Milo Cube Viral

Assalamualaikum & Hello. 
Hai korang! Rasanya dah dua tiga bulan jugak orang bercakap cakap pasal Milo Cube ni kan. Nani masa mula mula Milo Cube ni ada jual, memang teringin sangat nak rasa. Tapiiii harga dia mashaAllah mahal. Bukan nak berkira sangat bab makanan ni tapi kalau sampai RM 50 satu paket orang jual, macam tak berbaloi pulak nak beli kan. Heheh. Kalau kongsi ramai ramai mungkin lah boleh jimat. Itu dulu lah masa mula mula Milo Cube ni viral dekat Malaysia. Time tu bersepah sepah orang jual dekat Instagram tapi susah nak jumpa yang harga bawah daripada RM40 macam tu. Kena pandai lah cari dekat Instagram mana yang jual dengan harga berpatutan. Sekarang ni kalau nak beli murah murah je orang jual. Baru ni mak cik Nani beli dekat Subang, baru RM 9 untuk sepaket Milo Cube ni hah. Muraaaah gilaa! Memang selalunya macam tu lah, bila mula mula keluar harga memang mahal sikit, lama lama dia akan jadi murah jugak. 
Milo Cube Viral
Kecik macam ni aje hah Milo Cube ni. Nani pun mula mula dulu ingat besar sangat sebab mostly jual harga mahal kan. Rupanyaa alahai sekali ngap aje dah selamat telan semua. Hahahah! Tak ingat ada berapa biji dalam satu paket tu. Sama ada 50 atau 100 biji, Nani pun terlupa nak tengok sebab hari tu masing masing berebut nak rasa Milo Cube ni hah. Tak silap dekat SACC Mall minggu lepas pun dia orang ada buat jualan murah untuk coklat macam Milo Cuba, Kit Kat & macam macam lagi lah. Nani pun tak sempat pergi sebab time tu dah dekat Pahang, busy buat persiapan untuk majlis kahwin. 
Milo Cube Viral
Rasa Milo Cube ni sama aje macam milo biasa tu. Cuma yang ni macam manis sikit daripada milo yang serbuk tu pada Nani. Hari tu Nani makan macam tu aje, tak bancuh dalam air pun. Dulu ada jugak Nani baca kalau nak bancuh air, kena guna air yang betul betul panas. Kalau tak, lambat pulak Milo Cuba ni nak cair. Lepas ni nak suruh mak cik Nani orderkan lagi lah sebab harga dia boleh tahan murah compare kalau beli thru online. Kalau online selalunya RM 50 untuk satu paket Milo Cube ni lepas tu tambah postage lagi. Fuhhh! Korang pulak dah pernah rasa ke Milo Cube Viral ni? 

Pulut Hijau Kuning

Assalamualaikum & Hello.
Minggu ni memang banyak cerita pasal makanan aje. Murah sangat rezeki, macam macam orang bagi. Hari tu Puding Raja Pekan, kali ni pulut hijau kuning pulak. Nama tu Nani yang letak okay!  Hahah! Pulut kuning tu memang dah biasa sangat lah kan kita makan, sekali dia bagi pulut hijau. Lain daripada yang lain sangat kan. Buka aje tupperware, tercenggang kejap tengok warna pulut tu. Kemain menyerlah sangat warna hijau. Mula mula Nani macam eh apa rasa pulut hijau ni? Sedap ke kalau makan? Lol πŸ˜† Rasa pulut tu lah jugak cumanya dia warna hijau. Sama macam pulut pulut lain. Ini memang first time Nani jumpa pulut hijau yang dimakan bersama dengan rendang. Selalu kalau pulut yang kita makan dengan rendang ni pulut biasa tu tak pun pulut kuning. Dua ni aje lah yang Nani selalu jumpa. Lain lain warna tak pernah lagi Nani tengok.  
Kawan Nani cakap dah macam pulut Kedah sebab warna hijau kuning tu. Hahah! Tahu lah tu warna negeri Kedah kan πŸ˜† Walaupun warna kemain menyerlah, tapi rasa tetap tip top. Makan pulak dengan rendang ayam kampung memang ngam sangat! Malam tu tak makan nasi dah kita orang. Makan pulut dengan rendang ni aje pun dah kenyang. 
Fefeeling macam Hari Raya sangaat! Hahah! Siap ada rendang ayam apa semua kan. Nani jarang makan rendang ayam kampung ni sebab abah tak makan so tak pernah pun ibu buat. Hari tu masa mula mula makan Nani ingatkan tu daging sebab tak rasa macam ayam pun. Pandai mak cik ni masak sebab ayam kampung tu lembut aje. Sedap! Moga murah rezeki orang yang memberi pulut dan rendang ayam ni. Seronok sangat bila dikelilingi orang yang baik dan suka memberi. Korang pernah ke jumpa pulut yang warna warni macam ni? 

