4Fingers di Mid Valley.

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Rindunyaaa nak membebel panjang panjang dekat sini. Hahah!Rasa dah berminggu kot Nani tak update blog. Semenjak laptop rosak hari tu, memang rasa susah sangat nak update blog apatah lagi nak drop komen dekat entry korang. Sorry sangat tau mana yang ada singgah sini tapi Nani tak sempat nak terjah lagi blog korang. Blogwalking guna phone pun kadang kadang sempat singgah satu dua blog aje. Lagi pun sekarang tengah sibuk dengan komitmen lain jugak. Ini pun sedar sedar dah masuk bulan Disember. Hoi cepat nya rasa masa berlalu, dah nak masuk tahun 2018 tak lama lagi. Typical ayat seorang Nani bila dah nak masuk tahun baru. Hahahah! Tapi serius tau, rasa macam alah cepatnya, banyak lagi azam tahun ni yang tak terlaksana. Kahkah! Tak apa, next year kita guna azam yang sama lagi okay! Sebenarnya ada banyak benda jadi sepanjang dua tiga bulan ni, tapi itu lah tak sempat nak kongsi semua. Doakan laptop aku elok semula tau korang. 
Kemain panjang membebel entry hari ni padahal tujuan asal nak cerita pasal 4Fingers dekat Mid Valley. Hahah! Korang pernah makan tak dekat sini? ngan tak pernah, serius rugi. Sebab ayam dekat sini sedaaap gila kot. Even agak mahal, tapi why not sekali sekala kan. Heheh. Oh ya, 4Fingers ni yang Nani tahu cuma ada dekat Mid Valley, Nu Sentral dengan Times Square. Lain lain outlets korang boleh check direct dekat website dia orang okay. Nani pernah pergi outlet yang dekat Mid Valley aje, lain lain tu tak pernah lagi. 

Nani dah tak ingat apa nama menu yang Nani order ni tapi harga dalam RM 19.90 sekali dengan air. Ada nasi, ayam tiga ketul dan jugak coleslow. Serius memang sedap ayam dekat sini sebab crispy even dah sejuk. Hari tu ingat nak makan ayam aje tapi sebab lapar kita orang ambil set yang nasi sekali. Heheh. Korang yang suka makan korean chicken tu boleh lah try yang dekat 4Fingers ni pulak. Dijamin puas hati dan rasa nak repeat lagi dan lagi. Cuma nya kalau time weekend memang most of the time, full house lah 4Fingers ni. Nani selalu pergi time weekdays. Heheh. Jangan lupa tau terjah 4Fingers nanti! 

Juiceee Malaysia di The Gardens Mall

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Ada tak dekat sini peminat Juiceee Malaysia? Haaa hari ni Nani nak kongsi kan dengan korang minuman terbaru yang telah dikeluarkan oleh Juiceee Malaysia. Untuk pengetahun korang, minuman keluaran Juiceee Malaysia ni sememangnya berkhasiat dan bagus untuk kesihatan sebab menggunakan 100% buah buahan segar. Selain daripada itu, dia orang jugak menggunakan low fat yogurt tau! Kalau yang pernah beli dan menikmati minuman Juiceee Malaysia ni, mesti korang tahu kan macam mana rasa dia. Serius tak menghampakan dan paling penting sedap. Lagi best sebab menggunakan buah buahan segar, memang manis tu datang daripada buah buahan tu aje. Walaupun tanpa tambahan gula, still lagi sedap tau. Jom tengok menu terbaru yang dikeluarkan oleh Juiceee Malaysia. Korang pun wajib jugak cuba lepas ni. Heheh. 
Juiceee Malaysia di The Gardens Mall
Terdapat lebih daripada lima outlets Juiceee Malaysia ni di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor. Anatarnya di IOI City Mall, Amcorp Mall, Wangsa Wall, Pasar Seni dan banyak lah lagi. Nanti korang boleh check it out dekat sosial media dia orang okay! Dan tak lama lagi, Juiceee Malaysia akan membuka outlet terbaru dia orang di Menara Hong Leong, Star City Selayang dan jugak Jonker Walk Melaka. 
Juiceee Malaysia di The Gardens Mall
Antara minuman terbaru yang terdapat di Juiceee Malaysia. Untuk minuman premium yang korang boleh cuba ialah Avocado Dew, Jacko Yello, Dating Avocado dan jugak Durian Galore. Selain daripada minuman premium, terdapat jugak lima jenis minuman lain yang menjadi pilihan orang ramai seperti Minty Poms, Mango Mania, Soursop Liscious, Amazing Spinach dan jugak Beetroot Beats. 
Juiceee Malaysia di The Gardens Mall
Korang boleh tengok sendiri buah buahan yang digunakan untuk setiap miunuman ni. Mango mania dengan Soursop Liscious pun nampak sedaap. Next time Nani nak try pulak yang ni. Heheh. 
Juiceee Malaysia di The Gardens Mall

