Samyang | Sedap Sangat Ke?

Assalamualaikum & Hello.
Samyang ni dah lama sangat viral dekat Malaysia tapi baru baru ni terjebak nak makan. Dulu dah pernah lah rasa sekali, itu pun seurat tu aje. Hahah! Sebenarnya Nani tak suka sangat Samyang ni sebab dia punya maggi tu jenis yang kembang dan besar. Hari tu beli sebab kawan Nani jual. Mesti lah nak support sikit kan bisnes kawan. Beli sebungkus terus lah masak, itu pun tak habis okayy! Makan dua tiga sudu lepas tu bagi dekat orang lain. Tekak ni memang tak boleh terima sangat Samyang ni hah walaupun sana sini cakap dia sedap. Boleh tahan jugak lah pedas cuma kalau maggi dia tak kembang sangat, lagi sedap kot. Demand betul eh, makanan segera pun sibuk nak complain bagai. Hahaha! Setahu aku sekarang dah ada banyak jenis Samyang ni, cheese lah, lepas tu cool apa benda entah. Tak tahu sangat sebab tak berapa minat. 
 Kawan Nani siap bersungguh lagi cakap kalau makan sebungkus ni memang kenyang sampai ke malam. Sebab hari tu sebungkus ni pun tak mampu nak habiskan jadi nya tak tahu lah betul ke tidak kenyataan yang dia buat tu. Ehehe. Tapi sebungkus ni memang banyak pun, padanlah dengan harga dia kan. Kalau tak silap Nani lah, sepakat besar Samyang ni dalam RM25 kot. Fuhhhh! 
Setakat ni Nani pernah rasa yang original ni aje, yang lain lain tu tak pernah lagi. Roomate ni selalu jugak offer nak bagi rasa tapi laju laju aku tolak. Lol πŸ˜† Kalau dah tak minat tu memang tak boleh nak paksa paksa walaupun yang dia offer tu free of charge. Hari tu masa rasa yang mula mula dulu tak ada lah sampai berair mata. Mungkin sebab seurat je kan, apa lah sangat. Kali ni ambik, sampai merah bibir aku. Tapi pada Nani, maggi yang selalu makan tu jugak sedapnya. Tekak ni pun bukan boleh sangat terima makanan yang pelik pelik. Hahah! Korang dah pernah makan ke Samyang ni? Sedap ke tidak? 

Homemade Pizza

Assalamualaikum & Hello.
Weekend baru ni tersangatlah produktif okay, tiap hari ada discussion dari pagi sampai ke malam. Fuh! Dah rasa macam weekdays pun ada jugak. Bagus jugak bila sibuk dengan discussion ni, tak ada lah duit mengalir untuk benda yang tak berapa nak berfaedah tu. Hahah! Tapi tu lah bila sibuk sangat (termasuk lah weekend pun ada kerja) memang otak tu rasa berat betul. Pantang baring aje, terus terlena walaupun sekejap. Sebab tak keluar ke mana mana weekend baru ni, tak ada lah sangat cerita yang best nak kongsi dengan korang. Ingatkan nak keluar jugak pergi makan Pizza Hut tak pun Domino's tapi tak ada pulak masa yang sesuai. Tapi sebab tekak menggedik nak makan pizza, kita cari lah homemade pizza yang dekat cafe sini. Jangan lah korang fikir homemade pizza ni Nani yang buat. Memang dah serik rasanya nak buat lagi lepas tak menjadi hari tu. 
Taraaa! Walaupun tak setaraf Pizza Hut atau pun Domino's tapi sedap lah jugak Hawaiian Chicken ni. Makan pulak time tengah panas panas tu, memang layan. Sesekali makan homemade pizza kan, apa salahnya. Lagi sedaap dari Pizza Hut pun iye jugak Nani rasa, sebab dia punya pizza tu lembut sangaat. Ini yang rasa hari hari nak makan pizza dekat cafe. Kah! πŸ˜†
Lapan slices pizza ni cuma RM13. Standard lah kan harga macam tu, kongsi berdua lagi jimat. Kenyang sampai ke malam okay makan empat keping pizza hari tu. Mula mula dulu, asyik tengok aje orang beli sebab takut tak sedap. Sekali dah cuba, rasa nak repeat order pulak hari hari. Hahah! Time tengah busy dengan segala assignment yang bertimbun ni, tak ada masa sangat nak fikir makan dekat luar. Apa yang ada dalam uni ni, kita makan aje. Heheh. Korang pulak ke mana weekend baru ni? 

Giveaway Sunway Lagoon Ticket by Miamorzafirah

Assalamualaikum & Hello.
Giveaway Sunway Lagoon Ticket by Miamorzafirah
klik SINI untuk join 😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page