Jatuh Longkang pfftttttttt


hari ni aku nak throwback cerita dulu dulu kala. ecehhhh.. aku ingat dulu masa sekolah bila time rehat kitorang bertujuh akan jalan sama2 pergi kantin. kawan2 aku masa sekolah dulu semua pengawas. muehehehhe :P memilih kawan betul kann :p masa tu aku dalam darjah enam kot. bebudak kecik lagi masa  muka pun comel comel ala ala baby face gitu.. * uweekkkkk * perasan tuan tanah ni. 

sambung balik cerita aku tadi. dan dan on the way nak pergi rehat tu aku ni syok lah bercerita itu ini sekali ambik kau sebelah kaki dah selamat mendarat dalam longkang & sebeblah kaki lagi atas tar. woihhh maluuuuuuu.. time tu pulak cikgu bm aku lalu " haha Nani awak usha sape sampai jatuh dalam longkang ni?" kawan aku semua hampeh belaka. bukannya nak nolong tapi gelakkan aku adeler. kureng asam boi betul lah budak berenam tu :p




aku pun sengih sengih je pandang cikgu tu.. dalam masa yang sama dok tarik kaki keluar dari longkang. dah berjaya tarik kaki kasut pulak tertinggal dalam tu. malangssss kannn nasib aku masa tu.. tapi benda tu lah yang paling aku hengat sampai sekarang.orang kata tempat jatuh lagikan dikenang :p phewwww ~
even kawan aku yang enam orang tu gelakkan aku sakan tapi diorang lah yang tetap ada dengan aku sampai sekarang. dekat berbelas tahun  dah kita kenal. tak sangka gilossss :D 








24 comments:

  1. Spa rendam kaki dalam longkang eh ? Hahahahaha.

    ReplyDelete
  2. @Nuriesya Nadia : muahahaha :p sebab tak pandai lagi pegi spa masa tu so longkang pun boleh laaa :p

    ReplyDelete
  3. @nuyui : ahaaaa.. kenangan pahit manis masin semua lahhh :p

    ReplyDelete
  4. kita pun ada kenangan jatuh longkang jugak, cuma.. ceritanya berbeza. hihihi -.-

    ReplyDelete
  5. @anis ifham : bila ingat balik memang lawak habisss :P

    ReplyDelete
  6. Hahaaa..psttt..cikgu bm tu lelaki ke perempuan? Single? Ahahaha. Ciannye jatuh longkang. Ana pernah jatuh longkang dalam. Yang ana jatuh, pastu berdiri pun still tak nampak apa2. Pendek la katakan. Hahaha

    ReplyDelete
  7. @Ana : cikgu bm tu lelaki.. aaaaa.. berkilo kilo rasa malu ni hahhh .. opkos lahh dah kawen. taraf bapak2 orang cikgu tuu :p

    ReplyDelete
  8. hahahaa. dulu kita pun sama juga. jalan - jalan kaki termasuk dalam longkang. Nasib baik longkang dekat kantin tu tak dalam dan takde air masa tu. Aduhai lawak bila ingat cerita lama,kan? =D *cerita tu masa zaman sek rendah,hahaha*

    ReplyDelete
  9. @huda : hahah.. lawak sangat.. ni dah besar panjang bila ingat balik kisah lima2 memang kelakar :P

    ReplyDelete
  10. hehehe kite plak ingat lagi, kene denda ngan cikgu sebab satu geng bising menyanyi lagu Siti Nurhaliza. Masa tu darjah 4, Siti tengah top. kena nyanyi lagi Cindai hahahaha

    ReplyDelete
  11. Eka : hahaha.. untung lahh suara sedapp boleh buat konsert dekat sekolah..kikiki :p

    ReplyDelete
  12. Salam Kenal Cik Manis ...Kak Lya singgah sini dari KBBA ...Done Follow sini ..Jemput singgah
    http://akifimtiyaz3.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. done follow you...do follow me back ya?? :-)
    http://eikorina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. @akif : salam kenal jugak kak lya :)

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Nani..
    Hehe, kelakar.. nasib baru sekolah rendah.. Kalau sekolah menengah lagi malu.. Hikhik! ^^,
    Btw, done follow u..#203 ^^,
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  16. best bila dikenang kenangan lama

    Jemput join segmen http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/09/segmen-blogwalking-lestari.html

    ReplyDelete
  17. ok lewwtew kwn tlg gelakk..hahahaha
    time skola rendah biasa la..hahaha

    ReplyDelete
  18. nice, setiap kenangan kita tak pernah kita lupa .... salam ukhwah dear....

    ReplyDelete
  19. Aduyaii itulah waktu budak2 dulu kalau kawan jatuh ke apa ke mesti diorg gelakkan.. sekarang kalau ada kawan yg mcm tu mmg hampeh lah xD

    ReplyDelete
  20. seronok ngimbau time belajar ni, ani plak langgar tiang tengok pakwe ensem hehe, cmner tu? tak dan nak cover dah, ngekeh2 gelak ngan member hehe

    ReplyDelete
  21. Haha lain kali hati hati yee. Tak pernah lagi jatuh longkang fuh sebaik

    ReplyDelete
  22. zaman persekolah adalah zaman yang penuh keindahan dan beribu kenangan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page