Juiceee Malaysia di The Gardens Mall
Durian Galore. 
Ini minuman premium terbaru yang terdapat di Juiceee Malaysia. Kalau korang memang peminat durian, wajib untuk cuba yang ni tau. Sedaap dan tak terlalu manis. Nani suka jugak yang ni. First time okay rasa air daripada buah durian. Selalunya orang guna untuk makanan aje, kali ini Juiceee Malaysia datangkan dalam bentuk minuman. Lain daripada yang lain okay! 
Juiceee Malaysia di The Gardens Mall
Durian Galore & Oreo Crush. 
Dua dua sedaap dan dua dua Nani suka. Heheh. Apa yang penting harga untuk secawan Juiceee Malaysia ni murah dan berbaloi. Cumanya buat masa sekarang, untuk minuman premium hanya terdapat di The Gardens Mall, Mid Valley. Untuk outlets lain dia orang akan update nanti. 
Juiceee Malaysia di The Gardens Mall
Menu menu lain yang korang boleh order di Juiceee Malaysia. Banyak sangat menu yang ada, tinggal pilih aje minuman mana yang korang nak try. Semua sedap sebab menggunakan buah buahan segar. 
Juiceee Malaysia di The Gardens Mall
Dah rasa terliur ke tu? Heheh. Lepas ni boleh lah ajak kawan kawan atau pun yang tersayang ke mana mana outlet Juiceee Malaysia okay. Dan jangan lupa jugak untuk follow Facebbok dan Instagram Juiceee Malaysia untuk tahu update terbaru daripada dia orang. Memang dijamin berbaloi dan puas hati sangat dapat minum minuman yang segar macam ni. Nani jarang suka dengan minuman yang versi healthy macam ni tapi yang Juiceee Malaysia memang boleh diterima. Sedaap! Jangan lupa tau korang ke Juiceee Malaysia. 
Facebook : Juiceee Malaysia 
Instagram : Juiceee Malaysia 

Tersilap Pilih GrabCar

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Sebenarnya kisah ni terjadi beberapa bulan yang lepas tapi tetap jugak nak kongsi dengan korang. Alah, saja nak sembang santai gitu 😝 Nani ni memang sejenis pengguna tegar grabcar lah, sebab senang nak bergerak ke mana mana. Plus, Nani suka kumpul point grabcar ni so nanti boleh lah redeem juiceworks ke, domino's ke. Hahaha! So hari tu ada lah sekali Nani baru sampai dari Pahang. Bila baru balik dari Pahang tu, faham faham aje lah barang tu macam mana kan dengan luggage lagi, beg laptop nya. Fuhh! Tambah pulak time tu hujan renyai renyai. So, Nani ni pun malas nak naik lrt terus aje booking grab. Lepas tu entah macam mana boleh tak perasan yang Nani book GrabCar Premium. Punya lah nak cepat time tu boleh pulak tak perasan tertekan GrabCar yang premium. Masa tu nak cancel pun tak sampai hati sebab driver tu dah dekat sangat nak sampai. Serba salah lah aku ni pun hah, dah lah dengan hujannya lagi. Dalam kepala, fikir nak cepat aje sampai. Hahah! 
Bila premium ni haruslah harga dia tu berganda ganda sikit mahalnya. Heheh. First time okay daku naik grab car kena bayar sampai RM 29 hengget one way termasuk tol. Nasib baik tol tu dua ringgit aje, kalau lima ringgit fuhh. Itu pun abang tu bagi diskaun 50 sen dekat Nani. Hahah! Pun boleeh bang. Mula mula Nani macam menyesal jugaklah sikit sebab tertekan grab car yang premium. Tapi tak apa lah, mungkin tu rezeki abang tu kan. Heheh. Tapi serius lepas daripada kejadian terbook grab car premium ni, Nani memang tengok betul betul bila nak booking. Hahah! Grab car biasa pun dah selesa, tak payah nak yang premium dah. 
Image result for grabcar
kredit : Google
Cuma yang bestnya bila naik grabcar premium ni, boleh lah fefeeling macam ada driver sendiri.  Kereta pun kemain lagi mewah yang datang pick up. Hahaha! Terkejut okay hari tu sebab dia yang angkat semua barang Nani masuk dalam kereta siap dengan pakej buka kan pintu kereta lagi. Tak pernah lagi seumur hidup dilayan sebegini rupa. Hahah. Iye lah, dah bayar mahal, servis dan layanan pun haruslah tip top. Nanti kalau orang complain macam macam, rating dia orang jadi rendah pulak. Tapi cukup lah sekali tu, tak nak dah lepas ni. Walaupun dilayan bagus, tapi rasa melayang layang duit. Dekat RM 30 kauuu, mana mampu Nani. Hahah! Orang 'ada ada' boleh lah naik grab car premium ni selalu. Heheh. Korang pulak pernah tak jadi macam ni? 

