Nasi Lemak Mekdi

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Sekarang nampak ramai pulak yang share pasal Nasi Lemak McD ni. Nani dulu pernah try lah makan, masa yang first version tapi tak berapa sedap sangat. Dulu sambal nasi lemak McD ni masam & nasi tu pun biasa biasa aje. Tapi ramai yang cakap nasi lemak McD sekarang lagi sedap compared daripada yang dulu. Hari tu Nani nak beli tapi sebab pagi lagi kot, staff McD tu cakap kalau nak order time tu ayam tak ada lagi. Sobs. So tak jadi lah kita nak beli. Siapa suruh pergi pagi sangat kan? Hahah! Nani drive thru around pukul lapan pagi rasanya masa tu tapi staff tu cakap tak ada lagi. Nani ingatkan available 24hrs, itu yang gigih pagi pagi dah menapak ke McD. Sanggup okay, demi sebungkus nasi lemak. Tapi nasi lemak ni versi yang 'mahal' sikitlah daripada biasa. Hahaha! Siap pakej ayam goreng dengan telur mata lagi, dekat mana nak dapat yang murah murah, nama pun Mekdi. Awal awal dulu memang Nani tak rasa pun nak try sebab terbayang bayang lagi sambal nasi tu yang masam (dulu lah). Tapi bila semua orang cakap dah makin sedap sekarang ni, tu yang nak jugak rasa. 
Dalam iklan nampak menyelerakan betul nasi lemak ni, harap harap kalau beli nanti dapat pun sama lah macam ni. Tak kiraaa, esok nak order jugak. Nak jugak rasa apa istimewanya nasi lemak Mekdi yang kali ni. Heheh. Ada dua pilihan nasi lemak dekat sini, kita boleh pilih sama ada nak yang seketul ayam atau pun dua ketul. Nani check dekat App McD ni, kalau satu set yang seketul ni dalam RM 14.14 & untuk yang set dua ketul RM 16.97. Nani tak sure dekat outlet dorang harga macam ni jugak ke or lain. Kalau yang nasi lemak dengan telur aje RM 7.54 untuk satu set. Memang boleh tahan jugak lah harga nya. Hahah! 
Tak apa lah sekali sekala nak makan nasi lemak 'mahal.' Hahah! Cuma Nani ada baca, kalau nak jimat boleh order thru App McD sebab boleh dapat satu set nasi lemak (ayam dua ketul) dengan satu aiskrim sundae dalam RM 16.99. Lagi untung lah kalau yang ni. Ayam tu pun boleh pilih sama ada nak spicy or extra spicy. Tak sabar nak try ehek! 

Kredit: Twitter
Hari hari scroll Twitter, sudahnya dengan Nani sekali terpengaruh bila tengok & baca review dia orang dekat Twitter. Hahaha! Tapi ada jugak yang cakap nasi, sambal semua tu dah sedap tapi telur goreng tu tak tahu lah sejak bila dorang goreng. Hahahaha adoi! Harap harap kalau beli nanti jangan lah jadi macam ni. Kalau tak kena dengan citarasa sendiri nanti, kita telan aje lah ye sampai habis. Hahah!Korang pulak dah pernah try ke belum Nasi Lemak McD ni? Kalau dah pernah try, boleh lah share dengan Nani korang punya review dekat bawah. Hiks :) 


Hello September!

