1st EFG Gathering

Assalamualaikum & Hello.
Sabtu baru ni berpeluang turut serta untuk 1st EFG Gathering walaupun mula mula tu macam tak 50-50 nak pergi ke tidak. Sem ni kan sem paling sibuk ya amat, tu yang nak pergi mana - mana kena fikir tiga empat kali. Gitu. Memandangkan dah lama sangat rancang untuk gathering ni, kosongkan lah jugak jadual untuk pergi. Jumaat petang dah gerak ke rumah kak Irra memandangkan I is bujang kan. Boleh lah pergi awal tolong kak Irra kemas kemas rumah. Eh.
Team yang havoc sangat :)
Dah macam ada majlis bertunang/kahwin pulak haa siap dengan khemah hias lawa macam ni. 
Majlis dimulakan dengan bacaan Yaasin :)
Sarapan pagi, macam - macam kuih ada. Semua sedap - sedap pulak tu. Fuhh puas hati !
Akhirnya daapt jugak rasa brownies air tangan Kak Eny. Sebelum ni asyik telan air liur aje tengok gambar gambar yang kekny pos dalam blog dengan instagram.
Menu makan tengah hari. Ada ayam masak merah, kambing masala, kambing bakar. Pehh terbaik!
Lagi sekali dapat makan Pavlova kak Rara. Sedap sangaaat sangaaat.
Model pavlova. Hahaha. 
Nani makan paling sopan. Eh.Sorry to say PCL & Kak Irra. Hahaha :p
Fefeeling dikelilingi bridesmaid yang lawa lawa. kebetulan pulak berdiri kat tengah - tengah. Hahaha! Semua pakai tudung warna turqoise, Nani sorang je pakai tudung coklat. Huhi. Tak sempat dah nak cari tudung, kita rembat je lah mana yang ada kan. 
Dengan Kakcik, Sayidah Napisah yang paling banyak dapat coklat kedbury. 
Gigih jawab soalan teka silang kata tapi ada aje soalan yang tak dapat dijawab. Hahaha ! 
Nak dara jelita mengukir madah,
Disapa pemuda riang hatinya,
Cincin di jari tersarung indah,
Tanda hamba sudah berpunya.

Jeng Jeng Jeng. Eh :p
Ramai pulak yang interframe sekali. Hahaha ! Sebab gambar ni lawa nak jugak letak :p
Seronok aih dapat jumpa semua sekali. Dari alam maya ke dunia realiti. Gitu. Ada yang dari Kedah, dari Pahang turun KL semata - mata nak gathering. Terbaik ! Yang paling tak boleh lupa bila masuk bab panggilan. Dalam wassap panggil mommy irra lah, papaG lah, mamaD lah, mama Dhia lah, bila nak jumpa depan - depan gelabah tak tahu nak panggil apa. Hahaha. Siap buat "meeting" lagi tu nak panggil apa. Hoi kemain haa ! Apa pun memang seronok gathering ni. Semoga ukhwah ini kekal sampai bebila. Hiksss :) Sayang semua :")

Alhamdulillah program yang diadakan ini mendapat sponsor yang sangat mengujakan semua. Terima kasih kerana menaja dan memeriahkan gathering kami.

Biobax Cool Therapy
Biobax Cool Therapy 
#biobaxcooltherapy

Kelantan City Tour Xcelltravel
Kelantan City Tour Xcelltravel 
#xcelltravel

Alludra International (Jus Orlin)
#orlin

Kotak Lensa Instant Photo Booth
Kotak Lensa 
#kotaklensa #instantphotobooth
IG: kotaklensa 

