Nak Buat Roti Gebu Kononyaaaaaa


aku dah lama nak hupdate entri pasal roti gebu ni sebenarnya..gebu??? nanti aku letak gambar roti tu nilai sendiri gebu ke tidak. HAHAHA :p dah lama dah aku buat roti tu tapii baru hari ni nak kongsi :P


gebu lah sangat kan. pffffttt. roti aku tak gebu langsung. sobs sobs sobs. tak habis lagi menuntut ilmu buat roti ni. hahaha :p abah cakap tinggi sangat hajat aku nak buat roti. alik2 tak jadi pun rotinya. :)alahaiii mak cik Nani usaha lagi dehh :) lama lama nanti jadilah roti kau tu. ku pujuk lara di hati. wuuuu :)

ada tips or petua tak macam mana nak kasi roti ni gebu dan sedap. jeles aku tengok orang buat roti gebu. molek je dia kembang naik. aku nak roti aku macam tu jugakkk .. T__T roti aku ni alik alik tak dek orang pun makan. kecik hati rasa. hahaha. aku pun tak lalu nak makan oihh. tak sedap lalu :P

dakpe lahh usaha lagi kann. usaha tangga kejayaan :)





Errkkkk



hahahah :p tadi aku terjumpa dekat facebook. adoi lahhh :P tak semua perempuan macam tu..
ada masa memang kita gembira ada masanya kita berduka. rencah kehidupan memang macam u. bukannya sepanjang masa bahagia dan gembira kannn :) salam jumaat :)





Terkenang Kenanglah Pulak !


barang yang lepas jangan dikenang barangkali dah jadi milik orang. ok tak dek kaitan pun sebenarnya dengan entri ni. muahahah ! aku teringat burger bakar dekat bawah ni sebenarnya. :p


tekak ni menggedik pulak nak makan :p
mohon ada orang nak belanja :D weeeeeee :P


nikmatnyaa kalau sebiji ni dapat mendarat dekat tekak aku. ^___^ 








Giveaway kerusiburok : Ole Ole Phuket



hai semua blogger! 

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.

Umpama Mimpi Dalam Mimpi

apa yang lain macam nye tu cik manis? pagi tadi lepas siap solat subuh aku tertidur sekejap. berat gila mata aku, memang mengantuk tahap absetos betul. HAHAHA :P sekali ambik kau, mimpi ibu suruh aku menikah dengan lelaki mana entah.. kus semangat! terus terjaga dari lena yang panjang. muahahah :p dah lah aku siap nangis nagis dalam mimpi tu. adeehhh . punya lah tak nak kan.

mujur mimpi je. kalau jadi betul betul huishhh tak tahu nak cakap apa. tu lah padahnya kalau tidur sebelum masuk waktu dhuha :P  sorang ustaz ni pernah cakap kalau nak tidur , tunggu lepas masuk waktu dhuha & dah tunaikan solat dhuha, kalau tak nanti reezeki susah nak masuk . sungguh lepas ni tak nak dah tidur sebelum waktu dhuha. takut dapat mimpi ngeri macam tadi. aaaaaaaaaa.. tak nak. 




sumber : abam google ^__^



tapi soal jodoh , ajal, maut ni biarlah kita serahkan semuanya pada Dia :) kita merancang, Allah juga merancang tapi sebaik baik perancangan adalah perancangan daripada Dia :) jangan pernah berhenti berdoa sebab segalanya boleh diubah dengan doa :) teringat dalam novel Jujurlah Nikahi Aku, sis Umie Nadziemah ada cakap " jangan simpan orang dalam hati sebab hati manusia boleh berubah ubah tapi simpan dalam doa in sha allah akan kekal" :) 






Musim ke hape???



jeruk mangga katanyaaa.. gambar ihsan dari sepupu aku ^__^

dua tiga minggu ni aku tengok bersepah dekat facebook pasal jeruk asam boi ni. siap ada yang buat perniagaan jeruk ni secara online lagi. wahhhh.. kemain lagi sambutan jeruk asam boi ni :P aku masa mula mula dulu tak tahu jugak apa benda jeruk asam boi ni.