Lanafira | Butik Muslimah Pilihan Wanita

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Ada yang suka membeli belah secara atas talian atau online tak dekat sini? Macam tak percaya aje kalau tak ada yang suka kan. Nani ni tergolong antara manusia yang suka membeli belah secara online lah. Daripada makanan sampai lah ke pakaian, semua nak beli online kalau boleh. Hahah! Mudah kan kalau beli online ni, jimat masa pun iye jugak. Selalunya kalau shopping online ni, Nani paaaling suka beli kasut dengan jubah. Siapa cakap tak banyak pilihan tu memang lah tipu sangat tau. Banyaak okay pilihan yang ada sekarang lagi lagi di butik Lanafira. Korang pernah dengar tak tentang Lanafira? Untuk pengetahuan semua, Lanafira merupakan butik online yang menjual pelbagai koleksi pakaian wanita yang mengikut  trend terkini dan jugak menepati syariah. So, korang yang tak pernah terjah website Lanafira tu lepas ni boleh lah pergi cuci cuci mata sikit. Gaji pun dah nak masuk kan tak lama lagi mana yang kerja kerajaan tu. Heheh. Boleh lah nak shopping sikit kan. 
Serius memang banyak sangat pilihan yang ada dekat Lanafira ni sampai rambang mata, tak tahu nak pilih mana satu. Semua cantik cantik pulak tu. Nani ni pun masa mula mula terjah website dia orang, dah nampak dua tiga helai dress dan jugak long skirt yang cantik. Berkenan tengok. Harga pun berpatutan sangat bila korang membeli di butik muslimah, Lanafira. Senang cakap, harga memang mampu milik lah. Jom kita tengok koleksi pakaian muslimah yang ada di Lanafira. 
Sekarang kan memang famous kebaya moden ni, rasa macam zaman dulu dulu balik. Heheh. Tapi lagi cantik dan mengikut trend terkini. Ada banyak lagi tau warna untuk kebaya moden ni. Mana yang suka kebaya tu boleh lah laju laju klik website Lanafira. Mana tahu ada yang berkenan di hati. Harga pun Nani tengok lebih murah daripada butik dekat luar sana tu. Boleh jimat bila membeli di Lanafira. 
Warna kebaya ni pun semuanya yang jenis soft. Berkenan jugak lah tengok tapi Nani ni sejenis manusia yang sangat jarang pakai kebaya. Hahah! Rasa pelik bila pakai kebaya. 
Dress ni lah yang buat Nani jatuh cintaa tu. Rasa nak beli jugak dress ni sebab tak ada lagi koleksi dress yang flowy macam ni. Warna mint tu paling berkenan. Haih, tak sabar nak tunggu duit masuk, boleh lah kita shopping dua tiga helai dress dekat Lanafira. 
Cantik kan korang? Warna pulak jenis pastel macam ni, lagi lah Nani suka. Kalau yang terang sangat tu, Nani tak berapa berkenan jugak. Tapi yang dekat Lanafira ni, serius lawaa. 
Peplum pun ada jugak okay dekat Lanafira ni. Selain daripada kebaya moden, long dress, peplum, terdapat jugak top & blouse dan jugak skirt labuh tau. Senang cerita, semua lah ada dekat Lanafira ni, cantik dan berkualiti okay koleksi pakaian dia orang. Tinggal pilih aje mana satu yang korang berkenan. Heheh. Korang yang suka membeli secara online tu, boleh lah ke website Lanafira lepas ni. Ini Nani baru share sikit aje tau koleksi pakaian dia orang, sebenarnya ada banyak lagi dekat laman web Lanafira. Rugi lah kalau korang tak klik website Lanafira ni sebab semua koleksi dia orang berkualiti dan harga pun berpatutan. Nak lagi senang, korang follow aje media sosial dia orang. Hari hari boleh cuci mata. Hahah! Jangan lupa tau terjah website Lanafira lepas ni. Ok lah, Nani nak sambung shopping sekejap. Eh? 
Facebook : LANAFIRA 
Instagram : lanafiraofficial 




Restoran Temerloh Catering di Wangsa Maju

Assalamualaikum & Hello.
Kisahnya hari tu Nani pergi Wangsa Walk sebab nak baiki phone. Sementara nak tunggu dia orang baiki, Nani pun menapak lah ke Restoran Temerloh Catering ni hah. Alang alang dah ada dekat area situ, jom lah kita lunch ikan patin tempoyak. Lagi pun dah lama kan tak balik rumah, boleh lah pergi cari makanan Pahang sikit buat lepas rindu. Eh? Hahah! First time Nani makan dekat sini, sebelum ni dengar nama aje dan pernah jugak lah baca review blogger lain. Masa Nani pergi tu baru pukul 11 pagi so tak ramai sangat orang. Tapi restoran ni tersangatlah besar, so jangan risau sangat bab meja.  Dekat restoran ni ada jugak pisang cheese yang sedap tu tau. Ingat nak order pisang cheese sekali tapi masa Nani pergi tu dia orang tak bukak lagi. Sobs. Next time lah kita pergi lepak makan pisang cheese pulak. Ada niat tu nak repeat lagi makan dekat sini. Sekali sekala time ada duit tu boleh lah, kalau selalu mahunya menipis purse tu. Makanan dekat sini agak pricey tapi berbaloi lah jugak. 
Pilihan lauk pauk pun ada banyaak sangat sampai tak tahu nak ambil yang mana. Nani memang dah aim nak makan patin tempoyak so lauk lain tak pandang sangat. Heheh. Gulai lemak rebung pun nampak menarik dekat sini. Alah, semua nampak sedap. Serius tau korang. Nani suka jugaklah makan dekat restoran yang macam ni (banyak lauk kampung). Asyik fast food tak pun western jemu jugak tekak ni hah. Korang kalau rindu air tangan emak dekat rumah tu boleh lah bawak diri ke Restoran Temerloh Catering ni hah. 
Restoran Temerloh Catering di Wangsa Maju
Lunch date berdua. Hiks. Nani hari tu ambil nasi putih dengan pucuk ubi masak tempoyak. Kenapa entah hari tu boleh ambil lauk semua yang berasaskan tempoyak. Dah nak makan baru aku perasan okay lepas tu menyesal sensorang diri. Hahah! Patutnya ambil lauk lain baru ngam. Tapi sedap jugak tau pucuk ubi tempoyak tu sebab pedas. Berpeluh peluh makan. Fuhh!
Restoran Temerloh Catering di Wangsa Maju
Ikan Patin Tempoyak (RM13)
Pada tekak Nani ni, okay lah gulai tempoyak dekat sini cuma tak berapa nak pedas sangat. Kalau lagi pedas, lagi sedap. Heheh. Nani sejenis yang tak boleh betul makan kalau tak berapa nak pedas sangat ni. Hahah! So korang kalau teringin sangat tu nak makan patin masak tempoyak, boleh lah datang sini. Nak kuah gulai tu aje pun boleh, semangkuk RM 2 kalau tak silap Nani. Tak nak makan gulai tempoyak, gulai lain pun ada banyak lagi. Overall, Nani puas hati lah makan dekat sini. Total haritu dalam RM 17.90 seorang. Puding diraja pun ada jual tapi RM 8 lah sebekas so tak jadi nak ambil. Heheh. Nak cari restoran ni pun senang sangat okay, belakang Wangsa Walk tu aje (hujung). Korang Waze aje confirm jumpa. Heheh. Selamat mencubaa! 

