bag ni hah. Kalau korang perasan dia orang siap bagi tali lagi untuk tag bag ni, memang puas hati lah beli dekat Printcious. Hihi. Saiz tag bag ni pun sedang elok aje, tak ada lah besar sangat & tak kecil sangat. Memang ngam lah untuk kita letak dekat travel bag. Kalau korang jenis yang suka travel, memang wajib lah beli tag bag dekat Printcious ni. 
Selain daripada tag bag tu, Nani order jugak apron (ini yang nak dijadikan hadiah untuk birthday kawan tu). Mula mula ingat nak order mug atau pun bantal tapi rasa macam dah biasa sangat aje bagi semua tu. Sudahnya kita order lah apron yang comel ni. Serious dekat apron dekat Printcious semua cantik gila sampai Nani dua tiga kali jugaklah fikir. Hahaha! Cuma itu lah, warna putih aje yang available untuk design ni. Tapi sebab design comel, kita beli jugaklah. Harap harap orang yang menerima ni suka lah bila dapat apron comel macam ni. Overall memang Nani puas hati sangat sangat dengan kualiti barang daripada Printcious ni hah. Macam mana yang dia orang tunjuk dekat Website, macam itu lah jugak rupa barang tu bila sampai. Memang cantikk sangat sangat. So untuk korang yang tengah mencari hadiah untuk anniversary ke birthday ke atau pun apa apa lah hadiah untuk yang tersayang boleh lah cari dekat Printcious okay! Macam macam ada, yang penting berbaloi. Jangan lupa singgaj website Printcious! 


Pertama Kali Menaiki Flight Air Asia ke Kuantan

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Finally ada pun masa nak share pasal ni, bulan February hari tu bulan yang paling busy. Selalunya weekend lah yang Nani akan habiskan masa update entry dekat blog tapi bulan lepas tiga minggu berturut turut balik Pahang sebab nak attend kenduri kahwin. Dia punya penat tu jangan cakaplah macam mana, tapi seronok. Heheh. Since haritu kenduri kahwin pakcik Nani masa Chinese New Year, awal awal lagi dah book tiket flight dari Kuala Lumpur ke Kuantan. Tak sanggup wakk kita nak redah jammed, dah lah masa tu musim cuti. Naik bas dua tiga jamaje pun Nani dah boleh rasa penat dia tu, ini kan pulak kalau sangkut dalam jammed. So nak senang kita naik aje flight. First time naik flight ke Kuantan ni, 40 minit aje dah sampai sana. Hahaha! Jimat masa, penat pun takk. Cuma nya dekat airport tu aje lah sesak sikit. 

Kalau dulu Nani naik KLIA Ekspress, kali ni kita naik KLIA Transit pulak. Lagi pun tak rushing masa tu, so boleh lah kita naik KLIA Transit ni. Nani naik dari KL Sentral turun dekat Putrajaya dulu lepas tu beli tiket lain ke KLIA 2. Total baru RM 23.50 macam tu. Kalau ada student card lagi banyak discount, boleh dapat RM 16 aje tau. Jimat sikit lah dari kita naik direct dari KL Sentral - KLIA 2 (RM55). Nak lagi jimat boleh naik bas lah, baru RM 10 - RM 12 macam tu one way. Heheh. Tapi kalau nak naik bas memang kena awal lah sebab perjalanan nak ke KLIA 2 lebih kurang sejam jugak. 

Macam biasa bila naik flight sorang sorang diri ni memang nervous dia lain macam betul. Hahah! Bab tertinggal flight tu paling takut sekali. So lima jam awal dah terpacak dekat KLIA 2. Kahkah. Lepas tu menyesal sebab tak tahu nak pergi mana. Nak shopping memang tak lah kan, cuci mata aje lah mampu. Hahah. Lagipun masa tu ramai sangat orang, tak ada rasa pun nak jalan jalan. 
 Sementara nak tunggu flight tu, lepak dulu dekat Mcd. Rasa macam loner & awkward betul makan sorang sorang ni. Hahahah! Sebenarnya haritu nak cari KFC tapi tu lah tak jumpa KFC dekat level mana. Actually baru dua kali Nani sampai KLIA 2, memang noob lah. Plus masa tu dah lapar kemain, so Mcd aje lah yang paling senang sebab dekat dengan entrance airport tu. Lama jugaklah melepak dekat Mcd ni, tu lah siapa suruh sampai awal sangat. 
 "It's better to see something once rather than to hear about it for thousand times."
Paling suka bila naik flight ni sebab boleh tengok pemandangan yang indah indah. Gittew. Jarang lah aku tidur bila naik flight (lagipun perjalanan tak sampai sejam pun, nak tidur apa nya kan). Hahaha! So boleh lah layan pemandangan yang macam ni. 
 First time naik flight sampai Kuantan ni, baru tahu airport sini tak besar mana. Hehehe. Nani hari tu beli tiket masa Air Asia buat promo, dapatlah RM 15 untuk one way. Nani pernah check haritu, harga dalam RM 50++ kalau bukan promo (depends on tarikh jugak). Hari tu Nani memang dah target kalau tak ada promo, naik bas aje lah. Lama pun tak apa lah daripada harga sampai 50++ kan. Itu yang bila tahu Air Asia buat promo, laju aje book, tak fikir dua tiga kali dah. Hahah! Baru jugak lagi Air Asia ni ada buat penerbangan ke Kuantan, sebelum ni MAS aje. 
Selamat mendarat di bumi Kuantan. Nani naik flight ni petang, pukul 5.50 macam tu & sampai Kuantan around 6.30 lepas tu rushing pergi homestay sebab malam tu majlis akad nikah pakcik pulak. Hahah! Flight ke Kuantan ni tak banyak tau, ada dua kali aje dalam sehari. Itu pun awal pagi satu, lepas tu petang. Nak ambil pukul tujuh pagi memang tak lah kan, pukul berapa pulak nak gerak pergi KLIA 2. So Nani pun ambil aje lah flight petang ni. Macam biasa, Air Asia jugaklah yang jadi pilihan. Setakat ni tak pernah ada lagi lah bad experience dengan Air Asia. Heheh. Cuma nya bila naik flight musim cuti ni, memang semuanya kena awal lah. Haritu pun nak check kastam kemain panjang beratur. Sabar aje lah. Next time senang lah nak pergi Kuantan sebab dah ada pernebangan ke sana. Hiks :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page