Thank You 2019

Assalamualaikum & Hello. 
Hai korang! Finally we are at the end of this year! Rasa uwow cepatnya masa berlalu & next year is going to be my tough year. Macam macam komitmen & tanggungjawab baru yang nak kena handle. Phew nervous sikit but inshaAllah everything will be fine. I really hope so. Bila dah hujung tahun ni, of course kita akan buat sesi recap apa yang dah jadi throughout this year. Gittew! Ini dah macam entry wajib setiap kali hujung tahun. Hahah! Rasanya tahun ni tahun yang paling banyak Nani nak kena deal dengan emosi. Tahun di mana kita orang satu family diuji dengan kehilangan orang yang tersayang & paling dekat di hati, iaitu nenek Nani sebelah abah. Daaan tahun ni juga sengaja sibukkan diri sebab nak 'move on' dari seseorang. Hahaha! Susah juga rupanya nak deal dengan heart break ni rupanya, eh tibeh. Tapi memang ada satu masa tu Nani sibuk betul sampai bulan November hari tu langsung tak update blog. Fuhh lain macam dia punya sibuk tu. Next year tak tahu lah macam mana pulak lagi lagi bila komitmen dah bertambah. 
To sum up everything, tahun 2019 ni memang penuh dengan drama tapi manisnya tu tetap juga ada. Macam macaroon dengan coklat dekat bawah ni lah, ada manis - pahit. Gittew! Eh menyempat pulak dia kaitkan hahah! 😝
Oh ye, salah satu achievement Nani untuk tahun ni semestinyaaa, dah dapat lesen kereta & dah boleh drive. Hahah! Lepas dah bertahun tahun peram niat nak pergi kelas memandu, akhirnyaa tahun ni berjaya untick kotak tu. Tak boleh lupa betul masa mula mula drive dulu, teruk kemain. Kenangan wakk! Lain lain achievement tu biasa biasa aje, plan nak saving hari tu berjaya juga okay! Tapi Nani belum kira lagi berapa yang dah berjaya saving tu sebab konsep dia masuk aje duit ikut suka. Tak sabaar nak pecahkan, mana tahu boleh guna buat pergi melancong. Eh? Harap harap tahun ni makin rajin lah nak saving, saving ni serious bagus. At least kalau masa dah terdesak sangat, ada jugak duit tepi as back up. Tapi this year memang tak sentuh lagi tabung tu, itu yang excited nak pecahkan nanti. Lepas tu baru lah kita fikir nak guna untuk apa, selalunya habiskan dekat makanan aje lah. Hahah! 

Blogging pulak jangan cakap, memang banyak kelaut tahun ni. Rasanya bulan January hari tu aje yang ada 13 entry, lain lain semua below than 10. Allahu Nani. Hahaha! Tak apa, next year kita buat come back balik semula, ceh kemain kan. Harap harap bukan hangat hangat tahi ayam lagi lah, selalunya awal awal tu memang semangat. Tapi bila dah masuk kerja bertimbun, lepas tu hal itu hal ini, mula lah dianak tirikan blog ni hah. By the way, semalam dah masuk tahun ketujuh Nani berblogging uwuu rasa macam tak percayaa! Macam macam okay dah merepek merapu dalam ni, kalau entry lama lama dulu memang banyak dah Nani delete sebab rasa macam tak matang betul post dulu. Ejaan pun kemain lagi, rasa macam nak maki diri sendiri bila baca. Hahahaha! 
Harapan Nani untuk tahun 2020 ni? Tak minta banyak, cukuplah Tuhan permudahkan semua urusan Nani. Takut sebenarnya sebab tahun 2020 ni ada satu komitmen baru yang Nani pegang. Bila kita duduk dekat atas ni sebenarnya ada pros and cons nya jugak. Pros nya rasa macam dihargai sebab orang percayakan kita untuk galas tanggungjawab tu tapi cons nya takut kecewakan hati sesiapa sebab terlalu banyak expectations yang dia orang letakkan. Tak tahu lah, kadang kadang Nani ni jenis overthinking juga. Tapi harap harap lah semuanya dipermudahkan kan, boleh jaga hati semua orang sama rata. Eh nervous lah kita bila cakap pasal ni. Hahah! 
Yang terakhirnya daripada aku khas buat setiap jiwa jiwa yang hadir dan jadi sebahagian daripada hidup aku; terima kasih. Terima kasih untuk kenangan yang manis manis sepanjang tahun 2019. Terima kasih sebab masih tetap setia bersama aku yang terlalu banyak kurangnya. Terima kasih untuk setiap kata nasihat dan pesanan tulus daripada kalian yang sentiasa menjadi kekuatan untuk aku terus melangkah ke depan. Sekali lagi, terima kasih untuk semuanya. Dan untuk kamu, kamu yang perlahan lahan melangkah 'jauh' tinggalkan aku. Terima kasih sebab pernah izinkan aku bertapak dalam hidup kau & berkongsi rasa yang sama dulu. Semoga yang baik baik Tuhan kurniakan untuk engkau dan dia nanti. Dua tahun berlalu tapi aku masih belajar melangkah tanpa engkau. Dan untuk semua yang tak jemu jemu ke sini, terima kasih. Semoga tahun 2020 memberikan lebih banyak kegembiraan dan kebahagiaan buat kita semua. Selamat Tahun Baru! 

11 comments:

  1. 2019 akak tengok nani bizi bebeno... moga tahun 2020 akan lebih baik dari tahun sebelumnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye kak memang busy dia lain macam. Hahah! Amin inhshaAllah. Semoga yang baik baik untuk kak Dana & family ❤

      Delete
  2. selamat tahun baru 2020 Nani..
    Semoga tahun 2020 lebih indah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy New Year Han. Semoga yang baik baik jugak untuk awak 2020 nanti! πŸ˜‰

      Delete
  3. selamat tahun baru semoga tahun 2020 lebih menjanjikan kemanisan

    ReplyDelete
  4. selamat tahun baru semoga tahun 2020 lebih menjanjikan kemanisan

    ReplyDelete
  5. Happy new year Nani. May all the luck and happiness to you 😘

    ReplyDelete
  6. selamat tahun baru 2020 Nani, sama lak entri terakhir 2019 kita ye recap semula blogging :)

    ReplyDelete
  7. Semoga dapat menggalas tanggungjawab
    dengan cemerlang. Amin.

    ReplyDelete
  8. happy new year Nani.. amin isnyallah. semoga Allah mudahkan semua urusan kita. sihat sentiasa dan ceria bahagia =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page