Bantuan diperlukan untuk adik Zharif


adik zharif ni merupakan anak kepada senior aku. mohon sahabat sahabat blogger sama sama membantu adik ini setakat yang mampu :) in sha allah ganjarannya di akhirat kelak :) doakan yang terbaik untuk adik ini :)

asalnya mahu dibedah di Hospital Pantai Besar, Bangsar tetapi kos menelan hampit ridak kurang dari RM 80, 000. Jadi petang ini adk zharif telah dipindahkan ke Pusat Perubatan Universiti Malaya ( PPUM). Kos di sana sebanyak RM20, 000



" Barangsiapa yang melepaskan seorang mukmin dari kesusahan hidupnya di dunia, maka Allah akan melepaskan darinya kesusahan di hari kiamat . Barangsiapa yang meringkankan penderitaan orang yang susah nescaya Allah akan meringkankan penderitaannya di dunia dan akhirat. Barangsiapa yang menutup keaiban orang lain nescaya Allah akan menutup keaibannya di akhirat kelak. Allah akan menolong hambaNya selagi mana hambanya menolong saudaranya yang lain " ~ Hadis riwayat muslim, Arba'in Nawawiyah no.36 ~







kisah satu syawal :p


weeeeeeeeee.. baru hari ni nak hupdate blog. Ekekeke ! Macam busy sangat kann. busy memenuhkan perut adelerr. muahahah.. :p * jaga badan jaga badan nanti tak muat nak fitting baju. kahkahkah :p kali ni turn aku beraya  belah ibu. seronok kot.. meh aku belanja gambar raya dua tiga keping. hiksssss :)


pagi raya dengan abah & ibu :)


ehhhh.. posing pagi raya : hik hok :p 



they are my love :)


ibu dengan paksu & wan :) 
aki dah tak dek :(


selpieee pagi rayaaa . mueheheheh :p



pagi raya hari tu kitorang masak soto.. lemang pun adoo jugakk. tapi tu lahh aku kureng sikit makan lemang. kalau makan pun seketul dua gitu je :)  korang masak apa satu syawal ? mehhh kongsi sikit :)


apa pun den dengan suami mengucapkan selamat hari raya maaf zahir & batin :) 
semoga ceria2 selalu :) 
.
.
.
.
.
.
.

 # okayy ni ucapan raya aku dua tiga tahun lagi. muahahahha :p jangan tertipu :) 




Yeayyy balik kampung :)



alhamdulillah dah selamat sampai kampung.. fuhhhh.. ponat aih :p korang dah sampai kampung belum ? ngam ngam aku sampai kampung orang tengah bakar lemang. wahhhh.. berasap asap lah depan umah. pedihh woo mata ni hah. 



tu diaa lemang tengah dibakar :)

ohh aku cuma mampu tengok je lah. nak tolong bakar tak nye gheti wehh. takot karang rentung lomang tu hah. muahahahaha.. dashat betul anak encik nain ni kann. :p

eksaited nak raya esok. tak sabar nak kutip duit raya. * selagi tak kahwin layakkan dapat duit raya. hehehe. maaf esok saya tak nak bagi duit raya dekat sesiapa. nak simpan duit nak beli rumah banglo sebijik ! Ekekekek. :p 



sape yang bujang lagi tu get ready soalan ni.. muahahah.. boleh reka skrip jawapan awal2 ni. get ready ye. hahahha :p



pstttt.. korang bakar lemang tak raya tahun ni ? :)











amalan amalan sunat pagi syawal :)

alhamdulillah .. masih lagi diberi pinjaman nyawa untuk menjalani ibadahan puasa yang ke - 28. sekejap je masa berlalu.. ramadhan pun bakal melabuhkan tirainya tak lama lagi. mudah mudahan amalan kita pada bulan ini diterima olehNya :)


jom amalkan amalan amalan ni :)


> mandi sunat hari raya 
> makan dahulu sebelum pergi solat hari raya
> sunat makan buah tamar kalau ada lagi
> bertakbir
> sunat pegi ke masjid jalan lain dan balik jalan lain
> memakai pakaian yang paling terbaik. tak semestinya yang baru 
> memakai wangi wangian
> mendegar khutbah raya
> bermaaf maafan dan berkunjungan 


esok pagi baru gerak balik kampung. can't wait .. muehehehe :p




Durianssssss :p




"so what did you do today ?" " Oh, I went down to scavenge durians and got bit by 187675 mosquitoes. As usual" :p 











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in|Top of page