Makan Makan Makan Makan

hujung minggu kali ni memang banyak sangat makannya. hancuss sekejap DA yang aku buat. huwaaaaa. tak pe lah lepas ni repeat balik buat DA tu kan. asal weekend aje mesti cheat. asal cheat aje mesti weekend. kau dah kenapaaaaaa Nani !! weekend ni sebab banyak masa terluang kot sebab tu banyak aje kedai nak terjah masuk untuk makan. Ewahhhh. 
sebab terpengaruh tengok iklan KFC yang golden egg tu dekat tv aku pun gigih lah masuk kfc malam sabtu hari tu. sedap lah jugak bagi tekak aku ni. Eheh :P cuma ada rasa masin masin sikit lah nama pun golden egg(telur masin) kan. ada burger jugak tapi aku ambik yang ayam ni aje. burger tu minggu depan lah pulak sebab mak cik aku cakap sos dia sedap sampai dua kali dah dia makan. Hamboi sangat mak cik aku ni kalau bab bab makan.
air ni pakej sekali dengan ayam tu.air mangga je pun ni hah tapi sedap. berapa ringgit ntah kalau ambik satu pakej ni. aku pun lupa dah. sebab order banyak kan. muda muda lagi dah pelupa kurang peka Nani ni. Heh.
orang lain tak nak makan yang golden egg so order lah snack plate dua set. aku ni kalau ada yang baru yang tu lah aku order. yang biasa biasa ni hari lain pun boleh kann.
semalam nenek aku kirim kuih ni dengan mak cik aku. benda ntah nama kuih ni aku tahu makan aje. 
sepupu aku buat pavlova malam tadi sebab nak bawak balik kolej dia. lepas tu gatal sangat pergi hantar dekat wassap famili. dah tak memasal tekak ni nak makan pavlova pulak. mana nak cari pavlova sedaaaap ni oihhh. nak menangis tengok gambar pavlova ni. hahahaha :P harap haraplah kejap lagi ada orang sudi letak pavlova depan pintu rumah aku. Eheh !




117 comments:

  1. usihh KFC ada flavour baru eh.... nak cuba jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak eny rasanya sempenan CNY ni. wajib cubaa. hehehe :D

      Delete
  2. ya Allah . kfc tu menggoda kelaparan sgt ni . aisehhh . haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. pi terjah kfc cepat. Sedap oihhh rugi tak rasa :P

      Delete
  3. teringin nak cuba ayam KFC baru tu. wahaha.
    sedapnya semua. meleleh air liur BV nie. . T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun BV sebab terliur tahap nak meleleh dah tu yang gigih ke kfc. hahhaha. hancuss sekejap DA yang kita buat. adehhhh T.T

      Delete
  4. Replies
    1. Hari ni cuti kan kak edwa boleh lah pergi kfc. hehehe :D

      Delete
  5. Teringin gak nak try menu baru kfc tu ^-^

    ReplyDelete
  6. terliur kfc!
    nk makan kfc!!!!
    haha..
    baru je terniat nk mkn.. emm kene tgu dpt gaji dlu ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah. nanti dah dapat gaji boleh lah pegi. jangan lupa ajak kita sekali. Ehhhh :P

      Delete
  7. la pi last week xterasa plak nak try kepsi tu, order yg lain..hehe.. Eh, nanti ada la Secret admire datang hantar pav kat nani.. ehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahhh rugi lah tak rasa. nanti pergi lagi tau rasa yang baru ni. hahahaa. mujur sangat kalau ada SA nak hantar sampai depan rumah :P

      Delete
  8. itu kuih tepung bungkus..kenal sangat kuih rare ..;hari cuti minggu memang masa nak bersantai dan makan..memang abis la diet awak nani..haha. sabor je lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepung bungkus ye nama dia. hahaha. memang bungkus betul kalau baba bab nama kuih tradisonal ni. Eheh.hahaha. hujung minggu memang tak jadi betul ni berDA.

      Delete
  9. Kuih yg dlm daun pisang tu org panggil pengantin dua sebilik. Tapi biasa org buat dua ketul yg ini tiga ketul mungkin pengantin sebilik berteman anak dia hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa. nenek yang buatkan nani tahu makan aje. hihihi :D

      Delete
  10. Dah lama tak pekena KFC. Kecur plak ailio.

    ReplyDelete
  11. Pavlova tu bikin air liur meleleh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu tak pe kak su. nani pun sampai rasa nak demam tak dapat makan pavlova. Wakakaka :P

      Delete
  12. Uishhh mkn Dan mkn..sdpnya..lya pun dah try KFC golden egg tu OK la sdp kna dgn tekak

    ReplyDelete
  13. Habis diet saya tengok entry ni. Apakata kita shaklee! Jemput baca ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huishhh saya kalau weekend aje memang cheat lah diet. Eheh :D

      Delete
  14. Nak kebab, pusing satu pasar malam cari kebab tak jumpa2 :'( ceq suka hot and spicy lagi ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huk aloh siannya awak tak dapat makan lagi kebab. buat sendiri lah. hehehe. hot and spicy pun sedap jugak tapi sebab ada yang baru tu yang try dulu. :D

      Delete
  15. terliurrr ehh tengok gambar kat atas tu... :D

    ReplyDelete
  16. tak rasa lagi KFC baru ni..masin ke??

    kuih dalam daun pisang tu kuih tepung beras ye??ke bukan?/heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah amsin sangat akak tapi rasa lah sikit sikit. heeeee :)
      Hahahah. jangan tanya nani memang tak tahu. pcl cakap tepung bungkus.

