Samyang | Sedap Sangat Ke?

Assalamualaikum & Hello.
Samyang ni dah lama sangat viral dekat Malaysia tapi baru baru ni terjebak nak makan. Dulu dah pernah lah rasa sekali, itu pun seurat tu aje. Hahah! Sebenarnya Nani tak suka sangat Samyang ni sebab dia punya maggi tu jenis yang kembang dan besar. Hari tu beli sebab kawan Nani jual. Mesti lah nak support sikit kan bisnes kawan. Beli sebungkus terus lah masak, itu pun tak habis okayy! Makan dua tiga sudu lepas tu bagi dekat orang lain. Tekak ni memang tak boleh terima sangat Samyang ni hah walaupun sana sini cakap dia sedap. Boleh tahan jugak lah pedas cuma kalau maggi dia tak kembang sangat, lagi sedap kot. Demand betul eh, makanan segera pun sibuk nak complain bagai. Hahaha! Setahu aku sekarang dah ada banyak jenis Samyang ni, cheese lah, lepas tu cool apa benda entah. Tak tahu sangat sebab tak berapa minat. 
 Kawan Nani siap bersungguh lagi cakap kalau makan sebungkus ni memang kenyang sampai ke malam. Sebab hari tu sebungkus ni pun tak mampu nak habiskan jadi nya tak tahu lah betul ke tidak kenyataan yang dia buat tu. Ehehe. Tapi sebungkus ni memang banyak pun, padanlah dengan harga dia kan. Kalau tak silap Nani lah, sepakat besar Samyang ni dalam RM25 kot. Fuhhhh! 
Setakat ni Nani pernah rasa yang original ni aje, yang lain lain tu tak pernah lagi. Roomate ni selalu jugak offer nak bagi rasa tapi laju laju aku tolak. Lol πŸ˜† Kalau dah tak minat tu memang tak boleh nak paksa paksa walaupun yang dia offer tu free of charge. Hari tu masa rasa yang mula mula dulu tak ada lah sampai berair mata. Mungkin sebab seurat je kan, apa lah sangat. Kali ni ambik, sampai merah bibir aku. Tapi pada Nani, maggi yang selalu makan tu jugak sedapnya. Tekak ni pun bukan boleh sangat terima makanan yang pelik pelik. Hahah! Korang dah pernah makan ke Samyang ni? Sedap ke tidak? 

36 comments:

  1. adik2 akak minat samyang nih. akak boleh la layan tp akak tak tahan ngn tahap kepedasannya tuh, bibir terus rasa merah n mcm bengkak huhuhu

    kalau adik akak bt akak tumpang rasa lah sesudu dua tuh, dia kadang blh abiskan sorang2 1 bekas besar tuh... mmg tahap apa lah prt dia tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah dengan Nani, tak tahan sangat dengan kepedasan dia tu. Hari tu makan memang merah bibir. Tapi Nani tak suka sangat Samyang ni sebab maggi dia jenis besar dan kembang. Hahah! Kalau dah suka tu kak Dana, makan banyak mana pun rileks aje dia :)

      Delete
  2. tak pernah makan dan tak teringin nak makan..kenapa ntah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nani mula mula dulu rasa macam ni jugak kak Izwa. Hehe. Lepas tu makan pun sebab kawan lah beria suruh rasa tapi not my taste lah. Hahah! Tak sedap mana sangat bagi Nani.

      Delete
  3. Replies
    1. Samyang dengan ramen tu tak sama eh? Hahah. Nani tak tahu sangat benda benda macam ni. Lol :D

      Delete
  4. Siqah pernah makan sekali dan tak sedap!! Haha. Setuju dengan Nani. Maggi yang selalu makan tu jugak sedapnya. Maggi ayam dan kari, Hihi. Siqah tak tahan pedas sangat. So tak berminat dengan samyang ni. Sekali je cuba nak jugaklah rasa, Hii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Sama lah, tekak Nani pun tak boleh nak terima Samyang ni. Tak paham jugak kawan kawan yang boleh makan Samyang ni seminggu sampai dua tiga kali. Heheh.

      Delete
  5. dh pernah mkn tp sesudu je sbb tk tahan pedas..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah. Samalah dengan Nani pun, lepas tu nanti mula lah perut rasa tak selesa

      Delete
  6. akak..kalau makan mee ni mesti gastrik dan demam semingguu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uishh sampai demam seminggu kak? Memang tak boleh makan betul tu. Heheh.

      Delete
  7. tak pernah makan lagi. and x rasa pun nk cuba haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah! Dulu dulu pun macam ni jugak. Hari tu try lah makan sekali tapi tekak tak boleh nak terima lah Samyang ni.

