Craving !

Assalamualaikum & Hello.
Dua tiga hari ni lidah selalu nak makan dessert, lebih spesfik lagi mango chilled cheese cake. Haha! Yang susah tu lah jugak yang teringin nak makannya kan. Ada jugaklah tengok harga yang buat delivery area Selangor ni, boleh tahan jugaklah. Semuanya atas RM90 kalau yang besar. Kalau yang kecil tak ada pulak yang buat delivery, semuanya kena walk in. Sobs T_T  So kita tahanlah dulu nafsu nak makan mango chilled cheese cake tu, esok balik Pahang kalau rajin boleh lah buat. Sempat ke entah, sibuk dengan kenduri Kak Diah nak kahwin lagi.
Mango Cheese Cake
Sumber Google
Nak buat ni senang sahaja, cuma rajin dengan tidak. Kalau ada yang terliur nak makan jugak boleh tengok Resepi Manggo Chilled Cheese Cake yang Nani pernah buat dulu. Nikmat dapat makan benda benda sejuk musim panas ni. Teringinnya alahai, Tak sabar nya nak balik, nak buat sendiri. Hahaha! Dekat Pahang, KULA CAKES memang terkenal dengan kesedapan mango cheese cake ni. Yummeh!


15 comments:

  1. nani,nampak pic kak ana terus masuk blog nani, ingatkan nani yang buat haha.. :)

    ReplyDelete
  2. Belum pernah g Kula Cakes tuu...pernah la dengar 2-3 kali nama dia...Sally tgh teringin nak makan mango mousse cake neh -_-

    ReplyDelete
  3. ishh nani ni...bikin teliur jek...dah le akak puase nieh...

    lately ni kek ni dok viral kat fb....lagi2 tgk dieorg susun mangga tu jadi ala2 bunga...lawo nye laaa hai...terbayang2 kalo sejuk2 lalu kat tekak....

    ReplyDelete
  4. wow! sedap ni.. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

    ReplyDelete
  5. cantiknya cheese kek, sayang nak makan..

    ReplyDelete
  6. nani akak dah makan kula cakes punya mango cheese cake. dapp. nani try la masuk group Masak Apa Hari Ni. Ramai yg jual. Cer nani tanya area nani

    ReplyDelete
  7. mak aiii nak tumpang craving gak lah bleh

    ReplyDelete
  8. Assalamulaikum.Anda di jemput untuk sertai segmen tonton animasi pendek uk20 free gift.(>.<)

    ReplyDelete
  9. Alaaaa....nani ni kan.....saje je goda akak..tgok dah teringin gak

    ReplyDelete
  10. x pernah makan manggo cheesecake lagii >.<

    ReplyDelete
  11. memang sedap mango cheesecake niiiii!! saya ada pernah order, harga rm55 termasuk delivery. tak reti buat, order je bolehlah. hihi. teringin nak pergi kulacakes. ramai cakap sedap!!

    ReplyDelete
  12. Ya Allah terliurnyaaaa! Nad tak reti sangat baking D; Buatkannnn pleaseeee kak Inani please.

    ReplyDelete
  13. Kula Cakes tu selalu dengar namanya disebut-sebut, Nani. Cuma belum sampailah!

    Sedapnya alahai apa sahaja yang ada cheese ni!

    ReplyDelete
  14. Nampak sedap gila.. Huhuuu.. Kalau nak buat sendiri, memang tak la. Baik order terus sampai depan rumah hahahha

    ReplyDelete
  15. Sedap makan waktu petang2 ni sambil berblogging... mmg best!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page