sampai lah satu hari tu kawan ibu hantar jeruk mangga yang dia buat dekat rumah. sekali makan perghh sedapp jugak rupanya. tapi aku tak berapa suka sangat yang ada lada. sebab dia pedas. muehehehe :p kalau aku yang buat jeruk tu memang awal awal lagi aku tak letak lada. hohoho.. boleh kan gituu ? ikut citarasa masing masing ye dakk ?

katanya boleh jugak buat jeruk ni untuk buah epal. first time aku dengar epal boleh buat jeruk. muahahaha :p selama ni yang aku tahu boleh buah jeruk buah mangga muda, betik muda , kedondong lah bla bla bla :P rasa macam nak try buat jeruk ni tapi bila masanya entah.. tengok masa free dulu lah.. jangan berangan je nak buat Cik Kiah oiii :p korang dah rasa jeruk ni ? 


p/s : tadi makcik tepon mintak resipi SPAGHETTI semalam.. hahaha.. ramai yang terliur nampaknya.. boleh laa rancang bukan restoran lepas ni.muahahaha :p





Berpagian dengan Spaghetti :)




pagi tadi tengah syok syok layan movie dekat internet tetiba pulak orang dekat rumah ni request nak makan spaghetti yang aku buat.. sedap katanyaaa.. hahahah.. maka kerana terpaksa aku relakan lah jugak kaki ni menapak ke dapur.. mujur semua barang ada. tak payah susah susah nak pergi beli dah.. 

ramuan yang paling istimewa secangkir kasih sayang dari lubuk hati yang paling dalam.. kalau operate pun belum tentu lagi jumpa.. puiiiii :p hahahah.. ibu cakap sedap..kembang setaman i rasaaa.. hahahah.. :p aku main campak campak je dalam periuk tadi..tapi sebab ada secangkir kasih sayang tadi tu kan memang umphh lah jadinya,. hahaha.

memang betul pun.. kalau kita masak dengan kasih sayang & ikhlas in sha allah makanan tu jadi sedap.  ibu abah nenek sepupu sepapat bakal mak mentua semua suka dengan air tangan aku.. holllaaaaaaaa.. koya je lebih minah ni.. hihi :P 









Segmen Blogwalking by Sakura




Maaf entry yang sebelum ni terpaksa dibatalkan sebab nya memang tak boleh and dilarang oleh Nuffnang. Minta maaf semuanya ye. Tapi takpe, kita tukar kepada Segmen Blogwalking dah alang2 tuh :) Thank you kepada info nya ye MNH SASTERA MELAYU

Syarat dia terlalu simple.

 Follow blog sakura :)
 Buat kan entry tajuk SEGMEN BLOGWALKING by Sakura.
 Copy & paste kan code bawah ni dalam entry awak awak. :)
 Dah boleh start blogwalking.
 Tinggalkan entry awak awak dalam ruang komen ni ok? 


So simple kan syarat2 dia. heee~ :) So boleh la ajak ramai ramai join. Boleh kenal :) Good Luck ! Senarai peserta nanti akan di update setiap hari sabtu, insyaAllah :)


Fi Hifzillah,
Wassalam.



Allhumma Solli'ala Saiyyidina Muhammad

Semoga Cepat Sembuh Sayang ^__^


lama gila tak update blog ni rasanya. hohoho..busy busy busy. :p actually aku punya anak sedara yang twins tu dah almost tiga minggu dekat hospital.memang kesian sangat lah. baru je keluar hospital dah kena masuk balik. memang dugaan betul. doktor cakap anak sedara aku tu tersedak susu. sebab masa buat check up ada susu dekat paru paru..


kembar ( dua du lelaki )  ^__^


ni adiknya.. yang ni still lagi dekat NICU. adiknya ni kritikal lagi. yang abang alhamdulillah dah duduk dekat wad biasa. mohn doakan yang terbaik untuk baby ni ye.kesian sepupu cik manis tu dah tiga minggu bermalam dekat hospital jaga baby dia ni :) 




Rajin rajin lah ke dapur







Wordless







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page