Produk Ready To Eat Keluaran Ayamas

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Baru baru ni Nani berpeluang mengahadiri Ayamas Kitchen Ready To Eat Bloggers' Party di Glenmarie. Teruja okay nak attend event ni sebab tak sabar nak tahu produk terbaru keluaran Ayamas yang kini semakin mendapat tempat di pasaran. Nani ni pulak memang sejenis yang menggunakan produk Ayamas. Selalunya produk Ayamas yang Nani beli kebanyakkannya makanan frozen lah seperti nugget, sosej, bebola dan macam macam lagi lah. Kalau nak list semua sekali memang banyak. Baru - baru ni Nani diperkenalkan dengan satu lagi produk iaitu, produk Ready To Eat yang sememangnya akan memudahkan kita semua lagi lagi yang bujang tu. Sejujurnya macam Nani sendiri, bila dah penat sangat memang tak sempat dah nak masak. Confirm tapau aje dekat kafe. Tapi lepas ni dah tak payah risau nampaknya, sebab boleh beli produk terbaru keluaran Ayamas ni. Nak tahu apa produk tu? Jom baca dekat bawah ni. 

Produk Ready To Eat. 
Terdapat tiga jenis produk Ready To Eat yang telah dikeluarkan oleh Ayamas Kitchen. Serius memang senang sangat bila ada produk macam ni. Jimat masa kita nak memasak dekat dapur dan cara penyediaannya pun tersangat lah mudah. Dalam masa lima minit kita dah boleh makan. Untuk wanita berkerja pun memang sesuai sangat kalau nak beli produk keluaran Ayamas ni. Agak agak balik kerja dah lewat sampai rumah, boleh lah panaskan aje nasi ni. 
Ini lah antara produk Ready To Eat keluaran Ayamas. Terdapat tiga jenis pilihan dan korang boleh dapatkan di mana mana kedai Ayamas seluruh Malaysia. Harga pun sangat berbaloi dan paaling penting sedap. Memang sama macam yang kita masak sendiri. 
1) Briyani Bukhara Ayam (RM 8.50)
2) Nasi Pilaf Ayam Mentega (RM 8.50)
3) Nasi Kandar Ayam Masala (RM 7.90)
Nasi Pilaf tu macam nasi hujan panas sikit rasa dia. Sedap tau, tapi kalau korang tanya Nani yang mana paling sedap, Nani pilih nasi kandar. Memang sebijik macam makan dekat mamak. Hahah! Lepas ni senang lah kalau tiba tiba lapar tengah malam, boleh panaskan aje mana mana produk Ayamas ni. Mudah kerja Nani. Satu bekas ni memang boleh kenyang tau makan sorang. Nani hari tu siap share lagi dengan kawan. Kenyang jugak okay! Memang banyak sangat. Berbaloi kalau korang beli dan jadikan stok makanan dekat rumah. 
Nasi Briyani Bukhara Ayam tu pun sedap. Acar buah Nasi Bukhara ni paling Nani suka. Rasa macam makan acar buah dekat kenduri tu hah. Senang cerita, ketiga tiga produk ni menepati citarasa Nani lah. Setiap produk ni didatangkan dengan nasi, lauk ayam dan jugak sayur. Memang lengkap lah satu hidangan untuk kita makan. Mudah kan? Tak payah lagi pening pening nak masak lauk apa, lepas tu sayur lagi. Semuanya lebih mudah dengan produk Ready To Eat Keluaran Ayamas ni. 
Cara penyediaan nasi ni pulak tersangatlah mudah. Korang cuma perlu tebuk dalam tiga lubang di bahagian atas bekas kemudian masukkan dalam microwave selama lima minit. Lepas tu dah boleh menikmati hidangan lazat keluaran Ayamas ni hah. Tak ada microwave? Jangan risau, boleh jugak korang masukkan ke dalam air panas. Ini cara yang Nani buat hari tu. Hahah! Menjadi jugak okay! Tapi lama sikit lah dalam 10 minit macam tu. Maklumlah dapur bujang kan, mana nak ada microwave bagai. Tak jadi masalah pun, boleh guna air panas. Korang pun lepas ni boleh lah dapatkan produk Ready To Eat keluaran Ayamas. Untuk maklumat yang lebih lanjut boleh layari Website, Instagram dan Facebook Ayamas di bawah. 
Facebook : Ayamas Roasters
Instagram : kedai_ayamas

