Homemade Pizza

Assalamualaikum & Hello.
Weekend baru ni tersangatlah produktif okay, tiap hari ada discussion dari pagi sampai ke malam. Fuh! Dah rasa macam weekdays pun ada jugak. Bagus jugak bila sibuk dengan discussion ni, tak ada lah duit mengalir untuk benda yang tak berapa nak berfaedah tu. Hahah! Tapi tu lah bila sibuk sangat (termasuk lah weekend pun ada kerja) memang otak tu rasa berat betul. Pantang baring aje, terus terlena walaupun sekejap. Sebab tak keluar ke mana mana weekend baru ni, tak ada lah sangat cerita yang best nak kongsi dengan korang. Ingatkan nak keluar jugak pergi makan Pizza Hut tak pun Domino's tapi tak ada pulak masa yang sesuai. Tapi sebab tekak menggedik nak makan pizza, kita cari lah homemade pizza yang dekat cafe sini. Jangan lah korang fikir homemade pizza ni Nani yang buat. Memang dah serik rasanya nak buat lagi lepas tak menjadi hari tu. 
Taraaa! Walaupun tak setaraf Pizza Hut atau pun Domino's tapi sedap lah jugak Hawaiian Chicken ni. Makan pulak time tengah panas panas tu, memang layan. Sesekali makan homemade pizza kan, apa salahnya. Lagi sedaap dari Pizza Hut pun iye jugak Nani rasa, sebab dia punya pizza tu lembut sangaat. Ini yang rasa hari hari nak makan pizza dekat cafe. Kah! ๐Ÿ˜†
Lapan slices pizza ni cuma RM13. Standard lah kan harga macam tu, kongsi berdua lagi jimat. Kenyang sampai ke malam okay makan empat keping pizza hari tu. Mula mula dulu, asyik tengok aje orang beli sebab takut tak sedap. Sekali dah cuba, rasa nak repeat order pulak hari hari. Hahah! Time tengah busy dengan segala assignment yang bertimbun ni, tak ada masa sangat nak fikir makan dekat luar. Apa yang ada dalam uni ni, kita makan aje. Heheh. Korang pulak ke mana weekend baru ni? 

30 comments:

  1. ingatkan nanie yg bt sndiri td hehehehe....

    kadang pizza gini lg sedap sbb fresh jgk kan, n lain la dr yg kt kedai, kt kedai kite biasa dh mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha! Kak Dana, Nani dah serik nak try buat pizza sensiri. Hari tu Nani pernah lah buat lepas tu crust dia keras gila. Sejak tu tak berniat nak buat sendiri.

      Delete
  2. br ingt tadi nani yg buat sbb dh kata homemade kn hehe...dlu mak akak buat jual homemade pizza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah! Tak ada skill lagi kak nak buat pizza sendiri. Wahh seronoknya kak, senang lah nak makan boleh request dekat mak aje. Heheh.

      Delete
  3. Wow...bestnya..makan panas-panas..kalau kak PC mesti kena ada air milo panas..hiksss..

    ReplyDelete
  4. Pizza homemade beza sangat dengan domino or pizza hut .. kadang beli yang homemade ni ada yang pakai roti arab ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn. Sekali sekala makan sedap jugak :)

      Delete
  5. Hahaha ingat Nani buat hehe. Iday selalu kalau malas and nak murah, beli dekat giant pizza yang dalam box tu. Pernah jugak nak buat tapi selalu takde masa. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah! Tak cukup mahir lagi nak buat pizza sendiri. Ohh nanti boleh lah try pulak pizza dekat Giant :)

      Delete
  6. Ingatkan tak dapat keluar ke mana-mana, mestilah homemade pizza fresh dari oven sendiri. Rupa-rupanya dari cafe juga. Hahaha!

    Adakalanya memang homemade pizza ni jauh lagi sedap dari yang dijual di mana-mana restoran pizza ternama. Tengoklah siapa tukang buatnyakan, Nani!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha! Tak habis menuntut ilmu lagi nak buat pizza sendiri kak. Kita order dekat cafe aje lah dulu. Kannn, tiba tiba rasa nak makan pizza home made aje lepas ni. Hahah!

      Delete
  7. Tengok post nie sebelum makan, eh lapar pulak.. ._.

    ReplyDelete
  8. baru je makan dominos pizza semalam, lama dah tak makan...lepas gian..

    ReplyDelete
  9. hahaha serius mula2 ingatkan nani yang buat sendiri pizza ni! baru nak curi resipi hehe. btw kalau nak pizza sedap dekat AEON big dekat kuantan ada. murahhhh dan puas hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahh! Tak cukup skill lagi nak buat pizza sendiri Syed. Oh nanti boleh lah try rasa pizza yang AEON Big pulak :)

      Delete
  10. Bestnya ! Tengok tajuk ingat nani buat sendiri :)

    Weekend mek spend dekat aeon je. Mula mula tesco sbb beli brg offer. Pastuh pegi isi perut dekat aeon pulak :) Family date sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah! Jangan terpedaya dengan tajuk tu mek :D Hahah, seronok jugak tu jalan jalan mek.

      Delete
  11. Mujur siqah baca post ni selepas makan lunch. Kalau tak, nak minta kat nani sikit pizza nya. Hihi. nampak sedap :)

    Siqah ingatkan nani buat sendiri bila baca tajuk :D

    Weekend baru ni Siqah tak ke mana pun. Kerja on Sunday :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah! Tu lah ramai betul yang ingat Nani buat pizza. Beli aje lah mampu nya. Aloo, bertabahlah kalau weekend pun kena kerja :")

      Delete
  12. alaaa, ingat nani yg buat..hehe..nai try la buat lagi pizza sendiri..senang je..xyah susah2 uli doh pizza tuh..beli pizza crust instant punye pun dh okayh dh..

    ReplyDelete
  13. ya allah, sedapnyaaaaa nani. buatkan utk nadia plesss. hiksss xD

    ReplyDelete
  14. Memula ingatkan awak yang buat sendiri pizza tue. Nampak macam sedap je kan terliur pulak tengok gambar pizza ni ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… salam kenal dari saya :) call me Nur.

    ReplyDelete
  15. Ingatkan nani yang buat ☺☺

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page