Segmen : Zaman Persekolahan


klik SINI untuk join ^__^

jom kita mengimbau ke zaman dulu dulu kala. ehehehe :p aku pilih no 16.. aku ni jenis yang habit tiap kali cikgu cakap kena ada pen dan kertas depan mata. sekurang kurangnya kalau cikgu tu cakap point yang penting kita boleh tulis kan. satu lagi aku sokmo ingat pesan cikgu aku masa sekolah dulu. cikgu tu pernah cakap " kalau kamu tak nak mengantuk pastikan ada pen atau pensel dekat tangan kamu." bila fikir fikir balik betul jugak. kalau melangut, dengar je cikgu tu bercakap lama lama boleh jadi yang macam gambar ketiga tu kann. hahah :P fokus itu perlu oihh :) kalau tak macam mana nak berjaya melainkan kau boleh belajar sendiri. dan aku bukanlah yang jenis boleh belajar sendiri. memang kena ada cikgu or kawan yang membantu.kalau tak benda lain yang aku buat. 

bila nak ingat satu satu kenangan dekat sekolah ni memang banyak lah kan. tak terkira. pada aku zaman sekolah adalah zaman yang paling best dan ohsemmm. kalau korang pulak akan pilh no berapa??

jom sama sama join segmen ni :) 









42 comments:

  1. Replies
    1. hahaha. mengelamaun masa kelas. pernah jugak sis ^__^

      Delete
  2. 7,8,9,18. hahahaha.
    tapi paling kerap 7 arh. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. dashat betul :P termenung ingat ke sape hahh :p

      Delete
  3. saya pilih no. 4..8 dan 9..heheehhe...aduh..kenangan betul ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. tak pernah tak bercakap dengan kawan dalam kelas kann.. hihihi. mengimbau memori lama :D

      Delete
  4. Replies
    1. kann. zaman sekolah zaman yang paling banyak kenangan ^_^

      Delete
  5. Akk rasanya mcm no. 18 je. Tp kalau no 8,9
    selalu gak... hehe.

    Aduhh... rindunya zmn skolah.... science stream form 5.... batch 99
    Sweet memory....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. itu lah. cikgu ngajar dekat depan kita pun sibuk nak ngajar dekat belakang. rinduu sangat zaman sekolah :)

      Delete
  6. assalamualaikum. jejalan sini..eh! nurul pilih nmber 7. berangan pasal future lah konon..hehe. kadang-kadang 16 jugak sbb nak elak mengantuk. kalau bosan sangat..baru nmber 3 tapi..tak ada peta ( air liur ) atas meja okeyh. anyway, nice entry! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. pernah jugak tidur dalam kelas tapi tak dek lah sampai meleleh aor liur kann. haha. jatuh saham pulak karang. :P

      Delete
  7. singgah dari segmen yg sama. kebanyakan yg Jie usha mmg ramai nombor 16 kan? baik betul. hehe
    good luck ye! :D

    ReplyDelete
  8. ina pun 16 hehe... ^^ nampak macam baik je :p hahaha selamat bersegmen ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. sep sikit ina ! :D selamat bersegmen jugak dik :)

      Delete
  9. sy yg no. 7 kot..haha
    dok berangan je kejee xDD

    btw, salam ukhuwah sis :) #279

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah., itu selalu akak . salam ukhwah dari saya ^__^

      Delete
  10. kalau ingat balik zaman2 sekolah dulu confirm rasa mcm nak putar balik masa kan?
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sangat. syok gila kot zaman zekolah ^__^

      Delete
  11. Replies
    1. terima kasih daun keladi qilahh. wiwiwi :p

      Delete
  12. Zaman sekolah pastinya zaman yg penuh dgn pengalaman yg menostalgiakan... seronok.. All the best Inani.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul memang banyak nostalgia. terima kasih :)

      Delete
  13. Yup stuju ngan kata2 cikgu tu tp klu cikna no.3, 14&15....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboihh cikna. hahah. takpe2 kenangan zaman bebudak kann :)

      Delete
  14. Replies
    1. betul. zaman yang paling seronok ^_^

      Delete
  15. sama la, no 16 jugak. kalau tak tulis masa cikgu mengajar,confirm mengantuk. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang boleh siap mimpi pergi Paris jawabnya. hahah

      Delete
  16. Dah join.. Sy pilih no 8. Tapikan, psl tips pen ngn kertas tu mmg betul pun.. Sbb skrg apply tips tu kt kolej. Klu xde pen ngn krtas.. Blank terus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. kalau tak memang haru sungguh. Mengantuk :P

      Delete
  17. bagus nani ni geng dok depan hehe. ana ni dok blkg =P


    http://ana-mizu.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe. duduk belakang banyak main nani ni :P

      Delete
  18. gudlcuk awak!

    mai sini baca jom :D

    http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
  19. singgah dari segmen yg sama :)

    http://kameqdeanna.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
  20. hyee cik belbel datang, terima kasih join segmen cik balqis
    http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    cik belbel kat tangan ada pen, tapi main lukis2. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha, pernah jugak buat gituu :D

      Delete
  21. tengkiu join segmen sy. jom check pemenang plak yer :)
    Senarai Pemenang Segmen

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page