Klebang Original Coconut Shake

Assalamualaikum & Hello.
Dah lama sangat Coconut Shake Klebang ni masuk dalam wishlist Nani. Maklumlah dah lama sangat tak pergi Melaka, so dah sampai sana baru ni haruslah terjah semua yang dah ada dalam wishlist tu. Eheh. Ada dua tempat yang Nani memang nak sangat pergi, coconut shake ni dengan kuih keria antarabangsa. Tapiiii, satu je yang tertunai sebab kuih keria tu ramai gila orang. Dah tengah hari kan masa tu jadi bye - bye lah. Next time lah kalau ada rezeki ke Melaka lagi kita pergi rasa kuih keria antarabangsa. Hehehe. Tempat yang jadi tumpuan orang ramai ni memang kena bertabah sikit bila nak jalan jalan tu. Kalau time weekdays mungkin lah kot tak ramai orang.  
Klebang Original Coconut Shake
Cuaca memang elok sangat(panas terik) masa kiterang pergi ni so sedaplah basahkan tekak tu khen. Sini siap ada tempat parking khas okeh. I is baru first time sampai so teruja dia lain macam. Kalau nak take away dekat tepi jalan aje. Gitu. 
Klebang Original Coconut Shake
Crowded sangat! Hujung minggu pulak tu lagi lah ramai orang. So kena bersabar sikitlah bila nak cari tempat duduk dan nak beratur masa membayar tu hah. 
Klebang Original Coconut Shake
Akhirnyaaaa! Tertunai jugaklah hasrat hati Nani nak minum coconut shake Klebang ni hah. Hahah! Sedap lah memang patut pun ramai orang. Heheh. Takkan minum je kan? Haruslah rasa juga kuih muih dengan nasi lemak dekat sini buat alas perut sebelum pergi makan Asam Pedas Selera Kampung. Hahah! Dah bertahun asyik tengok aje orang buat entry pasal tempat ni sekali dapat jugak kita ni hah pergi. Yang ni coconut shake special. Apa yang specialnya sebab ada aiskrim tu. Korang kalau ke Melaka jangan lupa singgah sini minum coconut shake okeh. 

23 comments:

  1. salam inani

    selalu sangat dengar orang ke sini...coconut shake klebang...
    tapi belum dapat sampai...sedap ja tengok

    ReplyDelete
  2. kite pernah pergi sekali ja tahun lepas, memang crowded gila, kena berdiri hampir 15 minit jugaklah sebelum dapat seat huhu. Nasib baik sedap hehe

    ReplyDelete
  3. mmg wajib kene try kalau ke klebang... mmg sedap layan coconut shake nih lagi2 time pns terik

    ReplyDelete
  4. Akak kan..memang semangat kalau nak pegi tempat macam ni. Tapi bila tiba bab parking susah or que panjang berjela..terus niat ku padamkan. Haha! makan ais krim vanilla ajer la.

    ReplyDelete
  5. Dekat kampung mazni ni. Punyalah ramai orang. Sampai setiap petang boleh jam jalan sebab ni je. πŸ˜‚πŸ˜‚ Entah apa yang sedap

    ReplyDelete
  6. Haritu tak sempat nak singgah klebang.

    ReplyDelete
  7. Perghh, dapat merasa sekali je coconut shake ini time pergi Melaka tahun lepas.

    ReplyDelete
  8. penah sekali mai sini..sedap

    ReplyDelete
  9. Kena pulak masa menikmatinya tengah panas tentulah lebih lagi nikmatnya..

    ReplyDelete
  10. perghh, minum t/hari panas ni sedap nyer, nyaman tekak..

    ReplyDelete
  11. Saya pernah singgah situ tapi pada masa tu ramai sangat orang. Saya pulak tu nak cepat balik.

    Lain kali saya pasti singgah.

    ReplyDelete
  12. Pernah pergi dan minum.. mmg suka.. sedap.. teringin nk prgi lagi :)

    ReplyDelete
  13. Tempat paling win kalau di melaka :)

    ReplyDelete
  14. Akak belum sampai-sampai lagi. Memang teringin juga nak cuba. Nantilah cuti sekolah ni manalah tahu tetiba nak pergi Melaka. Bolehlah singgah!

    ReplyDelete
  15. Mmg femes coconut shake klebang ni

    ReplyDelete
  16. Yeyyyy nanie pekena coconut shake melaka best kan...akak byk kali mkn sini...kalau kaki akak masuk sempadan melaka mestiiii wajib jejak sini hahahha husband akak cakap kalau lalu sipi melaka pun mesti nak kan hahahahahhahhahaa

    ReplyDelete
  17. coconut shake ni memang feveret...rasa bertuah jugak sebab dapat rasa coconut shake femes ni..hihi

    ReplyDelete
  18. sedaapnya coconut shake!

    terliur mak yong..hehehhehe

    done folloe ina #842

    ReplyDelete
  19. Mmg kalo pegi melaka wajib singgah coconut shake klebang.. Dh lebih 5x mkn sini.. Suka nasilemak n coconut shake.. Kuih keria pernah pegi tutup.. Tp lastweek br sempat merasa, ada kwn pi melaka aritu.. Sedap

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page