Promosi Hebat Sempena 11.11 Singles' Day

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Hari ni Nani nak kongsikan tentang salah satu website yang menjual barangan secara online atau atas talian. Siapa aje kan yang tak suka shopping online zaman sekarang ni. Mudah, cepat dan tak payah nak bersesak sesak dengan orang lain dekat luar sana. Korang pernah dengar tentang Shopback? Kalau pernah dengar, memang bagus. Untuk pengetahuan korang, dia orang akan mengadakan sales secara besar besaran tau pada 11.11 ni hah. Tak sabar sangat dah Nani ni nak shopping. Dalam kepala, memang dah ada dua tiga barang yang dah lama Nani aim sangat sangat nak beli. Seperti yang korang tahu, bila tiba aje 11.11 memang akan ada promosi dan diskaun yang jauh lebih murah daripada biasa. Time ni lah kita boleh shopping tapi still dapat jimat duit sebab harga barang jadi lebih murah. Rugi okay tak grab peluang yang ada ni. Hahah! Korang dah ready ke belum tu nak shopping 11.11 nanti?
Yang lagi best, Shopback bukan sahaja buat 1111 Promotions tau tapi Shopback jugak akan mengadakan Black Friday Deals Lagi lah bertambah seronok Nani ni hah bila tahu banyak sangat sales yang dia orang nak buat. Korang tahu tak Black Friday Deals tu apa dia? Actually Black Friday Deals sama jugak macam promosi yang lain cuma yang ni lagi besar sebab banyak negara akan buat promosi macam ni secara serentak. Tahun ni Black Friday Deals jatuh pada 24 November 2017. So untuk korang tahu lebih lanjut dan mendalam lagi tentang Black Friday Deals ni, korang boleh baca Black Friday Post Pada 24 November tu memang banyak jugak sales untuk setiap pembelian secara atas talian.
So korang mark dekat kalendar siap siap tarikh tarikh penting untuk kita shopping ni. Hahaha! Sementara nak tunggu 11.11 tu boleh lah pergi tengok dan survey dulu barang barang yang korang nak beli. Nanti senang boleh terus klik add to chart. Eh? Hahah! Nani memang awal awal lagi dah tengok website Zalora, ada satu bag tu dah lama okay Nani aim nak beli. Harap harap sempat lah nanti nak beli masa 11.11. Apa yang membuatkan Nani lagi teruja sebab dengan setiap pembelian di Shopback ni, kita akan dapat pulangan nya semula. Eh, macam mana tu?
Ha kalau korang nak tahu, kita akan dapat pulangan cashback setiap kali kita membuat pembelian. Eh biar betul dah beli tapi dapat balik duit? Ha, memang macam tu pun konsepnya. Kiranya tiap kali korang membuat pembelian, selepas itu akan ada pulangan yang akan dikreditkan ke dalam akaun. Nani ni memang jenis yang suka shopping online tau. Sejak dah tahu ada wesbite yang memberikan pulangan cashback macam ni memang Nani jarang membeli dekat website lain. Iye lah, buat apa nak beli barang yang sama dekat tempat lain sedangkan kita boleh dapatkan dengan harga yang agak murah. Kalau korang pun mesti nak beli barangan yang harga murah & berbaloi. Betul tak? Heheh. Memang boleh jimat berganda ganda lah macam ni. Tambah pulak di zaman serba serbi mahal. Na k shopping pun kena lah pandai berbelanja dengan bijak. Gitu.  
Serius tak sabar nak tunggu tarikh tarikh untuk shopping ni. Hahah! Dah lama okay Nani tak membeli belah secara online ni sebab tak ada sales. Ini dah ada promosi kaw kaw, memang banyak lah benda yang Nani dah plan nak beli. Bila ada promosi macam ni, korang jangan lepaskan peluang tau. Bukan senang nak dapat barangan dengan harga yang jauh lebih murah macam ni. Nani confirm mesti ramai yang dah tak sabar nak shopping macam Nani jugak kan. Hahaha! Kalau korang pernah baca Singles Day Article, mesti korang tahu betapa ramainya orang shopping bila ada sales selama 24 jam macam ni.  
Korang dah ada plan ke nak beli barang apa tu? Heheh. Ingat tau 11.11 nanti, make sure korang klik website ni untuk shopping. Kalau terlepas ni korang lah antara manusia yang paling rugi. Hahah! Ini antara website yang Nani selalu jugak terjah bila nak beli barang secara online. Kalau korang jenis kaki shopping online jugak, lepas ni boleh terus terjah website dia orang okay! Dan jangan lupa bagi tahu family, kawan kawan dan semua lah tentang sales 11.11 dan Black Friday Deals nanti. Ramai ramai kita shopping nanti okay! 

Traveloka | Make 11.11 Fly!