Assalamualaikum & Hello. 
Hai korang! Okay tak tu masuk kerja hari ni lepas long weekend ke ada yang masih dalam mood bercuti lagi? Heheh. Nani tak ke mana mana pun weekend hari tu, mereput aje dekat rumah sampai naik bosan tak tahu nak buat apa. Hahaha! Seronok betul tengok orang lain yang berjalan. Tiga minggu berturut turut ni straight cuti setiap hari Isnin, syok lah masing - masing kan. Ada banyak benda Nani plan dalam kepala tapi tu lah entah sempat ke tidak nak buat nanti. Busy kemain rasa, ini pun sedar sedar dah masuk bulan September. Fuhh terasa makin cepat pulak masa berlalu. Ahad lepas pun dah bermulanya tahun baru dalam Islam, Awal Muharram. Dah boleh lah tu tengok balik checklist yang kita target nak buat tahun ni dah tercapai ke belum. Hahah! Tak apa, kalau belum tercapai pun boleh 'recycle' untuk tahun depan pulak kaan! Macam lah tak biasa buat gitu. Hahaha! Bila dah hampir ke penghujung tahun ni, makin banyak lah kerja kerja yang nak kena settle kan. Tak sabar nak settle kan semua benda & nak hand over tugas sekarang. 
Tak minta banyak pun, harap harap bulan September ni semua yang Nani plan smooth aje. Nak buat kerja dengan tenang tenang aje & less drama! Bulan ni dan seterusnya akan jadi lagi tough sebab banyak kerja dan komitmen yang nak kena bagi. Dah nampak dah bayang bayang stress tu nanti tapi harap harap Tuhan permudahkan semuanya sampai lah settle. First time ni nak handle program yang kita jadi leader, takutnya kalau tak mampu puaskan hati semua orang nanti. Korang doakan yang baik baik tau! Hiks :)
Bila dah settle semua kerja nanti, boleh lah pergi tenangkan diri pulak. Tiba tiba rasa rindu dengan pantai & laut yang tenang. Bestnya kalau dapat dengar bunyi ombak lepas tu tengok sunrise/sunset. Heaven! Nani suka pergi tempat tempat macam ni sebab dia kind of therapy yang boleh buat kita lupakan segala jenis kerja tu. Tapi ye lah, setiap orang lain caranya kan. Ada yang suka shopping atau pun ada 'me time' nak hilangkan stress. Gittew! Tak sabarnya nak plan next trip jalan jalan ni, dekat pun tak apa. Heheh. 
Since weekend hari tu tak ada plan nak ke mana mana pun, so berjaya jugaklah habiskan tiga buah novel keluaran Idea Kreatif ni hah. Kemain banyak kan sampai tiga buah novel. Hahah! Actually, hari tu Nani saja aje join contest tulis caption menarik dekat Facebook Idea Kreatif ni tetiba eh terpilih sebagai pemenang pulak. Tak sangka pun boleh menang sebenarnya, memang rezeki sungguh. Nani pun memang dah lamaa sangat tak beli novel sebab tak ada masa nak baca. Bila dapat novel free ni, terus lah membuak buak hati nak habiskan. Nani jenis yang kalau dah start baca mula lah susah nak berhenti. Hahah! Korang pulak ke mana cuti hujung minggu lepas? 

