Hair Mist Keluaran Astraea Beauty Mampu Merawat & Mengatasi Masalah Rambut

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Bila cakap pasal penjagaan diri ni, bukannya muka aje yang kita nak kena jaga tapi dari hujung rambut sampai lah ke hujung kaki. Selalunya ramai orang yang anggap rambut tu tak penting sangat, asal shampoo aje, okay dah settle. Pada Nani, sekurang kurangnya untuk rambut kena pakai shampoo, conditioner dan jugak serum baru lah rambut tu sihat. Cuma yang jadi masalah bila nak cari produk yang sesuai untuk kita pakai. Susah wak nak cari produk yang betul betul okay lagi lagi kalau jenis rambut yang cepat kusut bila kering. Satu lagi, kita kan bertudung so kadang kadang tu bila rambut still lagi basah & dah nak kena bersiap untuk keluar memang rambut akan cepat berbau dan kepam. Korang pun mesti ada masalah yang sama jugak kan? So hari ni Nani nak share dengan korang satu serum yang Nani sendiri dah try pakai. Berkesan okayy! Nani baru guna dalam dua minggu macam tu, nampaklah perubahan tu. Still ada lagi rambut kusut tapi tak lah macam dulu dah, memang jatuh cinta lah dengan serum keluaran Astraea Beauty ni hah. Korang pun seriously wajib try sebab memang best sangat! Tak macam serum yang Nani dah pernah try sebelum ni. 
Kelebihan Hair Mist by Astraea Beauty:
đź’™Mengurangkan dan merawat masalah rambut bercabang
đź’šMengurangkan masalah kulit kepala dan rambut kering
đź’—Mengurangkan masalah rambut kusut dan kasar 
đź’›Mengurangkan masalah rambut berbau dan kepam
đź’ś Mengatasi masalah kulit kepala gatal
Bila Nani cakap best, maksudnya memang betul betul best dan berhasil bila pakai tu. Memang recommended untuk korang pun try jugak. Bukan senang nak jumpa produk yang best dengan harga mampu milik. Ingredients yang digunakan pun semua ada kelebihan tersendiri. Korang boleh check it out dekat bawah ni okay!
Witch Hazel
Merawat masalah rambut kering
Mengurangkan kegatalan pada kulit kepala
Castor Oil
Mengatasi kulit kepala kering
Mengatasi kurap pada kulit kepala
Menghitamkan, menyuburkan dan menebalkan rambut
Membuat rambut lebih berkilau
Almond Oil 
Memelihara kesihatan kulit kepala
Mencegah rambut gugur
Memperbaiki kerosakan rambut
Membersihkan kulit kepala
Memberi kilau pada rambut
Pro Vitamin B5
Melembapkan rambut
Merawat rambut rosak
Menjadikan rambut lebih sihat
Coconut Oil
Menyihatkan kulit kepala
Merawat masalah kelemumur
Merawat masalah rambut bercabang

Ini pulak antara feedback yang dah pernah try guna hair mist ni. See, macam yang Nani cakap tadi lah, rambut pun akan jadi wangi aje bila pakai. Oh ye produk ni bukan aje untuk wanita aje tau, lelaki pun sesuai jugak untuk pakai. Boleh lah ajak suami, tunang, abang, adik semua beli and try produk ni nanti. Hiks :)

Harga : RM 25 sebotol
Harga promo : RM 15 sebotol (sehingga 30 September)
Untuk korang yang ada masalah rambut tu, boleh lah try pulak guna hair serum ni okay! Daripada beli produk yang harganya boleh tahan mahal tu, baik korang guna produk ni. Memang berkesan dan sesuai sangat dengan Nani. Belum cuba belum tahu kan, so baik korang beli sekarang sementara dia orang tengah buat promotion ni. Ajak sekali kawan kawan beli okay! Nak guna hair mist ni pun senang sangat, spray aje dekat rambut lepas dah siap mandi. Memang dah jatuh cinta betul lah dengan hair mist keluaran Astraea Beauty ni hah, korang pun confirm akan jatuh cinta jugak lepas dah try nanti. Tunggu apa lagi tu, cecepat dapatkan hair mist ni tau! Untuk pembelian korang boleh dm dia orang melalui Twitter & Instagram. Nak lagi mudah, klik aje link dekat bawah ni okay!