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Sekejap aje kan masa berlalu, dah semakin hampir ke penghujung tahun pun. Bila hujung tahun ni memang anak anak lah yang paling suka sebab dapat bercuti panjang. Ibu bapa pun selalu jugak jadikan cuti sekolah ni untuk merancang percutian bersama keluarga yang tersayang. Masa ni lah nak bonding dengan family sendiri kan. Kerja yang bertimbun tu tinggal kan lah kejap kan. Korang dah ada plan ke nak bawa anak anak bercuti dekat mana cuti sekolah nanti? Nani ni becadang jugak nak jalan jalan ke Terengganu dengan kawan kawan tapi macam tak berapa nak sesuai pulak sebab hujung tahun selalunya pantai timur mengalami musim tengkujuh. Hajatnya nak travel dalam negara ni aje dulu, korang ada cadangan negeri mana yang best & banyak tempat menarik?  Heheh. Lagi bagus kalau korang boleh share link tu dekat bawah. Boleh lah Nani buat survey tepat mana yang boleh pergi ikut bajet sendiri Dalam kepala ni memang ada banyak tempat yang nak pergi, tapi nak jugaklah baca pengalaman korang kan.
Bila nak travel ni, Nani lagi suka guna pengangkutan awam. Iye lah, bila drive sendiri memang agak memenatkan. Kita pulak nak pergi bercuti, tenangkan fikiran jadi malas nak susahkan diri sendiri untu drive. Kalau perjalanan tu jauh berganda ganda penat dia okay.  Paling selesa bila naik flight lah dan sekejap aje dah sampai ke destinasi yang dituju. Jadi nya banyak lah sikit masa nak jalan jalan dekat negeri tu. Heheh. Selalunya Nani akan booking tiket melalui Traveloka. Memang mudah sangat bila buat pesanan menggunakan Traveloka ni. Lagi lagi bila time ada promotion tu. Siapa yang tak suka kan? Boleh jimat berganda ganda okayy!
Untuk pengetahuan korang, melalui website Traveloka bukan aje boleh booking hotel tau tapi tiket flight jugak. Nani ni jenis yang suka settle kan semua benda sekali gus, so bila guna Traveloka ni memang cepat aje siap. Sebab nya Nani boleh booking tiket flight + hotel dalam masa yang sama dan buat bayaran secara online. Dekat Traveloka ni kita boleh tengok perbandingan harga untuk tiket flight, hotel jadinya senang nak pilih mana yang sesuai dengan bajet kita.  Bajet paling penting okay bila nak bercuti ni. Kalau bajet sikit pun boleh jugak pergi bercuti dengan style backpacker. Alah semuanya dah mudah sekarang. Tiket flight pun banyak jugak yang boleh kita dapakan dengan harga yang berpatutan dan berbaloi baloi. Cuma kena lah pandai cari dan sentiasa tengok di Traveloka.
Daaan Nani ada berita paling best nak share dengan korang ni. Seperti yang semua orang tahu setiap kali 11.11 memang akan ada sales besar besaran dan Traveloka jugak tak terlepas untuk mengadakan sales ni.  Sempena 11.11 nanti, Traveloka akan melancarkan promosi untuk penerbangan ke mana mana destinasi. Jadi nya kalau korang ada plan nak bawa anak anak bercuti dengan menaiki flight, sila lah terjah website Traveloka pada 11.11. 2017. Tanda dekat kalendar tu siap siap. Hahah! Memang harga tiket flight akan jadi jauh lebih murah daripada biasa. Harga tiket tu pulak bukan untuk satu hala tau tapi pergi dan balik.  Nani dah bagitau ni, jangan korang terlupa pulak nak terjah website Traveloka. Heheh. Nak lagi mudah, ingat siap siap link  promo ni https://www.traveloka.com/en-my/promotion/1111.
Siapa aje kan yang tak suka bila ada promosi macam ni? Tambah pulak promosi tiket flight, bukan senang tau nak dapatkan dengan harga yang murah murah. Bila peluang dah terbentang luas ni, wajib lah grab kan.  Heheh. Sempena 11.11 nanti, korang akan dapat harga yang jauh lebih murah dengan membeli sekurang kurangnya dua tiket flight. Ajaklah sekali kawan kawan & ahli keluarga korang untuk book tiket okay! Travel ni bila pergi ramai ramai baru syok & best!
Nampak tak tu terdapat lebih daripada 10 jenis penerbangan yang ada di Traveloka. Lagi lah menyenangkan kerja kita kan sebab boleh bandingkan harga terus dekat situ. Tak payah susahkan diri sendiri nak check harga dekat website dia orang satu satu.  Jimat masa kita jugak okay! Tak sabaaar nak tunggu 11.11 ni, mana mana tiket flight yang murah tu Nani nak grab. Dah ajak kawan kawan jugak ni. Alang alang dah plan nak pergi bercuti kan. Memang tepat betul dengan masa Traveloka nak buat promosi. 
Haa boleh lah pilih nak terbang ke mana hujung tahun ni. Heheh. Promosi kaw kaw macam ni bukan selalu tau ada, jadinya ini lah masa nak bawa yang tersayang lergi bercuti dengan tiket penerbangan yang lebih murah daripada biasa. Kalau korang still ragu ragu & tak tahu nak bercuti ke mana, dekat Traveloka ni boleh jugak baca senarai tempat menarik yang ada dekat Malaysia & luar negara.  Semua dia orang dah sediakan, kita tinggal pilih aje nak bercuti ke mana. Memang segalanya mudah dengan Traveloka ni tau.
Cara pembayaran pun mudah, semuanya boleh dilakukan secara online aje. Sejak Nani tahu wujudnya website Traveloka ni, memang selalu refer web dia orang first sekali. Kalau kawan kawan nak travel pun, Traveloka jugak yang Nani recommend kan. Korang yang pernah membuat pesanan melalui Traveloka mesti tahu kan betapa mudahnya nak book tiket flight dan hotel melalui dia orang. Puas hati sangat sangat lah senang cakap. Heheh.
Sejujurnya Nani sendiri, dah berkali kali membuat pesanan melalui website Traveloka. Korang yang selalu follow cerita Nani travel, mesti selalu nampak Nani kongsikan pasal Traveloka. Memang jimat sangat sangat lah, serius tak tipu. Memang selalunya Nani book hotel aje, itu pun dah boleh jimat banyak. Inikan pulak bila nak book hotel dan jugak tiket flight melalui Traveloka. Memang seronok lah sebab boleh cut sikit duit tambang dan penginapan. Boleh lah shopping lebih sikit kan bila dah cut tu. Hahah!  Sepanjang pengalaman Nani book melalui Traveloka memang tak pernah ada sebarang masalah pun. Semuanya smooth aje,  sampai lah dah siap buat pembayaran. Memang memudahkan sangat kita sebagai pengguna.
Jadi jangan lepaskan peluang untuk terjah website Traveloka bermula pada 10.11 sehingga 12.11 nanti. Make sure tepat pukul 12 tengah malam tu korang dah bertapa depan laptop. Hahah! Tiga hari tau sales ni akan berlangsung, jadi jangan lepaskan peluang. Lambat nanti, kalau tiket semua dah sold out jangan menangis pulak.  Jangan lupas pesan dekat kawan kawan dan family korang jugak pasal ni. Dengan Travelola, semua orang boleh merasai pengalaman bercuti dengan menaiki flight. Jom lah kita booking tiket flight sama sama okay. Mana tahu kita menuju ke destinasi yang sama ke nanti. Eh? Hahah! Korang pun boleh jugak subscribe email Traveloka, nanti dia orang akan sentiasa update bila ada promosi. Jangan lupa tau 11.11 ni terjah website Traveloka, klik aje https://www.traveloka.com/en-my/. Lupakan website yang lain tu, hanya di Traveloka korang boleh dapat harga jauh lebih murah macam ni.

