Churros Inani Hazwani

Assalamualaikum & Hello.
Asyik tengok aje orang buat churros memang seorang Inani Hazwani tak boleh tahan lah. Kawan pulak asyik cakap senang je nak buat. Haishh apa lagi google punya google resepi memang senang hah, bahan pun ada dekat rumah. Banyak juga resepi nak buat churros ni, tapi macam biasa lah yang paling senang tu yang Nani buat. Hahahah ! Nak pula makan sendiri, letak aje lah ikut suka hati kan. 
Churros Inani Hazwani
Haaaa ini lah dia rupa Churros Inani Hazwani. Amatur kan memang lah tak sama panjang pendeknya itu. Nani pulak acah acah dah pro terus paipkan acuan dalam kuali panas. Itu pasal lah tak tahu panjang mana yang Nani tekan. Alah panjang pendek churros tu tak penting, yang penting rasa dia tu. Sedap lah jugak pada tekak Nani ni hah. Tapi Nani lagi suka makan yang dekat gula tu aje, bila cicah dengan coklat tu rasa tak sedap. 
Orang dalam rumah ni pulak cakap sedap lagi cicah dengan coklat. Hahaha. Entahlah. Tekak masing - masing kan. Menjadi lah cubaan pertama membuat Churros. Gula tu nampak kasar sebab Nani guna gula biasa, tak guna gula ising. Nak mesin gula tu hajatnya tapi pengisar kering kat rumah rosak. Tabur aje lah gula yang dah ada tu kan, asal ada rasa manis sudah. 

39 comments:

  1. Betullah panjang-pendik pun last masuk perut juga:)

    ReplyDelete
  2. Sedapppppnya! Akak setiap kali nampak churros, setiap kali tu teringin! Tapi tak buat2 :)

    ReplyDelete
  3. rajin betui nani ..mcm2 resepi dah die buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha! Ada masa rajin tu boleh lah buat macam macam :P

      Delete
  4. tak pernah lagi makan churros ni. ingin pun ada rasa tgk org asyik try buat hehe

    ReplyDelete
  5. amatur ke tak jnji dh siap nmpak menyelerakan... dr akak tak penah buat pun lg heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha! Lepas ni buat lah kak. Senang je ni. Hihi

      Delete
  6. Wah rajin nani buat sendiri..

    ReplyDelete
  7. churros ni makin glemer pulak akhir2 ni. nampak cm manis je kak, saya ni tak berapa sangat dgn benda manis ni. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab glemer lah akak buat. Hahaha ! Teringin nak rasa pun ye jugak :P

      Delete
  8. haihhh..akak dh lama sesgt dh nak buat tp smp skang xterbuat2 lagi..nak berdiri lama sakit pinggang..pas pantang la baru dpt merasa buat...ke nani nak tlg buatkan utk akak..ehhh, hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama lagi tu nak tunggu lepas pantang. Hehehe :P

      Delete
  9. perrrgghh...!! leh berangan jd orang Paris la makan churos petang2.. hehehehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah ! Fefeeling duduk luar negara sekali sekala :p

      Delete
  10. goreng lagi sedap dari yg bake :D hehe tapi bake nampak lagi sihat hehe

    ReplyDelete
  11. Tak terjebak lg la nak ikut membuatnye. Hehe. Lgpun tak minat ah churros. Hehe

    ReplyDelete
  12. adik punya kuros isi dia ok x..lembik ke keras..ritu k.el buat dia lembik2 skit..nti nak try buat lagi

    ReplyDelete
  13. wahhhhhhhhhhhh rajin nani..... akak salin resepi jek...buat nye tak jugaaaaaaaaaaaaakkk hahaahahahah

    selamat tahun baru 2016 nani...moga tahun 2016 memberi 1001 keberkatan dan rahmat pada kite sekeluarga.....amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha! Nanti ajak miamija buat kak. :D Aminnn. Selamat tahun baru kak :D

      Delete
  14. tak pnh buat sendiri pon.nani buat ni kira oke la kan..

    ReplyDelete
  15. Rajin buat churros sendiri ya, Nani. Kalau saya, main beli je. haha

    ReplyDelete
  16. ramai cakap sedap, nak kene try buat ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page