Bawal Organza | Trend Tudung Terkini

Assalamualaikum & Hello.
Hai korang! Siapa peminat tudung bawal dekat sini? Haa, selalunya kita pakai bawal biasa biasa aje kan, apa kata lepas ni try pakai bawal organza pulak! Eh bawal organza tu bawal yang macam mana pulak. Bawal organza ni antara bawal yang paaling senang nak iron, paaling senang nak bentuk. Dah semua senang ni siapa yang tak suka kan? Lagi lagi part yang paling senang nak bentuk tu. Percayalah, kalau tudung tak menjadi pagi tu memang satu hari engko akan rasa badmood. Kaan? Lepas tu rasa semua benda tak jadi. Hahah! Dengan adanya bawal organza ni, tak payah risau lagi dan kalau tudung tetiba tak jadi bila nak pergi kelas atau pun pergi kerja. Lepas ni memang hari hari korang mesti akan ceria bila pakai bawal organza. Dekat mana boleh beli tudung bawal organza ni? Haa korang boleh lah scroll dekat Instagram @thekasyaf.co sanaa! 
Bawal Organza
Kasyfi bawal organza ni didatangkan dengan lima pilihan warna yang dekat atas ni. Paaaling best, semua warna ni warna yang Nani suka sebab boleh match kan dengan macam macam warna baju. Material yang digunakan pun memang jenis premium dan berkualiti tinggi. Dijamin selesa aje bila pakai dan terletak elok aje dekat atas kepala tu. 
Bawal Organza
Manis sangat kan tengok model ni gayakan bawal organza. Oh ya, bawal organza ni bidang 45 tau, standard tudung tudung bawal lain jugak. So memang sesuai lah untuk semua orang pakai. Nak buat macam macam style pun boleh. Ikut suka masing masing! 
Bawal Organza
Memang confirm korang akan jatuh cinta dengan Ksyfi Bawal Organza ni. Serba serbi best. Nak hadiahkan untuk mak, adik, tunang, isteri pun boleh! Mesti dia orang makin sayang lepas dapat tudung bawal organza ni. Ehem. 
Bawal Organza
Harga sehelai bawal organza ni RM 35. Nakk lagi murah boleh mentioned nama Nani. Eh? Mana lah tahu boleh dapat diskaun kan. Hahah! Tapi serius tudung ni nampak selesa dan elok sangat. Nak bentuk pun senang, tak payah berlama lama nak betulkan tudung depan cermin. Mana yang baru nak berjinak jinak pakai tudung bawal tu pun, boleh lah beli bawal organza ni.
Bawal Organza
Dekat atas ni perbandingan Kasyfi bawal organza (KIRI) & bawal organza yang orang lain jual (KANAN). Memang Kasyfi bawal organza ni tak jarang langsung kalau korang beli melalui @thekasyaf.co 😊 Kalau beli mahal mahal tapi jarang, dah satu hal pulak nak kena pakai inner apa pulak kan. Tunggu apa lagi tu, boleh laju laju terjah Instagram dia orang takpun nak lagi cepat, WhatsApp aje dia orang okay! Confirm akan dilayan secepat mungkin. Jangan lupa jadikan Kasyfi Bawal Organza ni sebagai salah satu koleksi korang!
Instagram : @thekasyaf.co
WhatsApp : 017 980 3964


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page