Thai Bread Chicken Creamy

Assalamualaikum & Hello.
Hari tu time balik Pahang masa cuti Deepavali dapatlah jugak rasa Thai Bread Chicken Creamy ni hah. Jangan nak tanya resepi pulak eh korang sebab ni mak cik Nani yang buatkan. Heheh. First time makan, serius sedaap. Hari tu Nani rasa yang chicken creamy ni aje, ada jugak inti sardin dengan chicken thai kot nama dia. Hahah! Tak ingat pulak sebab dah berzaman makan baru sempat buat entry. Kahkah! Thai bread ni ala ala burger malaysia tapi yang ni lagi sedaap. Sebab roti tu rangup sangat walaupun dah sejuk. Tak tahu lah macam mana mak cik Nani buat. Hahah! Hari tu dia bagi yang dah siap terus dekat Nani.   
Comot sangat okay aku sumbat isi ayam dalam roti ni. Hahaha! Nani pun tergoreng lama tu yang warna roti jadi macam gelap gelap sikit. Susah jugak rupanya nak sumbat isi ayam tu dalam roti (sebab tak biasa buat kot) Hahah! Nanti lah cuti kita belajar buat roti ni pulak. Eh? 
Serius sedaap, tak sure area Kl ni ada orang jual ke tidak. Isi ayam tu pun even creamy tapi tetap jugak rasa pedas daripada lada hitam. Next time balik Pahang nak try yang inti lain pulak. Hari tu dapat balik sekejap aje tak sempat nak rasa semua. Hahah! Mak cik Nani ni memang dia ada bakery sendiri so bab bab buat roti ni memang tak ada hal lah. Cuma daku je yang fail lagi nak buat roti. Hahaha! Korang dah pernah makan Thai Bread ni?  

Jualan Murah Super 11.11 di Shopee

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang!Shopee adalah platform e-Dagang terulung di Asia Tenggara dan Taiwan. Platform ini direka khusus untuk rantau ini, memberikan pengguna pengalaman membeli-belah yang mudah, selamat dan cepat dengan sokongan pembayaran dan logistik yang kukuh.Shopee akan terus meningkatkan prestasi platformnya dan menjadi destinasi e-Dagang pilihan di rantau ini. Shopee mempunyai pilihan produk yang pelbagai dari kategori seperti elektronik, perkakas rumah, kesihatan & kecantikan, bayi & permainan, fesyen dan peralatan kecergasan.
Berikutan kejayaan Hari Membeli-belah Dalam Talian 9.9, Shopee iaitu platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan akan memulakan musim akhir tahun dengan melancarkan Jualan Murah Super 11.11 dari 1 hingga 11 November. Pengguna boleh bersedia menghadapi tawaran hebat berganda termasuk Jualan Murah RM11, penghantaran percuma, hadiah harian dan banyak lagi. Dengan sokongan daripada jenama ternama seperti Petronas, Digi dan Watsons serta rakan rasmi seperti Ambank, CIMB, Maybank, Public Bank dan RHB, Jualan Murah Super 11.11 Shopee dijangkakan akan menjadi acara jualan mega akhir tahun yang paling sensasi. 
 “Hari Membeli-belah Dalam Talian 9.9 pada bulan lepas mencatat kejayaan besar kerana kami merekodkan peningkatan pesanan sebanyak tiga kali ganda dan trafik pengguna sebanyak lima kali ganda dalam tempoh 24 jam. Sokongan memberangsangkan daripada semua pengguna kami mendorong kami untuk melancarkan Jualan Murah Super 11.11 ini. Kali ini, kami menampilkan lebih daripada 3,000 jenama dan usahawan pilihan yang menawarkan potongan harga berganda sehingga 90% dan lebih 100,000 produk yang dibawah Jaminan Harga Terendah Shopee,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.
Bermula 1 November, pengguna Shopee boleh menikmati potongan harga bagi pelbagai jenis produk dari kategori popular termasuk 3 pusingan ‘Shocking Sale’ setiap hari yang menampilkan koleksi 50 jenis produk kegemaran pada harga terendah. Permainan ‘Spin to Win’ juga dilancarkan semula dengan pelbagai jenis hadiah bernilai sehingga RM300,000 untuk dimenangi setiap hari. Keseronokan ini meningkat pada hari Kempen Jualan Murah Super 11.11 Shopee yang membariskan tawaran tanpa henti selama 24 jam termasuk jualan murah RM11, penghantaran percuma dengan pembelian minima RM20, potongan harga atas produk berjenama popular di Shopee Mall dan banyak lagi.

Untuk maklumat lanjut, layari www.shopee.com.my/1111.
Muat turun aplikasi Shopee secara percuma menerusi App Store atau Google Play. 

