Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com

Assalamualaikum & Hello.
Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com

Giveaway Fridge Magnet Padang Besar bermula saat ini dari hari ini, 6 hingga 13 Mac 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.

Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com
Kisahnya di SINI.


Siapa nak ole-ole dari Padang Besar? Ada 30 fridge magnet berbentuk selipar pelbagai warna.  Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia Liana ya...

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 13 Mac 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Mac 2017.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

Courier Service

Assalamualaikum & Hello.
Minggu lepas Nani ada beli buku secara online di Bukuboy. Memang dah selalu sangat beli dekat Bukuboy ni sebab semua buku dekat sini sentiasa ada diskaun dalam 20 ke 25 peratus. Murah lah dari harga dekat tempat lain. Korang pun kalau nak cari buku motivasi, novel, buku belajar, boleh lah beli melalui Bukuboy. Memang terbaik dan laju servis dia orang. Nani sejak tahu pasal Bukuboy ni memang sentiasa beli dekat situ. Selalunya bila beli buku secara online, Nani akan direct pos ke rumah dekat Pahang tapi sebab baru ni nak guna urgent so nya pos terus ke universiti. Bila pos ke universiti, memang automatik lah akan hantar dekat pejabat kan. Tapi yang Nani peliknya dari tiga hari bulan hari tu parcel Nani tak dikeluarkan untuk penghantaran. Bila check dalam sistem, dia cuma nyatakan yang barang Nani dekat Pejabat Pos Batu Caves (macam dekat bawah ni). Hari hari check tapi still sama jugak. 
Nani pun rileks rileks je lah, tunggu lagi dua tiga hari mungkin parcel Nani tu akan dikeluarkan. Isnin check, Selasa pun check, tapi still sama tak ada proses penghantaran. Dah memang tak boleh sabar lagi dah, Nani pun tanya lah orang dan dia orang cadangkan pergi check terus dekat pejabat. Semalam baru sempat nak pergi pejabat dan barang Nani tu dah sampai sejak Jumaat lepas lagi tapi dalam sistem tak update. Alahai, kenapa lah buat orang macam ni. Nani bukannya ada banyak masa hari hari nak pergi office nak check sama ada barang dah sampai ke belum. Harap lepas ni dia orang akan sentiasa lah update dalam sistem. 
Ini pun lepas Nani dah settle ambil parcel, still lagi tak update apa apa. Mungkin sistem down kot (I'm trying to be postive) tapi kawan Nani hari tu pun terjadi masalah yang sama. Dia lagi lah sampai dua minggu tunggu parcel sebab sistem tak update pun barang dah dikeluarkan untuk penghataran. Ye lah nanti hari hari menapak pergi office nak check semata mata parcel dah sampai ke belum, apa pulak cakap mak cik tu dekat situ kan. Huhu. 
Finally I got my parcel yesterday walaupun hakikatnya Jumaat lepas lagi parcel ni dah sampai. So korang kalau ada beli barang online, letak pulak alamat kolej/univesiti dan barang still lagi tak sampai, sistem pulak tak update macam ni, boleh terus pergi check dekat office. Jangan jadi macam Nani, dah dekat seminggu baru nak pergi tengok. Hahah! Sebab sebelum ni tak pernah ada apa apa pun masalah macam ni dengan Pos Laju tu yang macam blur sikit. Huhu. It's ok lah, lesson learned. Gitu 😊

Pertemuan Singkat

Assalamualaikum & Hello.
Entry ni memang dah lama aku peram dalam draft, mungkin dah tiba masa nya untuk aku kongsikan dengan korang. Ceh! Over sangat 😆 Kisahnya hari tu masa balik dari Pulau Pinang naik ETS, Nani duduk sebelah seorang mak cik ni, memang baik dan peramah sangat tau. Rasa macam berborak dengan mak sendiri. Nani naik ETS dari Butterworth, mak cik tu naik dekat Bukit Mertajam kalau tak silap. Masa mak cik Julia ni duduk, ingatkan nak buat tak tahu aje sebab ye lah stranger kan (tapi ada lah jugak senyum bukan buat tak tahu 100%) 😀Nani pun mengantuk sangat masa tu, dalam kepala memang nak tidur aje. Pagi tu pukul lima dah bangun semata mata nak kejar ETS, memang sah lah mata pun berat. Tapi tak lama lepas tu mak cik Julia ni tegur Nani dulu. Dari niat Nani nak tidur terus tak jadi tidur hah. Sepanjang perjalanan berborak dengan beliau. 
Yang lagi rancak perbualan tu sebab anak bongsu mak cik ni satu tempat belajar dengan Nani, cuma nya tahun dan kos lah berbeza. Mak cik Julia siap tunjuk lagi gambar anak dia kot kot Nani kenal. Heheh. Memang sah sah lah tak kenal kan tambah pulak anak nya tu lelaki. Perjalanan yang lebih kurang enam jam tu tiba tiba rasa sekejap sangat. Macam macam ilmu yang mak cik ni kongsikan dalam ETS hari tu. Sebab tu lah Nani rasa macam berborak dengan ibu sendiri. Rasa seronok sangat bila dapat dengar pengalaman orang dulu dulu ni lagi lagi tentang kehidupan, kekeluargaan dan banyak lagi lah. Kalau ada rezeki, Nani nak sangat jumpa dengan mak cik Julia ni lagi. 
Sembang punya sembang, rupanya mak cik ni ada tiga buah homestay dekat Pulau Pinang. Korang kalau nak bercuti ke Penang, tak tahu nak menginap dekat mana boleh lah contact mak cik Julia ni. Ya Allah, dia baik sangat sangat. Dari niat suka suka nak buat homestay, dah jadi punca rezeki dia. Hari tu Nani ada tengok gambar gambar dekat homestay mak cik ni, memang lengkaplah semua benda. Mak cik ni tak upah orang pun untuk bersihkan homestay ni, semua dia uruskan sendiri dengan suami dia. Memang kagum lah dengan mak cik Julia. Nani ni pun kadang kadang mengeluh bila nak kena kemas satu rumah. Hahaha! Penat kot 😆
Betul lah kan, setiap pertemuan yang Tuhan aturkan tu mesti akan ada hikmah yang tersendiri. Daripada tak nak bertegur tiba tiba boleh jadi rapat dalam sekelip mata, sampaikan rasa tak nak berhenti berborak. Banyak sangat nasihat yang mak cik tu kongsikan dan inshaAllah Nani akan ingat selalu. Paling tak boleh lupa bila mak cik Julia cakap "nanti kalau ada rezeki berumah tangga dan ada anak, didik anak anak dengan ilmu agama secukup mungkin sebab dunia sekarang terlalu banyak keburukan dari kebaikan." 😊 Terharuu sangat bila jumpa dengan orang yang baik baik macam ni. Korang pernah tak lalui situasi macam ni? Heheh. Dari stranger, tiba tiba jadi rapat sekelip mata? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page