Pencuci Muka yang Bagus | Hansaegee Nature ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Assalamualaikum & Hello. 
Hai korang! Hah tengok tajuk tu pun korang dah boleh agak kan, entry hari ni pasal apa. Heheh. Dah lama tak membebel pasal beauty ni, so hari ni Nani nak share dengan korang salah satu cleanser made in Korea yang best sangat sangat! Memang Nani excited sangat nak kongsikan dengan korang semua. Siapa yang follow Instagram & Facebook Nani, mesti korang dah pernah nampak Nani pernah ceritakan serba sedikit pasal cleanser ni. Tapi tu tak details sangat lah. Nak tahu best ke tidak produk ni, apa kelebihan dia, korang kena lah baca entry ni sampai habis okay! Pada Nani, cleanser ni sangat penting untuk kita guna. Iye lah, kalau dah seharian terdedah dengan persekitaran luar, memang macam macam jenis kotoran lah yang akan melekat dekat muka kita kan. Selalunya memang Nani akan buat double cleanser supaya muka jadi lagi bersih. Kalau korang yang pakai make up pun, wajib cuci muka dulu sebelum buat benda lain. Tak kira lah penat macam mana sekali pun hari tu, mesti cuci muka. Ingat tau, cuci muka ni sangat penting so kita kena lah cari cleanser yang betul betul sesuai dengan kulit kita. 
Nani macam menyesal sikitlah sebab tahu lambat sikit tentang produk Hansaegee Nature ni sebab Bubble Cleanser ni best sangat! Sebelum ni Nani memang tak pernah guna cleanser jenis foam macam ni, bila first time guna hari tu memang dapatlah rasa kelainan dia tu. Nani rasa muka jadi lagi lembut lepas guna cleanser ni sampai rasa nak pegang pegang aje muka selalu. Hahaha! Untuk pengetahuan korang, cleanser ni berfungsi untuk menghilangkan kotoran & minyak dekat muka kita. Paling penting sekali, Tea Tree Oil yang terkandung dalam ni akan melindungi kulit kita dan menjadikan kulit lagi licin dan lembap. Kulit Nani jenis yang kering tau, so memang kena cari produk yang boleh memberikan kelembapan. Kalau silap pilih, hah memang naik lah dry patches. Sakit woo! 
Lepas dah menggunakan sendiri cleanser ni, memang nampaklah perubahan dekat muka Nani. Pores pun dah tak nampak obvious sangat & make up senang nak tanggal dengan menggunakan cleansing foam ni. Tak payah pun nak gosok muka kita beria sangat. Yayyy memang loveeee sangatlah cleanser ni! Kalau korang ada masalah jerawat pun, boleh lah try guna produk ni pulak sebab ia sangat membantu untuk menghilangkan jerawat. Haih, memang suka sangat lah guna ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni sebab ia diekstrak daripada 10 jenis tumbuhan semula jadi & dua ingredients utama dalam produk ni ialah Aloe Vera & Tea Tree Oil. Macam yang kita tahu lah, Aloe Vera & Tea Tree Oil ni memang sangat bagus untuk kulit wajah. 
Memang best sangat rasa guna cleanser yang menghasilkan buih buih macam ni. Satu lagi yang Nani suka tentang produk ni sebab dia punya packaging yang memudahkan kita untuk bawa ke mana mana. Tak ada lah risau masalah leaking ke apa kan. Oh ye, ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni sesuai untuk digunakan oleh semua jenis kulit dan kalau korang teringin nak try, korang boleh dapatkan di website Hansaegee Nature. Nani ada letak link dekat bawah, nanti korang boleh terus click link dekat situ. Dekat website tu aje tau ada jual, dekat tempat lain memang tak ada. Heheh. 
Tekstur cleanser ni sangat ringan dan lembut tau, so bila kena kulit tu rasa best aje. Nani suka pulak guna cleanser jenis bubble macam ni sebab tak payah nak gosok beria untuk keluarkan buih. Heheh. Recommended! 
Actually bila kita goncang botol ni, kita boleh dengar ada cecair dekat dalam. Tapi bila kita pump, automatik cecair tu bertukar jadi bubble yang sangat lembut macam korang tengok dekat atas ni. Heheh. Bau cleanser ni pun wangi & harum okay! Rasanya sebab ada ekstrak tea tree oil tu, sebab tu bau pun best aje. 
Cara penggunaan ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni pun mudah aje tau, kita cuma perlu basahkan sedikit muka dengan air biasa & pump kan bubble cleanser ni dekat tangan. Nani selalunya guna dalam dua pump macam tu, depends pada korang okay!  Lepas tu sapu sehingga rata ke seluruh wajah. Nani selalunya menggunakan teknik 60 saat supaya muka kita betul betul bersih & last sekali, bilas muka korang dengan air biasa. Senang kan? 
Fuhh fresh betul rasa muka lepas dah siap cuci ni. Untuk pengetahuan korang, sebotol Aloe AC Bubble Cleanser ni berharga RM 65.00 (150ml). Ada banyak lagi tau produk lain yang korang boleh dapatkan di website Hansaegee Nature ni. Nanti korang boleh lah cuci mata dekat website & social media dia orang okay! Link semua ada dekat bawah ni, tinggal klik aje. Heheh. Tapi serious memang best, tak rugi lah kalau beli pun. Jangan lupa tau cuba, nanti korang share lah pulak dengan Nani feedback lepas guna cleanser ni. Hiks. Okay itu aje Nani nak share hari ni, lepas ni cecepat purchase okay ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni & have a nice day everyone! 
🍁Brand: Hansaegee Nature 
🍁Website: www.hansaegee.com/shop
🍁IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/
🍁FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 
🍁Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page