Dapur Bujang

Assalamualaikum & Hello.
Hari tu balik Pahang masa cuti Deepavali kemain rajin masak macam macam. Hahah! Lepas gian katanyaaa. Kali ni kita try and error buat pajeri terung. Nani lagi suka pajeri terung daripada pajeri nenas. Heheh. Selama ni tahu makan aje, kali ni kita try masak sendiri pulak. Tapi dengan bantuan ibu lah, first time kan. Kang tersalah buat, habis kena kutuk tak sedap. Hahah! Rupa rupanya tak susah mana pun nak buat pajeri terung ni hah. Eh? Dah pandai boleh lah kan cakap senang. Aiwah. Serius tau resepi ibu Nani ni mudah sangat. Masuk itu, ini lepas tu siappp! InshaAllah next time Nani kongsikan resepi pulak okay! 
Masak ni jadi mudah & senang bila semua bahan ada dekat dapur. Hahah! Nani kadang bila bahan tak cukup mula lah rasa malasnya hoi nak buat. Tapi kalau time tu mood rajin dan teringin sangat nak makan datang, sanggup pergi beli semua barang. Heheh. Hari tu sempat buat pajeri terung, pengat pisang dengan popia sira. Tapi gambar popia sira nya nan hado. Hahah! Terlupa nak ambil sebab takzabaar nak makan. Aiyoo 😂   
Pajeri Terung. 
Lighting macam over sikit tetiba nampak macam sambal terung bila sekali pandang. Hahah! Betul tak? Ibu cakap sedap pajeri terung yang ku masak hari tu. Hahahahh! Iyeee, saya memang suka puji masakan sendiri. Okay next time boleh buat lagi.
Pengat Pisang. 
Yang ni paling simple dan mudah nak buat. Nani panggil bubur pisang kadang kadang. Heheh. Semua jenis bubur macam ni memang senang sangat nak buat. Guna santan, gula melaka, daun pandan dengan garam je sikit. Masuk semua dalam periuk lepas tu masukkan pisang. Sedaap sangat. Kalau nak buat bubur kacang ke bubur cha cha ke pun sama jugak bahan bahannya. Cuma jangan tanya Nani pisang apa yang boleh dibuat pengat macam ni. Nani pun tak tahu. Hahaha! Selalunya tanya ibu dulu boleh tak pisang ni nak buat pengat. Heheh. Korang suka makan pajeri terung dengan pengat pisang ni? 

Lepak di Vine Cafe

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Rindunya nak menulis blog macam biasa. Kisahnya dah lama Nani tak ada entry baru sebab laptop problem sikit. Seksa jiwa raga, satu kerja pun tak jalan. Ini pun buat entry guna phone yang tak berapa nak besar ni, lagi lah seksa. Hahah! Ampun eh kalau nampak typo dekat mana mana. Kahkah. Hari tu bukan setakat laptop aje problem, phone pun sama. Nangis. Duit yang kumpul selama ni habis dekat situ je semua. Tapi alhamdulillah ada rezeki lain masuk. Syukur, nak menangis rasa even tak banyak tapi ada lah kan. Heheh. Ini pun tengah tunggu lagi laptop tu siap. Haih macam serius aje rasa. Dah lah noob bila bab bab macam ni, memang nak tak nak kena jugaklah hantar baiki dekat orang. 
Okay lah lupa kan kejap hal laptop tu. Nak share lagi ni dengan korang pasal Vine Cafe. Hahah! Punya lah sedap, sampai berkali kali repeat makan dekat situ kan. Kisahnya nak habiskan voucher, maka nya ku angkut sekali kawan kawan pergi. So habiskan aje semua sekali gus. Nak pergi Damansara Utama tu selalu memang tak lah kan, jauh jugaklah. Kalau dalam MRT tu, rasa nak tetidur nak sampai ke TTDI. Hahah! Jom lah cuci mata tengok menu apa pulak yang Nani order kali ni. Rambang mata tengok menu macam macam ada. Hiks ;)       
Table for three. Fuhh, ini pun jenuh nak habiskan. Hahah! Lama betul Nani lepak situ hari tu, sebab banyak sangat kita orang order. Makan share sikit sorang pun tak habis jugak. Siap tapau bawak balik okay! 
Chicken Roulade. 
Ini menu wajib order tau bila pergi Vine Cafe. Sedaaap gila. Hahah! Nampak macam alaah sikitnya tapi percaya lah korang akan kenyang sangat. Banyak weh tambah pulak dalam ayam tu ada isi lain lagi.   
Roasted Spring Chicken. 
Nani order yang ni hari tu. Jenuh nak habis kan sebab banyak. Hahah! Mashed potato pun sedap. Alah semua lah sedap. Salad tu je yang tak berusik langsung. Eheheh.  
Beef Bolognaise Spaghetti
Sedaaap! Ada banyak lagi tau pilihan spaghetti dekat sini. Yang luar biasa pun ada. Korang kalau berkesempatan ke Vine Cafe ni boleh lah try.
Nachos. Ingatkan tak berapa kenyang, tu yang add on nachos. Sekali padat perut. Kahkah! Nachos ni Nani siap tapau sebab banyak wak. Tak terhabis kita orang bertiga makan. Nani suka nachos dekat sini sebab rangup even dah sejuk. Air pulak hari tu kita orang pilih Mocha, Vanilla Milkshake & Oreo Milkshake. Nani sukaaa sangat Oreo Milkshake dekat sini sebab rasa macam makan McFlurry. Overall memang puas hati degan servis & makanan dekat Vine Cafe ni. Korang pun terjah lah jugak tau! Heheh. Nak buat event pun boleeeh.       
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page