      Delete
  17. Amboi.....meriah sunggu dengan gambar makan-makanan tapi yang paling sedap tu tentulah tepung bungkus/kuih koci. Nampak bulat-bulatnya macam kuih koci tapi apa pasal ada
    3 biji isi ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang meriah sangat makannya lepas tu bising berat naik. hahahah :P tak tahu lah pulak kenapa nenek buat tiga. Hikssss :D

      Delete
  18. Hahaha mesti tengah stress wat keje ni sebab tu asyik teringat nak makan je kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha. betul sangat lah tu. asal stress je makan. asal makan je stresss sebab entah bila nak turun berat. Wakakkaka :P

      Delete
  19. bestlah pulak....terliur..kena masuk dalam list jgk ni..hihihih

    ReplyDelete
  20. Elok dik..makin tembam nanti dik..dok asyik makan je. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha. risau dah ni asyik makan aje. Tak boleh jadi minggu depan start balik DA

      Delete
  21. burger dia memang sedap.. gi la cheat lagi DA tu.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha,kaau cheat bila nak turun beratnyaaa :P

      Delete
  22. Nani ooo Nani hehehe mmg begitulaaa nafsu ni tergoda while DA.. memang adus jiwa sengsara and meronta2 *amboi puitis*

    tak apa cheat skali skala aja naaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. sangat lah tak tahann napsu kalau tengok makanan sedap sedap ni. dushhhhh :P

      Delete
    2. hehehe tapi sejak sbulan tu kekadang xde selera nk tngk makanan lain. sbb da nmpak prubahan jadi xcited nak teruskan..

      Delete
  23. Tergodanya tgk KFC tuh! Baru td tengok iklan kat TV :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menggoda sangat kak farrah. wajib pergi tau. heheheh

      Delete
  24. Nani, link resepi kat sidebar utk Ayam Panggang & Chicken Wraps salah la...

    ReplyDelete
  25. Tiba-tiba rasa laparlah pulak :-)

    ReplyDelete
  26. Mini pavlova tu nampak sedap. saya memang peminat pavlova :D
    Saya singgah & follow yer, please followback :)
    http://www.rafzantomomi.com/2015/02/februari.html

    ReplyDelete
  27. Sedap semua tu sis.. Hehehe..

    ReplyDelete
  28. Ayam baru tu tak rasa lagi.. Tapi air sjora tu memang sedap, Nani...!
    Dah ade ke yg letak pavlova depan pintu rumah?hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn. air sjora tu memang sedaaap.
      tak dek lagi. sobsssss *nanges*

      Delete
  29. Sedap ayam KFC. Mana nak cari KFC dekat sini. Tsk tsk tsk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesiannya farah. buat sendiri lah ayam goreng ala ala kfc. erkk. mampu ke nak luar rumah sejuk sejuk gini. heeeee :D

      Delete
  30. Wow.. kfc..palova.. meleleh air liur tgk ni

    ReplyDelete
  31. kuih feveret tu.. yummy..hihi.. wahh diet atkins jugakk..aww... hancuss diet nani..huhu.. repeat balik ye..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuu. hancurr bersepai semua ada. hahahaha :P

      Delete
  32. Waduuhhh sedapnya... jap lagi baru nak lunch ni huhu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lah lunch dekat kfc hari ni bro kk. hehehhe :D

      Delete
  33. oh tidak semuanya sedap sedap belaka.
    nak nak pavlova tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang semuanyaa sedap ciksuuu. nak nak bila lapr pehhh lagi lah terliur. hahhaha

      Delete
  34. DA? Diet Atkin tu ke..ahaha..habislah lah tambah lagi sekilo hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. beul lah tu sis JM. asal weekend aje mengelat. adehhhh T.T

      Delete
    2. Huhu diet kak Ros pun dah ke laut ni.. Macam mna ni? Help me....

      Delete
    3. Samalah kita kak ros. nani ni semangat lebih sampai tengah jalan mula lahh cheatnyaa

      Delete
    4. hahaha ngelat sbulan skali ajeee cik Nani hehe

      Delete
  35. Dok tengok gk iklan kfc golden egg tu. Tengok macam sedap pulak. Hehe.
    Kuih tu mcm tepung bungkus pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe. nanti eprgi tau kfc makan golden egg. pehhh tak sabar nak repeat. hahaha
      memang tepung bungkus pun cik fafa :)

      Delete
  36. baru nk try gak kfc baru tu. ok besok nakp hehe. hamboii habes la DA kalo cmni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha. pergi pergi. memang hancusss kebabooom :P

      Delete
  37. makanan lagi . bestnyaaa . hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah. memang banyak entri makanan dua tiga hari ni

      Delete
  38. Kuih pengantin dlm bilik my favourite...

