Nostalgia Dulu Dulu

Assalamualaikum & Hello.

Semalam sempat aku ke sekolah rendah sekejap, ziarah cikgu cikgu yang pernah menabur bakti dulu dulu. Orang cakap, tempat jatuh lagikan dikenang inikan pula tempat bermain kan. Ziarah sambil kutip kata - kata semangat untuk dibawa bersama kelak. Ihikss. Sempat berborak dengan cikgu cikgu yang masih setia mengajar di bumi itu. Soalan yang paling KBAT semalam " dah ada pakwe ke ni?" Adoii cikgu terus saya rasa nak pitam. Hahaha. Nanti saya hantar kad ye cikgu. Kahkahkah :P
Ni bilik tayang rasanya nama dia. Hahaha. Dah lupa Nani ni, dulu selalu belajar bm dengan bi dekat sini. Tapi dulu nan hadoonyaa astro tu semua. Zaman dah canggih kan sekarang, astro pun ada dekat sekolah. Kalau tak berjaya lagi tak tahu lah nak cakap apa dik. Kalau ada rezeki nanti mana tau dapat mengajar dekat sini kan. Menabur bakti  pada sekolah lama lagi saya suka. Ihiksss :D
Gambar semalam acah acah pakai purdah kawan. Hahah. Dia beli shawl free purdah so Iolss pun saje lah nak try pakai. Aiwah :P 

p/s: In sha Allah lepas ni Nani akan sambung belajar lagi. Mungkin masa untuk blog akan terhad. Keep support on Cik Manis. Eheh !

28 comments:

  1. Lepas ni ada masa free boleh buat entri lagi..hehe.

    ReplyDelete
  2. Manisnya nani berniqab. Alhamdulillah, smg urusan sambung study nani dipermudahkan.

    ReplyDelete
  3. Dah berpurdah terus pun boleh. Nampak ayu je mata dia.. <3

    ReplyDelete
  4. semoga apa yang nani lakukan akan berjaya ye..sambung belajar memang best

    ReplyDelete
  5. Oh... itu yg jumpa cikgu lama ye Nani
    Teruskan belajar selagi ada kemahuan dan mampu lagi Nani - tak rugi

    ReplyDelete
  6. nani belajar kat mana? Wahhh.. saya sentiasa support! :)

    ReplyDelete
  7. balek ke sekolah, terase nk sekolah semulaaa.. cepatnya mase berlalu... kan..??
    cantekkk :)

    ReplyDelete
  8. lain muka nani pakai purdah....segan pulak rasanya...:-))

    good luck...

    ReplyDelete
  9. Zaman persekolahan adalah kenangan yg paling manis.. mmg nostalgia.. :)

    ReplyDelete
  10. Semoga berjaya dalam pelajaran nanti yer Nani...

    ReplyDelete
  11. rindu betul zaman sekolah..bangku meja environment, dpt adiah/cekelat dari secret admirer..ehhh, waakakakakaka

    ReplyDelete
  12. untungnya, dapat menjenguk sekolah lama. Mesti tersenyum je kan, imbau kenangan.

    ReplyDelete
  13. saat paling best imbau kenangan sekolah...

    ReplyDelete
  14. sekolah rendah lah masa paling weet manih tau. muehehe

    ReplyDelete
  15. Rajinnya kak nani dtg melawat sekolah. Bagus bagus :D

    ReplyDelete
  16. wah nak sambung belajar lagi. hehe. semoga dipermudahkan semua eh.. :D

    ReplyDelete
  17. rajin p sekolah :)
    selamat sambung belajar. dah boleh nyanyi lagu kun anta tu nani :')

    ReplyDelete
  18. rajin nye ziarah sekolah.. sek rendah plak tu.. kalo CT pi rasanya cikgu banyak brtukar da..

    ReplyDelete
  19. Akak kalau balik kampung di BP akan ternampaklah sekolah rendah tapi cikgu-cikgu yang mengajar akak dulu tentulah dah takda, dah pencen ataupun mungkin dah memang tiada lagi. Huhuhu....

    Yalah Nani. Teruskan usaha murni sambung belajar tu. Belajar rajin-rajin yerk. Kalau pandai akak bagi hadiah ~_^

    ReplyDelete
  20. Chaiyok2 :) Moga tercapai impian nak mengajar di sekolah lama tu :)

    ReplyDelete
  21. wewittt lawa berpurdah. hehehehhe..

    semoga terus sukses dalam pelajaran k! :D

    ReplyDelete
  22. dah lama xpergi skolah rendah dlu. padahal dekat je dgn rumah. haha

    ReplyDelete
  23. Bestnya gi skolah lama. dapat jumpa cikgu2 lama...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page