      Delete
  8. Aaaaa sedap la samyang ni! tetiba teringin nak makan. dekat mana nak cari ya kalau kat pahang ni huaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah! Ni geng geng tahan pedas lah ni. Alaa tak sure lah pulak kalau dekat Pahang ada jual dekat mana, cuba lah tengok dekat Giant ke. Heheh :)

      Delete
  9. tak pernah rasa. sejak berkahwin dah tinggal semua makanan yang tak sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus nya kak Su. Nani kadang kadang makan jugak maggi. Huhu.

      Delete
  10. Ada cerita kelakar tentang Samyang ni. Akak tahulah lama dah tular tapi tak pernah tengok orang makan dan cuba. Lepas tu tetiba anak bujang tersado kata nak juga merasa betul ke tidak pedas. Maka akak pun beli sepeket (amik, RM7+ satu...)

    Sampai di rumah, HD terus masak macam maggi kari tu. Siap ada kuah lagi. So kita tiga beranak pun bersilalah nak test kepedasannya. Si kecil tak join sebab sibuk main ^_^

    HD kata tak pedas. Bubbly Abang kata tak pedas. Akak yang rasa sikit ni pun langsunglah 'bukan tahap kepedasankulah samyang ni'!

    Esok cerita kat kawan pejabat. Katanya, ' Kak sapa suruh masak macam maggi? Rendamlah samyang tu lepas tu baru bubuh perencahnya!'

    Oh, ya ke gitu... ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha! Konfiden tu siap masak macam maggi kari. Tiba tiba Nani terbayang macam mana lah rasanya tu kan. Nani pun agaknya buat macam tu jugak kot kalau sorang sorang diri. Ini pun sebab kawan yang beria ajak makan, rasa lah jugak. Itu pun tak habis satu paket Samyang tu. Pada Nani tak sedap sangat. Hahah! Sedap lagi maggi yang biasa tu.

      Delete
  11. Nad pernah try sekali jeee. Sebab memang takleh tahan laa pedas sangat! TT_TT Serious. Takleh go.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn! Samalah, tak berapa suka sangat. Sebab pedas tu dah satu hal lepas tu maggi dia kembang nau.

      Delete
  12. dh mkn banyak kali.serius sedap.tapi tak letak smpai habis la perencah dia sbb penah sgt.yg cheese lg la sdp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh. Yang cheese tu tak pernah rasa lagi :)

      Delete
  13. Saya baru tau samyang.
    Thank u

    ReplyDelete
  14. Tak cuba lagi...byk kali usya tp x berani lg...nak cuba pun biar jumaat malam...so kalau nak cirit pun biar hari sabtu ahad hahahahha kalau x naya...perut akak pun susah nak terima pelik2

    ReplyDelete
  15. cikja paling suka samyang ni, hahahha sebab pedas dia lain mcm :p

    ReplyDelete
  16. Balik nanti saya nak beki. Beli 3 untuk 3 hari

    ReplyDelete
  17. harga dia memang mahal even beli satu pun dah cecah rm 6-7 kalau x salah .. pernah try sekali..berhenti makan 5-6 kali sebab pedas sangat ahahaa

    ReplyDelete
  18. samyang nie dh jadik feveret akak..setiap kali habis mesti akan topup balik..sekali topup beli 2 sekali..sebab akak selalu berebut ngan hasben akak..hehe..memula makan mmg rase mcm nak mati pedas die..dh lama2 makan xrase ape dh..bibir n lidah kebal dh kut..hahahahaha..

    ReplyDelete
  19. Mek pun tk pernah try lg. Jadi tk tahu rase cm mane.
    Tapi memang ramai yg ckp benda ni sedap. Mungkin peminat korea yg tegar kot 😝

    ReplyDelete
  20. Tak pernah makan sebab takut menyesal kepedasan. Haha.

    Tapi yang bestnya kalau mee2 korea ni, mee dia besar2.. kalau kunyah2 terasa isi-isi mee yang enak

    ReplyDelete
  21. huyooo fav kitee nihh. bila dah makan sebungkus. esok dan esok nya mesti nak makan lagi. jadi ketagih sgt. hahaha adudu. naseb taw kat kl ada samyang murah2. naseb ada abam posmen. kahh! xD

    ReplyDelete
  22. Tak pernah rasa pon dan tak teringin pulak nak rasa. Lagi pon mahal tu ☺

    ReplyDelete
  23. xpernah try..jarang makan mee segera nih.. hehehe

    ReplyDelete
  24. sedap. pedas dia lain dr yg lain
    ada kwn kak el x cukup pedas di tambah2 ngan cili padi potong bertabur atas tu..ko rasa???hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page