    ReplyDelete
  39. mamamyja suka juga pavlova. tapi xreti nak buat. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita mamamyja. makan je reti. Hahhaah

      Delete
  40. bak maii sket pavlova tuu huhuhu

    air mangga kfc tu, time2 panas cenggini, mmg terliur dibuatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nani pun tak dek pavlova nak bagi. hehehe.
      Sedap ! Sedap ! Nanti boleh lah beli. :)

      Delete
  41. Pavlova tu lama dah tak buat. Pernah buat sekali jer dulu. Tapi OKje kurang sukalah Nani sebabtekak okje rasa kurang sedap kot.... manis yek.
    Alamak KFC !!!! Mcm teringin pulak dah weyhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memamng manis sangat pavlova tuu. nani biasa mak cik yang buatkan mintak dia kurangkan sikit manis tuu. kalau manis sangat cepat muak.
      Kalau dah teringin tu memang wajib lah gi :)

      Delete
  42. akak dah makan dah yg baru punya kfc tu tapi not my taste hiksssss. Air sjora tu tatap jadi pilihan tapinya skang ni tak boleh beli air jer. Kene beli yg set je hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tekak nani ni boleh telan lagi semuaaa. hahhaa. Sjora memang sedaaaap :)

      Delete
  43. rezeki jangan ditolak.... telan air liur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh. tak kenyang bonde telan air liur. kena gi kfc makan. ehhehe

      Delete
  44. Jangan makan banyak sangat. Hancur DA

    hahaha

    sedap pula tengok pavlova tu. macam yang ada di cafe hotel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. hancur waktu weekend bro arz. Eheh :P
      Pavlova sedap tapi makan selalu boleh potong kaki. Hahah :D

      Delete
  45. hahahahaa. amboi nanie. nafsu makan dia mencekek semua. hahaha. melayang DA cenggini. hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kelut dah awok. napsu nak makan masa hujung minggu kemain lagi. adehhh T.T

      Delete
  46. Sedap ke tidak golden egg kfc tu? Akak tak pernah cuba lagi. Ada spicy-spicy tak rasanya? Akak suka yang spicy tapi yang 'ordinary spicy' tu dah tak jalan di lidah omputih akak ni. Jap dulu ada bombay crunch, yang itu akak suka sangat. Sampai satu hari akak nak order katanya dah takda lagi. Kempunan jap lari belakang rumah tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah. kemain siap lari belakang rumahh. sedap lahh jugak akak. tapi dia tak berapa pedas sangatlahh. cuma crunchy pastu masin masin sikitlah.sebab tu kan telur masin. mana kelas kfc nak letak nama melayu haruslahh omputeh. hahaha. rasanya sempena CNY ni je ada. burger pun ada jugak. nanti nani nak pergi lagi nak rasa burger pulak. hahaha. macam lah duit kepuk kepuk sangat dalam purse ni sampai nak repeat tiga pat kali. hahaah :P

      Delete
  47. High calorie diet..
    Jaga-jaga knock2.
    Makan sambil nyanyi lagu Elizabeth Tan ye :)

    ReplyDelete
  48. KFC tu sedap Cik Mimie suka french fries dia crunch sangat :) sedap hingga menjilat jari lah...lagi2 orang belanja lagi sedap...hahahaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. memang sedaplahh kalau orang dah belanjaa kann :D

      Delete
  49. biasa kfc yg baru2 ni mmg jarang makan.. selalu ordr famly bucket yg original atau spicy ja nani..hahaha.. kitaorang jarang makan luar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nani pulak pantang ada yang baru laju je kaki nak pegi. hahahha :P

      Delete
  50. KEPCIII KEPCIII hehehe anak2 kak lya pon suka jugak makan KFC tapi tak selalu laa sesekali jer bawak diaorg g sana..Tapi kalau pergi biasa seketul ayam jer diaorg makan pastu Umi ngan abah yg tlg habiskan huhuhhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbalik pulak dengan nani. biasa kitorang yang habiskan ayam. hahaha :D

      Delete
  51. alamak, ni yang kempunan nak makan juga >.< tadi baru je makan lasagna dekat PSF. my fevret. hahahaha.. tapi kalau pavlova, saya x minat sangat. xtahulah kenapa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pavlova manis. kurang jugak makan. tapi sekali sekala boleh lahh :D

      Delete
  52. Bestnya kepsi. Ritu pakai mkn je xtau plak tu golden egg. Hehe.

    ReplyDelete
  53. sedapnya kepci. lama tak makannn :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page