Resepi Inti Karipap Kentang

Assalamualaikum & Hello.
Hai korangg! Fuhh lama betul hilang dari 'radar' hari ni baru ada masa sikit nak duduk menghadap blog sendiri. Ingat weekend hari tu dapat lah jugak taip satu dua entry, sekali demam dengan pakej selsema pulak. Memang tak jadi apa lah bila tak sihat ni kan, satu kerja pun tak jalan. Mungkin sebab cuaca yang tak berapa nak menentu ni, tu yang mudah sangat sakit. Nak update blog time weekdays lagi lah tak sempat. Berganda ganda kerja nak buat sampai rasa 'me time' pun tak ada. Hahah! Baru ni time tak sihat tu lah baru dapat rasa nikmat berehat yang betul. Tidur cukup, makan aje tak berapa nak cukup sebab selera hilang. Hari ni baru rasa dah recover sepenuhnya. Alhamdulillah! Badan pun ada limit dia jugak kan, pnce bila dah penat sangat tapi push jugak buat kerja itu ini, tu lah yang buat kita jatuh sakit. Korang pun jaga diri elok elok, make sure dapat rehat yang secukupnya. Wah siap buat pesanan penaja lagi kan hari ni. Hahah! Okay lah hari ni Nani nak share Resepi Inti Karipap Kentang yang dah lama gila duduk dalam draft entry ni. Hahah! Bulan lepas buat karipap, baru ni ada masa nak share resepi. Phew! Korang boleh lah simpan resepi simple ni siap siap okay!
Ini lah rupa inti karipap kentang yang Nani buat hari tu. First time jugak try buat inti kentang ni, berdebar jugaklah kita ni hah sebab takut tak jadi. Hahaha! Boleh check it out bahan bahan dekat bawah ni okay! 
Bahan - Bahan:
Bawang besar (potong dadu)
Ubi Kentang (potong dadu)
Cili Kisar (ikut suka nak letak banyak mana)
Serbuk Kari (tiga sudu makan)
Serbuk Cili (tiga sudu makan)
Daun Sup (optional) 
Cara - Caranya:
1) Panaskan minyak masak, lepas tu tumiskan bawang besar tadi sehingga layu. Nani hari tu lebihkan sikit bawang ni sebab bau dia wangi. Tapi depends pada selera korang lah, kalau tak suka bawang boleh kurangkan. 
2) Bila bawang dah layu, boleh masukkan cili kisar tadi. Tumis sampai garing sikit. Selalu dalam lima ke 10 minit macam tu cili dah garing sebab kita letak sikit aje kan. Kemudian masukkan serbuk kari dan serbuk cili. Nani suka bancuh dengan air siap siap sebelum masuk dalam kuali. Ada sesetengah orang dia letak aje, tak bancuh dengan air. Ikut suka masing masing okay!
3) Kemudian masukkan ubi kentang dan tambah air. Masaklah sampai kentang tu lembut. Selagi kentang tak lembut, tambah air tau! Jangan lupa masukkan garam jugak.
4) Last sekali taburkan daun sup. Kalau tak nak pun tak apa. 
Siappp! Ini lah hasil karipap inti ubi kentang yang Nani buat hari tu. Karipap ni sedap buat banyak banyak lepas tu frozen kan dia. Time nak makan, goreng aje kan senang! Korang boleh lah try buat jugak karipap ni, serius berbaloi betul bila buat sendiri. Oh ye, karipap ni nampak sama aje saiz dia sebab Nani guna acuan hari tu. Tak pandai jugak nak kelim karipap sendiri. Hahahah! Hari tu ada jugaklah try buat kelim tu sendiri, tapi tak menjadi weh. Makin buruk ada lah Nani tengok. So kalau korang pun jenis 'keras tangan' macam Nani, beli aje acuan karipap tu okay! Selamat mencuba! 

Best Bouquets And Great Flower Arrangements From A Better Florist Malaysia

Assalamualaikum & Hello.
Hi everyone! Hi everyone! One of the most common items people usually gift are flowers, therefore, it’s no wonder there’s a florist on every corner. And every one of us has a favourite florist, that they love more than the other one, and it’s all for one simple reason. Either they have more beautiful flowers, more options, gifts in their offering as well, or a crazy fast delivery. But, if you like all of these, and you’ve dreamed of finding a florist that has it all, then you have to take a look into A Better Florist. A Better Florist is the best Malaysian flower delivery and they are so different from other florists, it’s no wonder they have made a lot of top lists online. 
Whether as a Singapore flower delivery or an UAE flower delivery, ABF knows exactly how to cater to their customers in all fields. Up until A Better Florist, I never realised how all of these things matter and impact your shopping experience. A Better Florist took every single part of their service and kicked it up a notch, so that you have a florist that has it all. 
Firstly, you’ll notice that their flowers are exquisite. Although they do not have so many options, I actually don’t mind it. It makes shopping so much easier, especially if you’re indecisive like me. Everything is easy to find on their website, which is what I also love. I am the kind of person that loves online shopping above all, and when a brand has a great, fast, and simple website, I’m all about it. 
The flowers are always fresh and perky, which is also fantastic. It also helps that they have a flower delivery that comes to you on the same day, so your flowers are just as fresh and alive as they are at the store on that day. They are actually quite famous for their flower delivery, given that it’s free and it’s super fast. 
Whether it’s their KL florist, the Ipoh florist and Penang florist, or even the JB florist, they have gift options as well, such as some of the best hampers and fruit baskets in Malaysia. Although this isn’t exactly unique for a flower delivery to offer gifts, I think A Better Florist just does it better. I’ve seen a lot of people rave about their baby hampers, but I personally haven’t ordered it yet as I haven’t had the opportunity. However, it does look beautiful. 
The bottom line is, whether it’s their UAE florist, or their HK florist that has amazing HK flowers, A Better Florist is a real breath of fresh air when it comes to flower shopping. It changes the entire experience for you, and you’re finally introduced to something new and different, and it’s more than obvious. I highly recommend A Better Florist. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page