The Violet Sofia
The Violet Sofia
#thevioletsofia
#almumayyazbyvioletsofia

Fennelle Beauty
#fennellebeauty 
#fennellerenewalserum

VCO NUTRASENSE
VCO NUTRASENSE
#VCO #Nutrasense
IG: nizam84

Nizar Faez Studio
Nizar Faez Studio
#nizarfaezstudio

VanLela Hiphoody
VanLela Hiphoody
#hiphoodyvanlela

Balloon Decoration
Majesticevents Sdn Bhd
Majesticevents Sdn Bhd
#khemahkahwin

Cafe Cerita Kambing
Cafe Cerita Kambing
#cafeceritakambing #kambingbakar

Produk Kesihatan Forever
#aloeveraklang0136283485
#aloeverashahalam0136283485

Qaseh Zamri Collection
Qaseh Zamri Collection 
 #qasehzamricollection

Yusmizee Naturopathic Center,  Alor Gajah Melaka

#yusmizeenaturopathic

Qesyamin
#qesyamin

RaisahRafhanah
#headchain #flowercrown

Hazirah
#muchochocolatechips

Sakura Sasuke
#sakurastyle

Acit Guest Book
#hantaranmurahsaya

LadyDaissy Pastry
#LadyDaissyDoorgift

Design&Printing 
#dexsignprinting

Aniq sya 
#aniqsyaquqiz

Homemade Cookies 
#myhomemadecookies

Jus kedondong asam boi 
#manjavakedondongasamboi
FB: Man Java 

Reqa Creative
#reqacreative
FB: reqacreative 

Alhamdulillah! majlis berjalan dengan jayanya! 

21 comments:

  1. Alhamdulillah.,selesai juge #1stEFGathering... tak puas jmpe semua.. :)

    ReplyDelete
  2. Wah bilanya korang meeting nak panggil sapa.. terbaiklah kan.. nak jaga hati. Efg terbaik gathering yg pcl pernah datang. Sempurna gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malam sebelum event PCL. Hahaha ! Macam2 blur2 nak panggil apa bila depan2 gitu. Hehehe. Alhamdulillah :)

      Delete
  3. memang happening gathering kita.. semua sporting walau mula2 tu macam malu2 and cover2... hahahahahhaa... sekali start je photobooth, semua jadi diri sendiri.. x de malu2 dah.. hahahhaaa.. :)

    ReplyDelete
  4. ni gathering team blogger ke? ingatkan majlis kawen adik beradik kak nani ke apa ;-; seronoknya dari alam maya jumpa kat realiti! peramahnya semua orang!

    ReplyDelete
  5. Meriah... semoga ukhwah sentiasa terjalin dgn kecerian dan kejayaan bersama... aamiin... :)

    ReplyDelete
  6. Ramai yg sponsor tu yg nampak gah Nani
    Pakat pakai tudung biru kakak nampak:)

    ReplyDelete
  7. waaaaaa mmg meriah betul.... mcm ada majlis tunang ke nikah je heheheh

    menu udah la semua sedap2... mmg tiada istilah diet dh nengoknya

    ReplyDelete
  8. Uuuu...makanan nampak sedap2 belaka. Akak ade kenal sorang blogger kat sini tak sangka pulak. Rupanya korang dalam circle yang sama. UA and Nani! what a small world. Meriah juga tengok gathering macam ni. Semoga ukhuwah korang terjalin sampai bila2.

    ReplyDelete
  9. amboi meriahnya majlis,,rata-rata blogger dikenali

    ReplyDelete
  10. seronok dapt jumpa live..moga ukuwah kita berkekalan. Amin ;)

    ReplyDelete
  11. wah syoknya, meriah dapat jumpa geng blogger semua :)

    ReplyDelete
  12. wah meriahnya...sedap tgk pavlova tu...huhu...

    ReplyDelete
  13. Meriahnya.. Cam kenduri kawen. Haahahaa..

    ReplyDelete
  14. Sungguh meriah!!!! rasa mcm akak terjoin sama tau hehehe...tp ramai geng EFG cm tak hadir kan...sis mcm perasan la...

    ReplyDelete
  15. wah terbaik...banyak sponsor....bab kek tu memang best

    ReplyDelete
  16. lapaq giler tgk makanan tu
    dah lah tgk lapaq giler ni huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page